ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Ιβάνοβιτς: "Να μπούμε ανάμεσα σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ"

Ιβάνοβιτς: "Να μπούμε ανάμεσα σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ"

Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς μίλησε στο Sport24.gr για την φετινή ΑΕΚ, τονίζοντας ότι πιστεύει πως η “Ενωση” έχει το ταλέντο για να κάνει τη ζημιά σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Ο Νίκολα Ιβάνοβιτς νιώθει σαν... θηρίο στο κλουβί. Κουβαλώντας έναν τραυματισμό στο χέρι από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική του Μαυροβουνίου στα πλαίσια των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ του 2017, ο νεαρός γκαρντ θέλει να βοηθήσει αλλά... δεν μπορεί. Όχι τουλάχιστον μέχρι να πάρει άδεια από τους γιατρούς, κάτι που, όπως φαίνεται δεν θα αργήσει.

Ο τραυματισμός του στο χέρι ωστόσο δεν δείχνει να έχει επηρεάσει την ψυχολογία του. Κι αυτό γιατί αν φάνηκε κάτι σε αυτή την συνέντευξη είναι ότι ο Ιβάνοβιτς είναι πάνω από όλα ένας άνθρωπος με θετική σκέψη, κάτι που ταιριάζει ιδανικά στο γεμάτο θράσος παιχνίδι του, αλλά και την άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει εντός παρκέ. Όποιος αμφιβάλει για αυτό δεν έχει παρά να κάνει υπομονή μέχρι να τον δει μέσα στο γήπεδο.

Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα σου που αγωνίζεσαι σε χώρα που δε μιλάνε τη μητρική σου γλώσσα. Οι πρώτες σου σκέψεις;

Δεν είναι δύσκολο για εμένα, κυρίως επειδή στην ομάδα έχουμε πολλούς παίκτες που μιλάνε την ίδια γλώσσα με εμένα επειδή έχουν καταγωγή από χώρες της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας. Το άσχημο είναι ότι δε μπορώ να βοηθήσω την ομάδα εντός παρκέ λόγω του τραυματισμού μου. Όλοι οι συμπαίκτες μου όμως προσπαθούν να με βοηθήσουν, όλοι δίνουν πάντα το 100% και νομίζω ότι με αυτή τη σύσταση ομάδας μπορούμε να πάμε μακριά φέτος”.

Πρέπει να είναι περίεργο πάντως να θες να αγωνιστείς και να μη μπορείς. Νιώθεις σαν θηρίο στο κλουβί;

Ξέρω ότι θα έρθει η ώρα μου και δεν πρέπει να εκνευρίζομαι. Οφείλω να εστιάσω στην αποθεραπεία μου προκειμένου να αναρρώσω όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η σεζόν είναι μεγάλη και ξέρω ότι είναι απαράιτητο να είμαι υγιής για να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα. Ξέρω το σύστημα της ομάδας, οπότε απλώς θα χρειαστώ μερικές ημέρες για να βρω αγωνιστικό ρυθμό όταν επιστρέψω”.

Τι διαφορετικό μπορείς να φέρεις στην ομάδα δεδομένου ότι η ΑΕΚ έχει δύο πόιντ γκαρντ κλάσης όπως ο Μάικλ Ντίξον και ο Ρόκο Λένι Ούκιτς;

Όταν είμαι στο παρκέ θέλω να βοηθήσω τους συμπαίκτες μου να είναι καλύτεροι. Φέρνω ενέργεια στο παρκέ και μπορώ να παίξω καλή άμυνα, ενώ στην επίθεση μου αρέσει πολύ να παίζω πικ εν ρολ. Ελπίζω απλώς να βελτιώνομαι καθημερινά προκειμένου να καταφέρω να βοηθήσω την ομάδα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

“Είναι απλώς... μπάσκετ”

Ιβάνοβιτς: "Να μπούμε ανάμεσα σε ΠΑΟ και ΟΣΦΠ"

Η φετινή ΑΕΚ θα παίζει γρήγορα αλλά ταυτόχρονα θα έχει αρχές. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το στυλ της “Ένωσης” είναι εντελώς διαφορετικό από αυτό της πρώην ομάδας του Μαυροβούνιου γκαρντ, Μέγκα Λεκς, αφού ο Σερβικός σύλλογος φημίζεται για το γεμάτο ελευθερίες παιχνίδι του. Ο Ιβάνοβιτς ωστόσο δεν αποθαρρύνεται, δείχνοντας έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, ενώ δεν δίστασε να βάλει ψηλά τον πήχη και για την ίδια την ΑΕΚ.

Θεωρείς τον εαυτό σου έναν πόιντ γκαρντ που πρώτα ψάχνει το δικό του σουτ ή έναν παίκτη που πρώτη του σκέψη είναι να δώσει τη μπάλα στους συμπαίκτες του;

Μου αρέσει να είμαι επιθετικός όλη την ώρα. Σίγουρα σε όλους τους παίκτες αρέσει να σκοράρουν (γέλια). Βοηθάω όμως σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού. Θέλω να καταφέρω να κερδίσω την εμπιστοσύνη όλων και να ξέρουν ότι μπορούν να στηριχθούν πάνω μου όταν ένα παιχνίδι βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο. Θέλω να μπορώ να καταλάβω τον ρυθμό των συμπαικτών μου κατά την διάρκεια του αγώνα και να τους βοηθώ να βγάλουν τον καλύτερο εαυτό τους”.

Την περσινή σεζόν αγωνίστηκες στην Μέγκα Λεκς, που είναι μία ομάδα που φημίζεται για την ελευθερία κινήσεων που δίνει στους παίκτες της. Στην ΑΕΚ του Γιούρι Ζντοβτς ωστόσο δύσκολα θα ισχύσει κάτι τέτοιο. Θεωρείς ότι θα χρειαστείς ένα μικρό διάστημα προσαρμογής μέχρι να συνηθίσεις τη νέα κατάσταση;

Σίγουρα δεν περιμένω να έχω τις ίδιες ελευθερίες. Νομίζω όμως ότι δεν θα χρειαστώ μεγάλο χρόνο προσαρμογής γιατί στο τέλος της ημέρας μιλάμε απλώς για μπάσκετ. Πρέπει απλώς να σεβαστείς κάποιες συγκεκριμένες αρχές που ισχύουν στην άμυνα και να παίξεις σκληρά. Στην επίθεση ο κόουτς δίνει μία ελευθερία κινήσεων, αλλά και πάλι οφείλεις να σεβαστείς τις αρχές που ισχύουν στην ομάδα. Πιστεύω όμως ότι θα συνηθίσω γρήγορα αυτή τη φιλοσοφία”.

Τι στυλ μπάσκετ πιστέυεις ότι θα παίξει η ΑΕΚ φέτος;

Θεωρώ ότι έχουμε πολλούς παίκτες στην ομάδα που μπορούν να σκοράρουν. Έχουμε 8-9 διαφορετικούς παίκτες που εύκολα μπορούν να σκοράρουν 20 πόντους σε κάποιο παιχνίδι και αυτό είναι καλό για εμάς. Αυτό που οφείλουμε να κάνουμε όμως είναι να δείξουμε ένα καλό πρόσωπο στην άμυνα. Αυτό βέβαια δε μπορεί να γίνει μέσα σε ένα βράδυ. Θα χρειαστούν πολλές προπονήσεις και αγώνες και αυτή η βελτίωση στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού θα έρθει σταδιακά”.

Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η φετινή ΑΕΚ; Θεωρείς ότι μπορεί να μπει ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό;

Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιο λόγο για τον οποίο αυτή η σκέψη δε μπορεί να θεωρηθεί ρεαλιστική ως σενάριο. Μιλάμε για μπάσκετ. Το αποτέλεσμα σε ένα παιχνίδι μπορεί να εξαρτάται από την καλή μέρα κάποιου παίκτη. Αλήθεια πιστέυω ότι η φετινή ΑΕΚ μπορεί να πετύχει πολλά. Αν δουλέψουμε σκληρά και συνεχίσουμε να έχουμε αυτό το εξαιρετικό κλίμα που έχουμε τώρα, θα μπορέσουμε να φτασουμε ψηλά”.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ