ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκορμπούνοφ στο Sport24.gr: "Αν είστε σοβαροί, θα πάτε Μουντιάλ"

Γκορμπούνοφ στο Sport24.gr: "Αν είστε σοβαροί, θα πάτε Μουντιάλ"
Γκορμπούνοφ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Εθνική Ελλάδας παίζει την Τετάρτη (9/11, 21.15) με τη Λευκορωσία και ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου, Αντρέι Γκορμπούνοφ, που έχει κληθεί στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα, μιλάει στο Sport24.gr για τον αγώνα στο Φάληρο. (PHOTO).

Φιλικό με τη Λευκορωσία δίνει την Τετάρτη (9/11, 21.15) η Εθνική μας ομάδα, λίγες μέρες πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με τη Βοσνία για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018. Για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ο αγώνας με τους Λευκορώσους είναι πρόβα για την κρίσιμη αναμέτρηση της Κυριακής (13/11).

Στη Super League αγωνίζονται δύο Λευκορώσοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ανήκουν στον Ατρόμητο. Ο τερματοφύλακας Αντρέι Γκορμπούνοφ και ο μέσος Ντμίτρι Μπάγκα. Ο πρώτος είναι διεθνής με την Εθνική του ομάδα και μάλιστα έχει κληθεί για τον αγώνα με την Ελλάδα, αλλά και για το προσεχές παιχνίδι με τη Βουλγαρία, στα προκριματικά του Μουντιάλ.

Ο 33χρονος γκολκίπερ μίλησε στο Sport24.gr για το ματς στο "Γ. Καραϊσκάκης" και παραδέχτηκε ότι η "γαλανόλευκη" είναι καλύτερη και πιο ποιοτική ομάδα. " Ήταν ιδιαίτερο για εμένα ότι θα παίξω με την Εθνική μου, στην Ελλάδα, εδώ όπου μένω από το 2014. Είναι ενδιαφέρον για εμένα. Σίγουρα θα έχω να πω πολλά στους συμπαίκτες μου για την Ελλάδα αφού ξέρω τους περισσότερους παίκτες που αγωνίζονται εδώ" ανέφερε αρχικά ο έμπειρος κίπερ.

Γκορμπούνοφ στο Sport24.gr: "Αν είστε σοβαροί, θα πάτε Μουντιάλ"

Ερωτώμενος ο Γκορμπούνοφ για το ποια εκ των δύο Εθνικών ομάδων είναι ανώτερη, ο Λευκορώσος είπε με ειλικρίνεια: "Αν δούμε πόσες φορές έχει πάει σε τελική φάση η Ελλάδα, τότε μπορούμε να πούμε ότι σαφώς είναι καλύτερη ομάδα από τη δική μου. Εμείς δεν τα έχουμε καταφέρει ποτέ και είναι το όνειρό μας. Πάντα πέφτουμε σε δύσκολους ομίλους. Η Ελλάδα σίγουρα είναι καλύτερη ομάδα. Έχει παίκτες που αγωνίζονται σε κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης και τους οποίους θαυμάζω. Πιστεύω ότι είστε σοβαροί στα επόμενα παιχνίδια, θα περάσετε στα τελικά του Μουντιάλ".

Η Εθνική Λευκορωσίας μετέχει στον ίδιο όμιλο με Γαλλία, Σουηδία, Ολλανδία, Βουλγαρία και Λουξεμβούργο και ύστερα από τρία παιχνίδια μετρά δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Ένας πολύ δύσκολος όμιλος στη "μάχη" των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. " Κάθε αγώνας για εμάς είναι γιορτή. Δεν μπορώ φυσικά να πω ότι θεωρούμαστε μεγάλη ομάδα. Έχουμε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο εξωτερικό. Ήταν πολύ κακό το αποτέλεσμα με το Λουξεμβούργο, με το οποίο μείναμε ισόπαλοι (1-1). Αν κερδίζαμε θα ήμασταν πολύ καλύτερα. Απέναντι στη Βουλγαρία θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη. Η Ελλάδα είναι για εμάς ένα πολύ δυνατό φιλικό. Είναι σημαντικό για εμάς που θα αντιμετωπίσουμε ένα τόσο σκληρό αντίπαλο".

Ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου παίζει στην Ελλάδα από το 2014 και χρίστηκε διεθνής από τότε που πήρε μεταγραφή στον Ατρόμητο. Η εφετινή είναι με άλλα λόγια η τρίτη του χρονιά στη χώρα μας. Η γνώμη του για το ελληνικό ποδόσφαιρο; "Μου αρέσει, πιστεύω ότι υπάρχουν δυνατές ομάδες. Είχα παίξει μόνο στη Λευκορωσία και ήθελα μια αλλαγή για την καριέρα μου, για αυτό αποφάσισα να παίξω στην Ελλάδα. Υπάρχουν τέσσερις μεγάλες ομάδες, οι υπόλοιπες είναι ίδιου επιπέδου, ισοδύναμες" σχολίασε.

Γκορμπούνοφ στο Sport24.gr: "Αν είστε σοβαροί, θα πάτε Μουντιάλ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο διεθνής γκολκίπερ μίλησε και για τον Ατρόμητο. Για το 2-2 με την ΑΕΚ, για το αν πίστεψε ότι θα μπορούσαν οι συμπαίκτες του να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια ενώ ήταν με 2-0 πίσω στο σκορ, αλλά και για το τι έχει αλλάξει και έχει τόσο διαφορετική εικόνα η ομάδα του στα τελευταία ματς.

"Εγώ το πίστευα ότι θα παίρναμε κάτι καλό με την ΑΕΚ. Το αποτέλεσμα αυτό είναι σημαντικό γιατί μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη πίστη για τη συνέχεια. Αποχώρησε ο Δέλλας, δεν ξέρω γιατί, αλλά μετά από μόλις δύο παιχνίδια με Ολυμπιακό και ΑΕΚ, που παίξαμε καλά, δεν μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα. Κάτι άλλαξε στην προπόνηση, σίγουρα, αλλά είμαστε οι ίδιοι ποδοσφαιριστές" σχολίασε.

Καταλήγοντας τοποθετήθηκε για το μέλλον του και το πόσα χρόνια θέλει να παίζει ακόμα: " Είμαι καλά εδώ. Δεν σκέφτομαι πόσα χρόνια μπορώ να παίζω ακόμα. Τώρα μπορώ και νιώθω ωραία. Παλαιότερα έλεγα ότι θα παίζω μέχρι τα 35".

Photo Credits: Action Images

Follow me on twitter: Dimitris Samolis

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ