ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκούροβιτς: "Είστε σαν τους Σέρβους!"

Γκούροβιτς: "Είστε σαν τους Σέρβους!"

Ο Μίλαν Γκούροβιτς βρέθηκε στις εξέδρες της Kombank Arena για το φιλικό της Ελλάδας με τη Σερβία και μιλάει στο Sport24.gr για το μεγαλύτερο… πρόβλημα των Ελλήνων φιλάθλων.

Στα 16 του χρόνια και με το ελληνικό επώνυμο "Μαλατράς" να τον συνοδεύει, ο Μίλαν Γκούροβιτς ήταν ήδη κάτοικος του κλειστού της "Τζον Κένεντι" ενώ λίγα χρόνια αργότερα θα "εκτελούσε" τους Αμερικανούς στο Μουντομπάσκετ της Ιντιανάπολις, με εκείνο το απίστευτο τρίποντο παραλήρημα!

Ο 41χρονος, πλέον, Γκούροβιτς εργάζεται ως ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική Σερβίας U-18 και προχθές (28/6) βρέθηκε στην επιβλητική Kombank Arena του Βελιγραδίου για τον αγώνα των "Αετών " του Σάσα Τζόρτζεβιτς με την Ελλάδα, εκεί όπου οι Σέρβοι φανέρωσαν όλες τις αδυναμίες της ελληνικής ομάδας πριν από το Προολυμπιακό τουρνουά.

Πριν από το τζάμπολ, μάλιστα, αντάμωσε με τον τιμ μάνατζερ της Εθνικής ομάδας, Κώστα Κώτση έπειτα από σχεδόν δυο δεκαετίες και την κοινή παρουσία τους στο Περιστέρι! " Έφυγα από το Περιστέρι το 1998 όμως ο Κώστας είναι πολύ-πολύ καλός φίλος! Τα χρόνια πέρασαν όμως μπορώ να πω ότι στέκεται ακόμα πάρα πολύ καλά (γέλια). Ήλθα στην Ελλάδα το 1992 και δεν ήξερα τίποτα. Άλλη κουλτούρα, άλλοι άνθρωποι. Δεν ήξερα τη γλώσσα. Τίποτα, εντελώς τίποτα! Έστω κι έτσι, πέρασα έξι υπέροχα χρόνια στο Περιστέρι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Εκεί μεγάλωσα και έχω πολλούς φίλους. Θα ήθελα πολύ να γυρίσω και να τους δω ξανά".

Γκούροβιτς: "Είστε σαν τους Σέρβους!"

Ο Μίλαν Γκούροβιτς και ο τιμ μάνατζερ της Εθνικής, Κώστας Κώτσης αντάμωσαν χθες στο Βελιγράδι μετά την κοινή πορεία τους στο Περιστέρι, την περίοδο 1992-'98

Τι είδε, λοιπόν, ο Μίλαν Γκούροβιτς στο παρκέ της Kombank Arena από την Εθνική Ελλάδας; "Αυτό το αποτέλεσμα δεν σημαίνει απολύτως τίποτα για την Ελλάδα και την πορεία της στο Προολυμπιακό τουρνουά. ΟΚ, έχασε με 20 πόντους από τη Σερβία όμως τις προηγούμενες ημέρες κέρδισε δυο φορές την Τουρκία. Είναι μια ομάδα που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, μετά τις αποχωρήσεις του Σπανούλη και του Ζήση ενώ λείπει και ο Πρίντεζης, ένα από τα καλύτερα 4άρια στην Ευρώπη! Η Ελλάδα ξεκίνησε καλά όμως έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν ξέρω αν φταίει η συγκέντρωση ή η κούραση… Σε γενικές γραμμές, αυτή η ομάδα έχει τεράστιες προοπτικές. Υπάρχει ένας πολύ καλός πόιντ-γκαρντ, ο Καλάθης, ο μεγάλος σταρ Αντετοκούνμπο ενώ μου έκανε εντύπωση ο ψηλός του Ολυμπιακού (σ.σ. Καββαδάς) που σκόραρε συνεχόμενους πόντους στα πρώτα λεπτά. Φυσικά έχετε και τον Μπουρούση, τον καλύτερο ψηλό στην Ευρώπη".

Δεν έχετε υπομονή!

Η Κροατία και η διοργανώτρια του Προολυμπιακού τουρνουά, Ιταλία, είναι οι εν δυνάμει αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας, εφόσον κάνει το χρέος της απέναντι στο Μεξικό και το Ιράν. "Θεωρώ ότι η Ελλάδα μπορεί να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχει το ταλέντο και την ποιότητα για να τα καταφέρει, μολονότι έχει μπροστά της πολύ δύσκολο έργο. Εννοείται πως θα είμαι μαζί σας σε αυτή την προσπάθεια και θα υποστηρίζω την Ελλάδα! Ξέρετε ποιο είναι το πρόβλημα; Οι Έλληνες είστε σαν κι εμάς τους Σέρβους! Δεν υπάρχει υπομονή! Θέλουμε το χρυσό μετάλλιο, μόνο νίκες και καμία κουβέντα για αποτυχία. Δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ο Φώτης Κατσικάρης είναι καλός και έμπειρος προπονητής, ο οποίος προσπαθεί να χτίσει μια καλή ομάδα. Επομένως, υπομονή και όλα θα γίνουν!"

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ