ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γκαγκαλούδης: "Πρώτα η θέληση, μετά η τακτική"

Γκαγκαλούδης: "Πρώτα η θέληση, μετά η τακτική"
INTIME SPORTS

Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης μιλάει στο Sport24.gr για το Αρης-ΠΑΟΚ, στάζει μέλι για τον Μαρκόπουλο, βγάζει το καπέλο στον Βεζένκοφ και "ξεσπά" για την σχέση αγάπης που έχει με τον "Δικέφαλο" και τον κόσμο του.

Τίμησε την φανέλα και των δύο ομάδων και πάντα έπαιζε με καρδιά σε τέτοια μεγάλα ντέρμπι. Ο λόγος για τον Γιάννη Γκαγκαλούδη ο οποίος αγωνίστηκε τόσο στον Αρη (2001-03) όσο και στον ΠΑΟΚ (2004-06) και με τον οποίο το Sport24.gr μίλησε μαζί του για το ντέρμπι της Κυριακής (1/2).

Ο "Γκάγκα" αναφέρθηκε ωστόσο και σε άλλα ζητήματα, έκανε εγκωμιαστικά σχόλια για τους Σούλη Μαρκόπουλο και Αλέξανδρο Βεζένκοφ ενώ "ξέσπασε" αναφορικά με την αγάπη που έχει για τον ΠΑΟΚ και τον κόσμο του, με αφορμή την περίοδο (όταν είχε αναλάβει η διοίκηση Πρέλεβιτς) που διεκδίκησε χρήματα τα οποία του χρωστούσε η ασπρόμαυρη ΚΑΕ.

Τότε είχε "ακουστεί" πως είχε σκοπό να κάνει... κακό στον "Δικέφαλο" (να τον "ρίξει" σε... χαμηλότερες κατηγορίες) γιατί μέσω του νομικού του είχε γίνει αίτηση για άρση της υπαγωγής του ΠΑΟΚ από το άρθρο 99 εξαιτίας των καθυστερήσεων που υπήρχαν όσον αφορά τις δόσεις των χρημάτων που είχε λαμβάνειν ο νυν καλαθοσφαιριστής της Λιβαδειάς (ο "Γκάγκα" αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ το 2006 αλλά οι επόμενες διοικήσεις του "Δικεφάλου" δεν φρόντισαν να τον εξοφλήσουν).

Τα όσα "κυκλοφορούσαν" τότε, έχουν "ενοχλήσει" τον "Γκάγκα" που τόνισε πως ποτέ δεν ήθελε να βλάψει τον ΠΑΟΚ και μέσω του Sport24.gr θέλησε να ευχαριστήσει τον Μπάνε Πρέλεβιτς και την νυν διοίκηση του "Δικεφάλου" καθώς το θέμα των οφειλομένων έχει "κλείσει" πλέον.

Αρχικά μιλήσαμε για το Αρης-ΠΑΟΚ και το αν υπάρχει φαβορί στον αγώνα της Κυριακής έχοντας και ως δεδομένο τα προβλήματα που προέκυψαν για τον "Δικέφαλο" με τους Μπρέμερ (μετακόμισε στην Κόνιασπορ) και Κακαρούδη (τραυματίστηκε):

"Μόνο ένας τυφλός δεν βλέπει την δουλειά του Μαρκόπουλου"

"Σε αυτά τα παιχνίδια, επειδή τα έχω παίξει και από τις δύο μεριές είναι δύσκολο να πεις πως μια ομάδα έχει αβαντάζ. Πάντα σε τέτοια ματς ο γηπεδούχος που έχει στο πλευρό του τον κόσμο του και με αυτό το πανηγυράκι που γίνεται, έχει ένα μικρό προβάδισμα αλλά ο ΠΑΟΚ έχει δείξει καλό αγωνιστικό πρόσωπο φέτος και πιστεύω πως οι πιθανότητες νίκες είναι 50%-50%. Ο ΠΑΟΚ έδειξε με αντίπαλο τον Παναθηναικό πως είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να κερδίσει οποιαδήποτε ομάδα, γιατί όχι και τον Αρη; Προσωπικά θέλω να βγάλω το καπέλο στον Σούλη Μαρκόπουλο ο οποίος πραγματικά έδειξε πως αξίζει και σαν άνθρωπος και σαν προπονητής και νομίζω πως την δουλειά του μόνο ένας τυφλός δεν την βλέπει".

"Σε τέτοια ματς δεν παίζει τόσο ρόλο το τακτικό κομμάτι"

Καθαρά αγωνιστικά πού πρέπει να δώσουν το βάρος τους Αρης και ΠΑΟΚ;

"Επειδή έχω αντιμετωπίσει τις δύο ομάδες και από τις δύο πλευρές, δεν θεωρώ πως σε τέτοια ματς παίζει ρόλο τόσο πολύ το τακτικό κομμάτι, αλλά η ψυχολογία και η προετοιμασία κάθε παίκτη έτσι ώστε να είναι 100% έτοιμος και σωματικά και πνευματικά. Είτε αυτό αφορά την πίεση του αγώνα και του κόσμου, είτε αφορά την διαιτησία. Σε αυτά τα παιχνίδια παίζει ρόλο το ποιος το θέλει πιο πολύ... Η τακτική νομίζω πως έρχεται μετά. Και εκεί νομίζω πως ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση γιατί έχει καλούς και έμπειρους Ελληνες παίκτες ενώ οι ξένοι του γνωρίζουν καλά τι σημαίνει ένας Αρης-ΠΑΟΚ. Από την άλλη ο Μαρκόπουλος σε αντίθεση με τον Πρίφτη, είναι μπαρουτοκαπνισμένος σε τέτοια παιχνίδια".

Στη συζήτησή μας για το ντέρμπι υπήρχε μια μικρή "παρένθεση", καθώς ο "Γκάγκα" θέλησε να αναφερθεί στην αγάπη που έχει για τον ΠΑΟΚ, με αφορμή την περίοδο που διεκδίκησε χρήματα από τον "Δικέφαλο" και κατά την οποία είχαν ακουστεί... διάφορα γι' αυτόν (είχε ειπωθεί πως ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής είχε σκοπό να βλάψει τον "Δικέφαλο" "ρίχνοντας" τον σε χαμηλότερες κατηγορίες και "βγάζοντας" τον από το άρθρο 99).

"Ελεγαν ψέματα για να χαλάσουν την σχέση μου με τον κόσμο του ΠΑΟΚ"

"Μια που μου δίνεται η ευκαιρία, θέλω να πω πως απέδειξα στον κόσμο του ΠΑΟΚ και κάποιους... κυρίους που έλεγαν ψέματα και αναλήθειες για να χαλάσουν την ιδιαίτερη σχέση που έχω με τους φίλους του ΠΑΟΚ πως ούτε έριξα κατηγορία τον ΠΑΟΚ, ούτε ποτέ του έκανα κακό. Θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση του ΠΑΟΚ και ειδικά τον Μπάνε Πρέλεβιτς γιατί μετά από 10 χρόνια τακτοποίησε όλες τις εκκρεμότητες στο πρόσωπό μου και αυτό δείχνει την ποιότητα αυτής της διοίκησης. Εγώ έδειξα το πόσο σέβομαι και το πόσο αγαπάω αυτή την ομάδα. Μπορεί να γεννήθηκα Παναθηναϊκός και αυτό δεν το έκρυψα ποτέ, αλλά με τον ΠΑΟΚ πέρασα καταπληκτικές στιγμές".

"Ο ΠΑΟΚ πάντα θα είναι μέσα στην καρδιά μου..."

Συνεχίζοντας, τόνισε: "Μπορεί να μην πήρα κάποιο Κύπελλο, όπως έγινε με τον Αρη (σ.σ. το Champions Cup) αλλά στο τέλος σου μένουν οι στιγμές που πέρασες με τον κόσμο. Ο ΠΑΟΚ θα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου και όσοι επιχείρησαν να δηλητηριάσουν την σχέση που είχα με τον κόσμο της ομάδας και να πείσουν εκείνον τον καιρό ότι εγώ ήθελα να κάνω κακό στην ομάδα, διαψεύστηκαν. Ο κόσμος δεν τρώει παπά, ούτε κουτόχορτο. Ολοι ξέρουν ποιος είναι ο Γιάννης... Μπορεί εκείνον τον καιρό να έλεγαν ψέματα για μένα αλλά εγώ δικαιώθηκα γιατί ποτέ δεν έριξα τον ΠΑΟΚ ούτε έκανα κάτι εναντίον του. Κανένας κύριος δεν μπορεί να διαγράψει από την καρδιά μου την σχέση που έχω με τον κόσμο του ΠΑΟΚ".

"Βγάζω το καπέλο στον Βεζένκοφ..."

Η συζήτησή μας επανήλθε στο κυριακάτικο (1/2) παιχνίδι και σταθήκαμε στο επιθετικό κομμάτι των δύο ομάδων. Για το ότι ο Αρης φαίνεται να στηρίζεται κατά κύριο λόγο στον Αλέξανδρο Βεζένκοφ που έχει ηγετικό ρόλο φέτος ενώ από την άλλη ο ΠΑΟΚ έχει μεγαλύτερο επιθετικό πλουραλισμό και μπορεί συχνά να "βγάζει" διαφορετικό πρωταγωνιστή στα παιχνίδια του, ο Γκαγκαλούδης είπε:

"Σε αυτά τα ματς οι ηγέτες παίζουν ρόλο αλλά το να χρίσουμε ηγέτη ένα παιδάκι που κάνει εκπληκτική χρονιά και έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου από τότε που τον πρωτοείδα εγώ και προσωπικά του βγάζω το καπέλο γι' αυτό, νομίζω πως θα είναι λάθος γιατί τον γεμίζουμε με παραπάνω ευθύνες από αυτές που πρέπει και θα τον κρίνουμε όταν παίξει σε υψηλότερο επίπεδο, για παράδειγμα στην Ευρωλίγκα.

Ο Βεζένκοφ βέβαια είναι ο πρώτος σκόρερ του Αρη, ξεχωρίζει σε πολλά ματς αλλά από την άλλη ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που έχει βάθος στο ρόστερ του, έχει ποιοτικούς παίκτες και ξένους που ξέρουν το ελληνικό πρωτάθλημα. Ξέρουν καλά το τι ατμόσφαιρα θα συναντήσουν. Πιστεύω πως αυτές τις μέρες στον ΠΑΟΚ θα έχουν στο μυαλό τους να δουλέψουν για το πώς θα αντιμετωπίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα τον Αρη".

"Ο συγκεντρωμένος ΠΑΟΚ μπορεί να κερδίσει στο Παλέ..."

Όσο για το πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το να βάλει.. στοπ στον Βενένκοφ ο ΠΑΟΚ;

"Σίγουρα παίζει ρόλο το να περιορίσει ο ΠΑΟΚ τον Βεζένκοφ και θα έχει έναν επιπλέον λόγο για να το κάνει αυτό έτσι ώστε να φτάσει στην νίκη. Όταν ο Βεζένκοφ είναι καλά, ο Αρης κερδίζει. Οταν δεν είναι καλά, ο Αρης έχει πρόβλημα. Δεν λέω πως ο Αρης δεν έχει άλλους παίκτες. Έχει κι αυτός έμπειρους παίκτες, όπως για παράδειγμα ο Χαρίσης και ο Πάσαλιτς. Θεωρώ πάντως πως αν ο ΠΑΟΚ είναι σοβαρός και συγκεντρωμένος και εκμεταλλευτεί τα ατού που έχει, τότε μπορεί να κερδίσει στο Παλέ".

"Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κλείσει την ψαλίδα με τους δύο μεγάλους"

Ρωτήσαμε τον "Γκάγκα" για την γενική εικόνα που έχει φέτος τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για τον Αρη. Για τον "Δικέφαλο" ανέφερε:

"Αυτή την στιγμή βλέποντας από το πρίσμα του μπασκετικού ανθρώπου, ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που την φετινή χρονιά κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 17 πόντους διαφορά, έδειξε πως μπορεί να κλείσει την ψαλίδα με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Και το έδειξε πραγματικά, δεν κέρδισε τον Παναθηναϊκό τυχαία... Και επειδή διάφορα λέγονται, δεν είναι πως σε εκείνο το ματς ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός αλλά ο ΠΑΟΚ έκανε τον Παναθηναϊκό να φαίνεται μικρή ομάδα σε αυτό το ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι σταθερός κατά την διάρκεια της σεζόν και παρά τα δύο παιχνίδια που δίνει την εβδομάδα με τα ματς της Ευρώπης, είναι μια ομάδα που μπορεί να διαχειριστεί την σωματική και την πνευματική κούραση".

"Το 70%-80% του παιχνιδιού του Αρη βασίζεται στον Βεζένκοφ"

Σχετικά με τον Αρη; "Ο Αρης είναι μια ομάδα που στηρίζεται πάρα πολύ στον Βεζένκοφ. Το 70%-80% του παιχνιδιού του Αρη βασίζεται πάνω σε αυτόν. Αυτό βέβαια κάνει τον Αρη προβλέψιμο αλλά εφόσον είναι σε τόσο καλή κατάσταση, όλοι στην ομάδα πρέπει να τον βοηθήσουν και έτσι να βοηθήσει κι αυτός την ομάδα".

Τέλος ο "Γκάγκα" είπε για το ντέρμπι: "Εύχομαι πάνω από όλα να τελειώσει το ματς, όχι όπως έγινε την προηγούμενη φορά και ας κερδίσει ο καλύτερος".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ