ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκόγκιτς: "Έτσι περάσαμε στο παγωμένο Ζάγκρεμπ"

Γκόγκιτς: "Έτσι περάσαμε στο παγωμένο Ζάγκρεμπ"

Ο Σίνισα Γκόγκιτς, θυμάται μέσω του Sport24.gr τον αλησμόνητο αγώνα με την Κροάσια Ζάγκρεμπ στο παγωμένο "Μαξιμίρ" (1-1) πριν 17 χρόνια, αποθεώνει την ομάδα του Μάρκο Σίλβα και αναφέρεται στους Φορτούνη και Ιντέγε.

Ήταν 9 Δεκεμβρίου 1998. Ο Ολυμπιακός έπαιζε τα ρέστα του στο Ζάγκρεμπ με την Κροάσια, έχοντας ως στόχο του την πρόκριση στις 8 καλύτερες ομάδες του Champions League για πρώτη φορά στην ιστορία του. Του έφτανε ακόμα και ήττα με 1-0 για να περάσει, όμως δεν ήταν διατεθειμένος να προκριθεί... ηττημένος.

Στο ματς του πρώτου γύρου, με τον Σίνισα Γόγκιτς να κάνει όργια στο χορτάρι, μοιράζοντας μια ασίστ "πάρτο, βάλτο" στον Αλέξη Αλεξανδρή και πετυχαίνοντας ένα γκολ με υπέροχη ντρίμπλα και σουτ από πλάγια θέση, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε νικήσει με 2-0 στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, έχοντας σε εξαιρετική βραδιά και τον "φύλακα άγγελό" του, Δημήτρη Ελευθερόπουλο.

Το Sport24.gr μίλησε με τον αγαπημένο "Γκόγκα" των φίλων του Ολυμπιακού. Του ζητήσαμε να κάνει φλας μπακ και να θυμηθεί εκείνο το παιχνίδι στην κροατική πρωτεύουσα, μίλησε για την ομάδα του "σήμερα", ενώ έκανε ειδική αναφορά στους Κώστα Φορτούνη και Μπράουν Ιντέγε. Άλλωστε, ένας επιθετικός της δικής του κλάσης, μπορούν να κρίνουν παίκτες που έχουν επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα.

"Θυμάμαι ότι έκανε πολύ κρύο στο Ζάγκρεμπ τότε. Ήμασταν στους -18 βαθμούς και γλιστρούσαμε συνέχεια. Στην τελευταία προπόνηση, οι μισοί ήμασταν με ποδοσφαιρικά και οι άλλοι μισοί με άλλα παπούτσια", είπε αρχικά ο 52χρονος προπονητής και συνέχισε:

"Ήταν ένα δυνατό ματς και ήταν τόσο παγωμένο το γήπεδο, που δεν μπορούσαμε να παίξουμε. Βάλαμε ένα γκολ με το σουτ του Νινιάδη και την κεφαλιά του Γιαννακόπουλου και μπορέσαμε να κρατήσουμε την ισοπαλία μέχρι το τέλος. Ήταν μια τεράστια επιτυχία για μας τότε".

Όσο για την ατμόσφαιρα εκείνο το βράδυ και το τι περίπου θα συναντήσει ο Ολυμπιακός το βράδυ (20/10) στο "Μαξιμίρ", είπε στο Sport24.gr: "Μας... αγαπάνε πάρα πολύ (γέλια). Φώναζαν πολύ, όμως είχε πολύ κρύο και αυτό επηρέαζε και τον κόσμο. Ήταν και κάποιοι Έλληνες και Κύπριοι στις εξέδρες και μας υποστήριζαν. Ήμασταν περισσότερο ελληνική ομάδα απ' ό,τι σήμερα".

Όσο για το αποψινό παιχνίδι, ο Γκόγκιτς ανέφερε: "Είναι άλλο ματς τώρα. Είναι πολύ καλός ο Ολυμπιακός. Πήρε μια μεγάλη νίκη με την Άρσεναλ και έχει καλή ψυχολογία. Υπάρχει χημεία στην ομάδα, έχει φτάσει και σε εύκολες νίκες με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βλέπει στο Champions League μόνο νίκες και φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση. Έχει μεγάλη εμπειρία ο Ολυμπιακός τόσα χρόνια στην διοργάνωση".

Σχετικά με το τι του αρέσει στην τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού, τόνισε πως "γενικά μου αρέσει ως σύνολο ο Ολυμπιακός, τακτικά λειτουργεί υπέροχα και έχει κάνει πολύ καλή δουλειά ο προπονητής".

Παράλληλα, μίλησε και για τον Κώστα Φορτούνη : "Αν ξεχώριζα έναν παίκτη, θα έλεγα σίγουρα τον Φορτούνη. Είναι πολύ καλός και του έκαναν καλό τα δυο χρόνια στην Γερμανία, ηρέμησε εκεί. Να μην έχει μόνο τραυματισμούς και θα κάνει πολλά πράγματα στο μέλλον".

Ως φορ κλάσης, αναφέρθηκε και στο Νιγηριανό, Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος διανύει περίοδο φόρμας: "Είναι πολύ καλός ο Ιντέγε, αρχίζει και σκοράρει, ενώ κάνει και την βρώμικη δουλειά στο γήπεδο. Κρατάει τα αντίπαλα μπακ και δίνει μάχες. Είναι δυνατός σέντερ φορ και όταν ο επιθετικός σκοράρει, πηγαίνει πάντα προς το καλύτερο".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ