ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

"Η Σπόρτινγκ μπορεί να σε ισοπεδώσει αν βρει χώρους"

"Η Σπόρτινγκ μπορεί να σε ισοπεδώσει αν βρει χώρους"

Ο διευθυντής του PortuGOAL.net, Τομ Κούντερτ, αναλύει την Σπόρτινγκ ενόψει της πρεμιέρας του Champions League. Ο killer Μπας Ντοστ, η ταχύτητα του Μάρτινς και οι πάσες του Φερνάντες. Τι πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός, τα σημεία που μπορεί να χτυπήσει και μια πρόβλεψη για το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Σπόρτινγκ στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, σ' έναν αγώνα που μοιάζει με πρόωρο τελικό στη μάχη της 3η θέσης.

Το Sport24.gr επικοινώνησε με τον Τομ Κούντερτ, τον άνθρωπο πίσω απ'το site PortuGOAL.net και σας παρουσιάζει όσα θα πρέπει να ξέρετε για τον αντίπαλο των ερυθρόλευκων.

-Πώς είναι το ξεκίνημα της Σπόρτιγκ στη σεζόν;

"Η Σπόρτινγκ έχει κάνει πολλά υποσχόμενη αρχή, με έξι νίκες και μια ισοπαλία σε επτά παιχνίδια για όλες τις διοργανώσεις. Υπάρχει η αίσθηση πως έκαναν καλές μεταγραφές και οι περισσότεροι παίκτες φαίνονται να αφομοιώνουν γρήγορα τις ιδέες του Ζεσούς.

Η Σπόρτινγκ μοιάζει μέχρι τώρα να είναι καλύτερη εκτός έδρας παρά εντός, με την εξαίρεση βέβαια του αγώνα με τη Φεϊρένσε την Παρασκευή, που τον κέρδισε με αρκετή τύχη στο τέλος".

-Ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι παίκτες για τον Ολυμπιακό;

"Ο Μπας Ντοστ είναι μηχανή των γκολ από πέρσι που ήρθε στη Λισαβώνα, έχει 41 γκολ και σχεδόν σκοράρει σε κάθε ματς. Ο ξεχωριστός παίκτης και αυτός με τη μεγαλύτερη αξία στο μεταγραφικό παζάρι είναι σίγουρα ο Ζέλσον Μάρτινς, ο ταχύτατος εξτρέμ με τα πολλά γκολ. Είναι δύσκολο να τον περιορίσει κανείς, αλλά θα πρέπει να βελτιώσει τα τελειώματά του, ειδικά τις σέντρες.

"Η Σπόρτινγκ μπορεί να σε ισοπεδώσει αν βρει χώρους"

Ο μέσος Μπρούνο Φερνάντες είναι αποκάλυψη από τότε που ήρθε απ'τη Σαμπντόρια και βάζει εκπληκτικά γκολ, ενώ οι πρωταθλητές Ευρώπης, Ρούι Πατρίσιο και Γουίλιαμ Καρβάλιο, είναι πάντα σταθεροί στην απόδοσή τους".

-Τι θα πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός και τι μπορεί να εκμεταλλευτεί;

"Η Σπόρτινγκ μοιάζει ισορροπημένη αγωνιστικά. Μπορεί να είναι ισοπεδώσει τον αντίπαλο αν προηγηθεί και βρει χώρους, που εκμεταλλεύεται η ταχύτητα του Μάρτινς με τις πάσες του Φερνάντες. Η συντριβή της Στεάουα με 5-1 είναι το τέλειο παράδειγμα αυτής της λειτουργίας.

Γι'αυτό και νομίζω πως στον αγώνα με τον Ολυμπιακό μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμο το πρώτο γκολ. Επίσης, ο Ντοστ και το δίδυμο των στόπερ, Κοάτες και Ματιέ, είναι πολύ δυνατοί στον αέρα, και με τις εκτελέσεις του Φερνάντες η Σπόρτινγκ είναι πολύ δυνατοί στις στημένες φάσεις.

"Η Σπόρτινγκ μπορεί να σε ισοπεδώσει αν βρει χώρους"

Μια αδυναμία είναι η απουσία ταχύτητας στο κέντρο της άμυνας και το γεγονός πως αν περιοριστούν οι Φερνάντες-Μάρτινς τότε η Σπόρτιγνκ χάνει μεγάλο κομμάτι της δημιουργίας. Επιπλέον, αν ο Άλαν Ρουϊζ είναι ο παρτενέρ του Μπας Ντοστ τότε η ομάδα γίνεται αργή. Τέλος, ο Κοεντράο είναι εκτός με τραυματισμό, απουσία που στερεί απειλή απ'τα άκρα: οι υποψήφιοι αντικατάστατες του, Πιτσίνι και Τζόναθαν Σίλβα, δεν προσφέρουν πολλά στην επίθεση".

-Πώς παίζει συνήθως η Σπόρτινγκ, τι ομάδα είναι;

"Όπως και ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα, έτσι και η Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία αντιμετωπίζει στο 80% των αγώνων ομάδες που την περιμένουν χαμηλά και αμύνονται με πολλούς παίκτες. Η ομάδα του Ζεσούς είναι στην ουσία αναγκασμένη να βρίσκεται διαρκώς στην επίθεση.

Η διάταξη είναι σχεδόν πάντα 4-4-2 ή 4-4-1-1, με τον δεύτερο επιθετικό να κινείται ανάμεσα στον Ντοστ και το κέντρο. Ο Ζεσούς κάνει εκπλήξεις και αλλάζει πράγματα σε ντέρμπι ή σε μεγάλα ευρωπαϊκά ματς, οπότε ας μην αποκλείσουμε την πιθανότητα να ξεκινήσει η Ντουμπιά μπροστά στη θέση του Ντοστ, όπως έγινε και στη ρεβάνς με τη Στεάουα στη Ρουμανία".

-Πώς βλέπουν την κλήρωση;

"Η Σπόρτινγκ είχε δύσκολη κλήρωση και πέρσι, όταν έπεσε με Ρεάλ και Ντόρτμουντ, και ήταν άτυχη και φέτος. Το καλό ξεκίνημα έχει δημιουργήσει ελπίδες πως μπορεί να κοντράρει Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, αλλά η αλήθεια είναι πως θα κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό για την 3η θέση.

Πάντως, οι πέντε νίκες στο πρωτάθλημα και η πρόκριση στους ομίλους έχουν δημιουργήσει καλό ηθικό και αυτοπεποίθηση για την πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό".

-Και για να κλείσουμε, μια πρόβλεψη για το αποτέλεσμα;

"Ο αγώνας είναι κομβικός και για τις δύο ομάδες, σαν τελικός για την 3η θέση. Η ισοπαλία δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα για την Σπόρτινγκ, προβλέπω 1-1".

Photo Credits: AP Photo/Armando Franca/Vadim Ghirda

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ