ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Καλαμπόκης στο Sport24.gr: "Μας στοιχίζει και μας πληγώνει"

Καλαμπόκης στο Sport24.gr: "Μας στοιχίζει και μας πληγώνει"

Ο Γιάννης Καλαμπόκης εξηγεί στο Sport24.gr τους λόγους που το αήττητο σερί της ΑΕΚ στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ σταμάτησε χθες (28/11) στο ΟΑΚΑ και μιλάει για το επόμενο παιχνίδι με τη Νίζνι στη Ρωσία.

Ο Άρης υποχρέωσε την ΑΕΚ στη δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα της μέσα σε διάστημα λίγων ημερών (σ.σ. είχε προηγηθεί το 73-86 από τη Γαλατάσαραϊ) και την πρώτη έπειτα από επτά σερί νίκες στην Basket League ΣΚΡΑΤΣ.

Η "Ένωση" δεν κατάφερε να διευρύνει το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα και πλέον στρέφεται στην αναμέτρηση της προσεχούς Τρίτης (1/12) με τη Νίζνι Νόβγκοροντ στη Ρωσία, διεκδικώντας τη μια από τις δυο νίκες που χρειάζεται για την πρόκρισή της στο LAST-32 του Eurocup.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Καλαμπόκης εξηγεί στο Sport24.gr ότι η ΑΕΚ πρέπει να βελτιώσει άμεσα τα κακώς κείμενα αν θέλει να έχει ελπίδες κόντρα στη Νίζνι και παραδέχεται ότι η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα δεν μπορούσε να περιμένει και πολλά απέναντι στον Άρη, με την εικόνα που παρουσίασε στο ΟΑΚΑ!

Η εφετινή ΑΕΚ συνηθίζει να ξεκινάει άσχημα στους αγώνες της και να κάνει το comeback στη συνέχεια. Κόντρα στον Άρη κατέρρευσε στο, παραδοσιακά καλό για αυτήν, δεύτερο ημίχρονο. Τι έγινε, τελικά, στο ΟΑΚΑ;

"Αν εξαιρέσουμε τα πρώτα 7-8 λεπτά που ελέγξαμε το παιχνίδι και προσπαθήσαμε αμυντικά να καθορίσουμε την εξέλιξή του, στη συνέχεια δεν τα καταφέραμε. Για την ακρίβεια, δεν μείναμε πιστοί σε αυτή την προσπάθεια και σε αυτό το πλάνο ενώ ήμασταν πολύ άστοχοι επιθετικά και βρεθήκαμε σε κακή μέρα. Από εκείνο το σημείο και μετά ο Άρης επέβαλε τον ρυθμό του και κέρδισε δίκαια. Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, νομίζω ότι δεν είχαμε ψυχολογικά αποθέματα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού ώστε να βρούμε περισσότερες λύσεις στην επίθεση, ξεκινώντας από την άμυνά μας".

Σε προσωπικό επίπεδο, τι σε προβληματίζει περισσότερο; Η ήττα από τον Άρη ή η κακή εμφάνιση της ΑΕΚ;

"Οπωσδήποτε η εμφάνιση δεν ήταν αυτή που είχαμε στο μυαλό μας, με δεδομένο μάλιστα ότι περιμέναμε καιρό αυτό το παιχνίδι. Σίγουρα θέλαμε να κερδίσουμε τον Άρη… Νομίζω ότι και τα δυο μάς πονάνε. Θέλαμε τη νίκη έστω κι αν δεν παίξαμε τόσο καλά ωστόσο πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε και πολλά με αυτή την εικόνα!".

Καλαμπόκης στο Sport24.gr: "Μας στοιχίζει και μας πληγώνει"

Τι σημαίνει αυτό το αποτέλεσμα ενόψει της συνέχειας, με δεδομένο ότι ήλθε στην έδρα σας έπειτα από επτά συνεχόμενες νίκες και από μια ομάδα με τους ίδιους στόχους;

"Είναι μια ήττα που δεν θέλαμε να κάνουμε. Μην ξεχνάτε ότι τις τελευταίες εβδομάδες έγιναν πάλι αλλαγές στο ρόστερ μας ενώ προσπαθούμε ακόμα να βρούμε αυτό που θέλουμε να παρουσιάσουμε στο γήπεδο. Όλο αυτό μας στοιχίζει και μας πληγώνει αναφορικά στη χημεία και την ομοιογένεια που θέλουμε να φτιάξουμε και να δημιουργήσουμε ως ομάδα. Σίγουρα τα συνεχόμενα ταξίδια και τα διπλά παιχνίδια μέσα στην εβδομάδα δεν μας βοηθάνε προς αυτή την κατεύθυνση, από την άποψη ότι δεν υπάρχει χρόνος. Από την άλλη πλευρά, εμείς προσπαθούμε να παίρνουμε μαθήματα μέσα από τέτοιες καταστάσεις και να βγαίνουμε πιο δυνατοί".

Πλέον ακολουθούν τρία σερί εκτός έδρας ματς με τις Νίζνι, Ολυμπιακό και Χάποελ για το Eurocup και το πρωτάθλημα. Τι να περιμένουμε από εδώ και στο εξής από την ΑΕΚ;

"Ξεκινώντας από τον αγώνα που έρχεται, αυτόν με τη Νίζνι (1/12), θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ συγκεντρωμένοι και να διεκδικήσουμε το καλύτερο που μπορούμε, γνωρίζοντας φυσικά τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Μετά θα δούμε και τα υπόλοιπα ματς. Όπως και να έχει, το παιχνίδι με τη Νίζνι είναι υψηλής δυσκολίας ενώ θα πρέπει να βελτιώσουμε την εικόνα μας, σε σχέση με την εμφάνιση που κάναμε απέναντι στον Άρη. Να προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα για τη συνέχεια και τα κρίσιμα παιχνίδια που έπονται".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ