ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Κάιπερς: "Θα δούμε τι θα γίνει με Ολυμπιακό και ΑΕΚ"

FOOTBALL LEAGUE / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΕ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο γκολτζής του Εργοτέλη, Ούγκο Κάιπερς, μιλάει στο Sport24.gr για την απόφασή του να αφήσει τη Σταντάρ και να έρθει στην Ελλάδα, την άτυπη μάχη με τον Δημήτρη Μάνο για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ και το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Ολυμπιακού και ΑΕΚ.

Το όνομα του Ούγκο Κάιπερς ήταν άγνωστο στους Έλληνες φιλάθλους μέχρι το περασμένο καλοκαίρι. Τότε ήταν που πήρε την απόφαση να αποχωρήσει απ' τη βελγική ομάδα και να αναζητήσει μία νέα πρόκληση για την καριέρα του.

Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, όχι μόνο αισθάνεται δικαιωμένος για το ρίσκο που πήρε, αλλά κάνει ακόμα μεγαλύτερα όνειρα για το μέλλον.

Ο 21χρονος φορ έχει σημειώσει 20(!) γκολ σε 26 παιχνίδια με τη φανέλα του Εργοτέλη, βοηθώντας τα μέγιστα την ομάδα του Τάκη Γκώνια να παραμείνει στη Football League. Αποτελεί έναν απ' τους πρωταγωνιστές του πρωταθλήματος και είναι σίγουρο πως θα μας απασχολήσει και μελλοντικά με τα κατορθώματά του.

Το Sport24.gr τον συνάντησε στο Ηράκλειο κι ο Βέλγος στράικερ μας μίλησε για τις -μέχρι τώρα- εντυπώσεις του, τη "μάχη" με τον Δημήτρη Μάνο για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ, αλλά και το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Ολυμπιακού και ΑΕΚ για την απόκτησή του.

Κάιπερς: "Θα δούμε τι θα γίνει με Ολυμπιακό και ΑΕΚ"

Ο Ούγκο Κάιπερς με τον συντάκτη του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

Αρχικά, για την απόφασή του να αφήσει τη Σταντάρ Λιέγης και να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον Εργοτέλη, ανέφερε: "Στη Σταντάρ δεν είχα πραγματικά την ευκαιρία να παίξω στην πρώτη ομάδα. Θα μπορούσα να μείνω, αλλά θα αγωνιζόμουν στη δεύτερη. Όμως, ήθελα να δοκιμάσω τις δυνάμεις μου σε επίπεδο ανδρών και σε μία πραγματική λίγκα. Ήρθε η πρόταση του Εργοτέλη και παρότι δεν γνώριζα πολλά για το σύλλογο, αποφάσισα να πάρω το ρίσκο".

Ξένος σε μία ξένη χώρα. Άραγε μίλησε με κάποιον ποδοσφαιριστή που να είχε αγωνιστεί κατά το παρελθόν στο ελληνικό πρωτάθλημα; "Όχι, πήρα το ρίσκο και μου βγήκε".

Έχω σημειώσει τόσα γκολ εξαιτίας της ομάδας μου

Η σεζόν που πραγματοποιεί είναι εντυπωσιακή και, όπως υποστηρίζει κι ο ίδιος, πάνω απ' τις προσδοκίες του.

"Ήρθα στην Ελλάδα με σκοπό να παίξω όσα περισσότερα παιχνίδια γίνεται, επειδή ήταν αυτό που χρειαζόμουν, αλλά και να πετύχω όσα περισσότερα γκολ μπορώ. Φυσικά και θέλω να κατακτήσω το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ της Football League, αλλά το σημαντικότερο είναι ο Εργοτέλης να επιτύχει τους στόχους του".

Ο Εργοτέλης, παρότι στην αρχή της χρονιάς δεν έρχονταν εύκολα τα επιθυμητά αποτελέσματα, προσφέρει όμορφο θέαμα στους φιλάθλους. Κερδισμένος απ' όλη αυτή την κατάσταση είναι ο Κάιπερς, όπως παραδέχεται με πάσα ειλικρίνεια.

"Το στυλ παιχνιδιού της ομάδας με βοηθάει πάρα πολύ. Δεν εξαρτάται μόνο από εμένα. Όλη η ομάδα δουλεύει σκληρά για να καταφέρω να σκοράρω. Έχω σημειώσει τόσα πολλά γκολ εξαιτίας της ομάδας μου".

Κάιπερς: "Θα δούμε τι θα γίνει με Ολυμπιακό και ΑΕΚ"

Στην άτυπη μάχη για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στη Football League, ο Δημήτρης Μάνος του ΟΦΗ υπερτερεί κατά δύο γκολ. Αλήθεια ποια είναι η άποψή του για το... αντίπαλο δέος;

"Είναι ένας καλός παίκτης. Δεν τον έχω παρακολουθήσει πάρα πολύ. Έχουμε τεθεί αντιμέτωποι μόνο μία φορά, αλλά έχει καλά στοιχεία. Στο τέλος της σεζόν θα δούμε ποιος θα καταφέρει να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ. Προσωπικά, θεωρώ πως έχουμε εντελώς διαφορετικό στυλ παιχνιδιού ως επιθετικοί".

Όταν τον ρωτήσαμε για το στοιχείο που θεωρώ πως τον κάνει ξεχωριστό ως επιθετικό απάντησε χαμογελώντας πως "δεν έχω ιδέα. Απλά προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου σε κάθε παιχνίδι. Δεν μπορώ να πω εγώ αν είμαι ξεχωριστός ως επιθετικός. Αφήνω τους υπόλοιπους να πουν την άποψή τους για εμένα".

Όσον αφορά στον τεχνικό της ομάδας, Τάκη Γκώνια, έχει να πει μόνο τα καλύτερα.

"Το πιο σημαντικό είναι πως ο κόουτς συζητάει με όλους τους παίκτες πάρα πολύ. Μας εξηγεί τι θέλει από εμάς μέσα στον αγωνιστικό χώρο είτε έχουμε στην κατοχή μας την μπάλα είτε όχι, κι αυτό μας βοηθάει πολύ. Η ομάδα δούλευε πολύ καλά εξ αρχής, αλλά σε πολλά παιχνίδια ήμασταν άτυχοι. Μπορεί να παίζουμε καλύτερα, αλλά χάναμε βαθμούς άδικα. Πλέον, η ομάδα έχει καταφέρει να συνδυάσει το όμορφο ποδόσφαιρο με αποτελέσματα".

Φυσικά και σκέφτομαι το επόμενο βήμα, οι Έλληνες είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο

Σε λίγο καιρό κλείνει ένα χρόνο στη χώρα μας. Ποια είναι, άραγε, η άποψή του για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά και τους Έλληνες φιλάθλους;

"Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι τελείως διαφορετικό απ' το βελγικό. Το μοναδικό κοινό στοιχείο είναι πως πρόκειται για δύο πρωταθλήματα που στηρίζονται στο physical game, καθώς υπάρχουν πολλές δυνατές μονομαχίες. Προσωπικά, μου αρέσει. Σε ό,τι αφορά στους φιλάθλους, γνωρίζω πως είναι τρελοί για το ποδόσφαιρο κι ελπίζω να παραμείνουν έτσι".

FOOTBALL LEAGUE / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
FOOTBALL LEAGUE / ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Σε ερώτηση για το επόμενο βήμα της καριέρας του, παραδέχθηκε πως το σκέφτεται, αλλά δεν θέλησε να μπει σε λεπτομέρειες.

"Φυσικά, κάθε παίκτης σκέφτεται το επόμενο βήμα στην καριέρα του. Όμως, δεν είμαι εγώ ο ειδικός για να μιλήσω για το συγκεκριμένο ζήτημα. Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που χειρίζονται αυτές τις υποθέσεις. Θέλω να ολοκληρώσω τη χρονιά όσο το δυνατόν καλύτερα και στη συνέχεια θα δούμε τι θα γίνει".

Τέλος, για το φημολογούμενο ενδιαφέρον των Ολυμπιακού και ΑΕΚ για την απόκτησή του, αλλά κι αν θα τον ενδιέφερε μία τέτοια προοπτική, σχολίασε "Ίσως, ναι. Όμως, εξαρτάται από πολλά πράγματα. Θα δούμε τι θα γίνει. Όπως προείπα, θέλω να ολοκληρώσω καλά τη σεζόν".

Photo Credits: Eurokinissi / Κώστας Μεταξάκης

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ