ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καρέλης: "Μοναδικός μας στόχος το Μουντιάλ"

Καρέλης: "Μοναδικός μας στόχος το Μουντιάλ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Σε συνέντευξή του στο Sport24.gr, ο Νίκος Καρέλης μίλησε για τον Μίχαελ Σκίμπε, δήλωσε πανέτοιμος να βοηθήσει την Εθνική και τόνισε ότι στόχος είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ. Τι λέει για την πορεία του στο Βέλγιο και την Γκενκ.

Προτού συμπληρώσει το 24ο έτος της ηλικίας του, είχε καταγράψει 2,5 χρόνια σημαντικής παρουσίας στον Παναθηναϊκό, είχε ήδη χριστεί διεθνής, σκοράροντας μάλιστα στο ντεμπούτο του με την φανέλα της Εθνικής στο Ελσίνκι με αντίπαλο την Φινλανδία επί Ρανιέρι (1-1 στις 11/10/2014) και τον περασμένο Ιανουάριο αποφάσισε να ανοίξει τα "φτερά" του και να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό για λογαριασμό της βελγικής Γκενκ.

Ο Νίκος Καρέλης, λίγο πριν τις δυο αναμετρήσεις της "γαλανόλευκης" με Κύπρο (7/10) και Εσθονία (10/10) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μίλησε στο Sport24.gr για τις κρίσιμες μάχες της Εθνικής μας, έκανε το σχόλιό του για τον Μίχαελ Σκίμπε και τον τρόπο δουλειάς του, ενώ δήλωσε έτοιμος να μπει και να βοηθήσει οποιαδήποτε στιγμή κρίνει ο προπονητής του.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στους στόχους της Εθνικής μας ομάδας σε αυτή την προκριματική φάση, μίλησε για τη ζωή στο Βέλγιο, για το πώς είναι τα πράγματα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, ειδικά τώρα που είναι εκεί με την οικογένειά του, ενώ έστειλε και το δικό του μήνυμά στους Έλληνες φιλάθλους.

Καρέλης: "Μοναδικός μας στόχος το Μουντιάλ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έχει διαφορετική φιλοσοφία ο Σκίμπε

Ο 24χρονος επιθετικός κλήθηκε στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από τον Κλάουντιο Ρανιέρι και μάλιστα με τον Ιταλό στον πάγκο έκανε... σεφτέ μόλις στο πρώτο του ματς με το εθνόσημο. Έζησε όλη την κατάσταση στα εφιαλτικά προκριματικά του Euro, άρα μπορεί να συγκρίνει με το νέο ξεκίνημα που γίνεται πλέον με τον Μίχαελ Σκίμπε στον πάγκο.

"Τα πάει πολύ καλά ως τώρα ο κ. Σκίμπε. Μπορώ να πω ότι χει διαφορετική φιλοσοφία από τους προηγούμενους και ως τώρα δείχνει να τα καταφέρνει καλά. Μας ζητά συγκεκριμένα πράγματα όπως το διαρκές πρέσινγκ, να έχουμε κλειστούς χώρους και αυτό που θέλει, είναι να είμαστε ομάδα στο γήπεδο μέχρι το τέλος", μας είπε ο Νίκος Καρέλης, ενώ για τα συστήματα που δουλεύουν στις προπονήσεις, απάντησε ότι "τα συστήματα που δουλεύουμε, είναι το 4-3-3 και το 4-2-3-1. Θα είναι το ίδιο με τα τελευταία νικηφόρα παιχνίδια, δεν θα αλλάξει κάτι".

Πρέπει να παίξουμε γρήγορα με την Κύπρο

Όταν ρωτήθηκε για το αν πώς θα προσεγγίσουν το παιχνίδι με την Κύπρο σε πρώτη φάση και αν έχουν εντοπίσει τις αδυναμίες της, ο Νίκος Καρέλης είπε πως "είδαμε σε βίντεο ότι με την Σερβία που έπαιξε γρήγορο ποδόσφαιρο, αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ το Βέλγιο πήγε σε πιο αργό τέμπο. Εμείς, λοιπόν, θα πρέπει να παίξουμε γρήγορο ποδόσφαιρο με την Κύπρο, έχουμε επίσης την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση από τα τελευταία θετικά αποτελέσματα και πιστεύουμε πως θα τα καταφέρουμε. Με την Εσθονία, από την άλλη, δεν έχουμε ασχοληθεί ακόμα".

Μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα με το Βέλγιο

Στο Βέλγιο μένει και αγωνίζεται, οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι εκ των αντιπάλων της Εθνικής μας, δεν θα μπορούσε λοιπόν να μην ερωτηθεί για το τι λένε στη χώρα για την Εθνική μας, πώς βλέπουν την γαλανόλευκη και αν ο ίδιος πιστεύει ότι το "έχουμε" το Βέλγιο στα μεταξύ μας ματς. Να ειπωθεί βέβαια ότι θα ανταμώσουμε για πρώτη φορά τον ερχόμενο Μάρτιο.

"Για να πω την αλήθεια, επειδή δεν γνωρίζω την γλώσσα και δεν διαβάζω τον Τύπο τους, δεν ξέρω το τι γράφουν για μας, ούτε και μου λένε πολλά στην ομάδα μου για τα παιχνίδια μας. Δεν ξέρω επομένως ποια είναι η γνώμη τους για την Εθνική μας.

Βέβαια, ο προπονητής τερματοφυλάκων μας έχει την αντίστοιχη θέση και στην εθνική Βελγίου. Εκείνος μου είπε ότι θα νικήσουμε σε αυτά τα δυο ματς που έχουμε μπροστά μας με την Κύπρο και την Εσθονία.

Το Βέλγιο είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς είμαστε η Ελλάδα και αν από τη μεριά μας κάνουμε ένα καλό ματς, μπορούμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Αν έχουμε πάθος, παίξουμε με δύναμη και είμαστε όπως στα τελευταία παιχνίδια μας, τότε πιστεύω ότι τους 'έχουμε' και είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα".

Καρέλης: "Μοναδικός μας στόχος το Μουντιάλ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Είμαι έτοιμος να παίξω, νιώθω πολύ καλά

Ο Νίκος Καρέλης μετρά 13 εμφανίσεις με την γαλανόλευκη και δυο τέρματα. Με τον Μίχαελ Σκίμπε έπαιξε 90 λεπτά με το Λουξεμβούργο (ήττα με 1-0), μόλις 1 λεπτό με την Τουρκία λίγες ημέρες μετά (0-0), 45 λεπτά με το Μαυροβούνιο όπου σκόραρε κιόλας στο 2-1 της Εθνικής μας, άλλα 45 λεπτά στην ήττα με 3-2 από την Ισλανδία και 7 λεπτά στο νικηφόρο 2-1 επί της Ολλανδίας στο Αϊντχόφεν. Με το Γιβραλτάρ δεν αγωνίστηκε καθόλου στον πρώτο αγώνα των προκριματικών.

Πόσο έτοιμος αισθάνεται να πάρει φανέλα βασικού; Ποιος είναι ο βαθμός ετοιμότητάς του; "Είμαι έτοιμος να παίξω και νιώθω πολύ καλά. Σκόραρα και πριν λίγες ημέρες τόσο στην Ευρώπη όσο και στο πρωτάθλημα, είμαι σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση και είναι θέμα χρόνου να με χρησιμοποιήσει ο κ. Σκίμπε.

Περιμένω πώς και πώς. Βέβαια, εκείνος ξέρει το πότε θα παίξω. Αυτός θα το αποφασίσει, δική του είναι η απόφαση. Εγώ πάντως είμαι έτοιμος, όποτε κρίνει ο προπονητής μου, να μπω στο γήπεδο και να παίξω", ανέφερε ο 24χρονος επιθετικός της Γκενκ, ο οποίος προέρχεται από σερί καλών εμφανίσεων στο Βέλγιο και έχει το μομέντουμ.

Στόχος μας είναι να πάμε στο Μουντιάλ

Ο ίδιος δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του και μέσω του Sport24.gr οριοθετεί τον στόχο της Εθνικής ομάδας σε αυτή την προκριματική φάση, βάζοντας ψηλά τον πήχη. Ποιος είναι αυτός; Μα ασφαλώς η παρουσία στα γήπεδα της Ρωσίας το καλοκαίρι του 2018.

"Στόχος μας είναι να πάμε στο Μουντιάλ. Εκεί ανήκουμε, στις μεγάλες διοργανώσεις και το έχουμε αποδείξει τα τελευταία χρόνια, όπου δίνουμε το παρών, με εξαίρεση το τελευταίο Euro. Είμαστε πολύ καλά αυτή την περίοδο. Τώρα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα.

Πιστεύω ότι θα πάρουμε τους βαθμούς σε αυτά τα δυο παιχνίδια και θα βελτιώσουμε τη βαθμολογική μας θέση ενόψει της συνέχειας. Η Εθνική θα τα δώσει όλα για να προκριθεί στην τελική φάση του Μουντιάλ και γι' αυτό θα παλέψουμε όλοι μας".

Υπάρχει ανταγωνισμός στη Γκενκ

Από 'κει και πέρα, η συζήτηση πήγε και στην Γκενκ, στην οποία βρίσκεται εδώ και δέκα μήνες, διανύοντας την δεύτερη σεζόν του στην ομάδα. Στο δεύτερο μισό της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου, πέτυχε 11 γκολ σε 20 συμμετοχές, εκ των οποίων τα 10 τέρματα σημειώθηκαν σε 18 ματς πρωταθλήματος και 1 γκολ σε 2 ματς Κυπέλλου. Φέτος, μετρά ήδη 8 γκολ σε 16 εμφανίσεις (3 στο πρωτάθλημα, 4 στο Κύπελλο, 1 στο Europa League).

Η σεζόν ξεκίνησε με τον ίδιο βασικό, στην συνέχεια βρέθηκε στον πάγκο, παίζοντας λιγότερο και πλέον έχει κερδίσει πάλι την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Πάντως, τον δικαιώνει και προέρχεται από γκολ στο 2-1 με την Μέχελεν για το πρωτάθλημα (έπαιξε 79 λεπτά στις 2/10) και στο 3-1 με την Σασουόλο λίγες ημέρες πριν για το Europa (έπαιξε 75 λεπτά στις 29/9).

"Υπάρχει ανταγωνισμός στην ομάδα στην θέση του επιθετικού. Εγώ ξεκίνησα με δυο γκολ στο πρωτάθλημα με Οστάνδη και Μπέβερεν και μετά δεν έπαιζα πολύ. Αγωνιζόταν περισσότερο ο άλλος επιθετικός μας, ο οποίος τα έβαζε. Όταν σκοράρει ένας επιθετικός, δεν είναι εύκολο να τον αλλάξεις και εμείς παίζουμε με έναν επιθετικό.

Πάντως, έδινα το 100% στις προπονήσεις. Έπαιξα και στο Κύπελλο, έβαλα 4 γκολ με την Άιντραχτ Άαλστ, έχω βάλει και κάποια άλλα γκολ, έπαιξα καλά και τώρα πάλι παίρνω πολύ χρόνο συμμετοχής από τον προπονητή μου".

Καρέλης: "Μοναδικός μας στόχος το Μουντιάλ"

Όταν ταξιδεύεις, ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών χτυπήθηκε από τρομοκρατικό χτύπημα στις 22 Μαρτίου, ο ίδιος μένει στο Βέλγιο με τη γυναίκα και το παιδί του και ρωτήθηκε για το αν υπάρχει κλίμα φόβου στη χώρα και αν το σκέφτεται καθόλου.

"Στην πόλη που ζούμε, δεν το σκεφτόμαστε τόσο. Βέβαια, όταν ταξιδεύουμε, ποτέ δεν ξέρουμε το τι μπορεί να συμβεί. Αυτό δεν μπορείς να το ξέρεις ποτέ. Νιώθουμε όμως ασφαλείς και προσπαθούμε να μην το έχουμε στο μυαλό μας".

Όπως παλιά, όλοι ενωμένοι

Τέλος, ρωτήθηκε για το αν παρακολουθεί το ελληνικό πρωτάθλημα και αν έχει γνώμη, απαντώντας πως "βλέπω στιγμιότυπα και highlights, αλλά με τις υποχρεώσεις μου και με το παιδί δεν έχω παραπάνω χρόνο", ενώ θέλησε να στείλει και ένα μήνυμα προς όλους τους Έλληνες φιλάθλους που η αλήθεια είναι ότι πικράθηκαν αρκετά την διετία προ Σκίμπε.

"Τους παρακαλώ να έρθουν στο γήπεδο, να μας υποστηρίξουν και να μας χειροκροτήσουν. Ελπίζω και εμείς από τη μεριά μας να τους δώσουμε λίγη χαρά. Να είμαστε όπως παλιά ενωμένοι, μακάρι να παίρνουμε νίκες και να χαίρεται μαζί μας όλη η Ελλάδα".

Τα "γαλανόλευκα" γκολ του Καρέλη

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ