ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιάννης Ιατρούδης: Το "next big thing" του Εργοτέλη

Γιάννης Ιατρούδης: Το "next big thing" του Εργοτέλη

Το αστεράκι του Εργοτέλη, Γιάννης Ιατρούδης μιλάει στο Sport24.gr για τις λιγοστές ευκαιρίες που παίρνουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα κι αποκαλύπτει το ποδοσφαιρικό πρότυπο του, ενώ ο αρχηγός της ομάδας του Ηρακλείου, Χρήστος Μπάτζιος αποθεώνει τις προπονητικές ικανότητες του Τάκη Γκώνια.

Ο Εργοτέλης, ύστερα από το εντυπωσιακό 5-1 επί του Αιγινιακού, εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στη Football League. Ωστόσο, το σημαντικότερο επίτευγμα της φετινής σεζόν είναι πως κατάφερε να κερδίσει την αποδοχή φίλων κι αντιπάλων χάρη στο εξαιρετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε καθ' όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

Μπορεί στην αρχή της σεζόν τα θετικά αποτελέσματα να μην έρχονταν, όμως με υπομονή και επιμονή η ομάδα του Τάκη Γκώνια πέτυχε τον στόχο της, με τον δικό της τρόπο και παρουσιάζοντας όμορφο θέαμα. Παράλληλα, όμως, ο 46χρονος τεχνικός έδωσε ευκαιρίες σε νεαρά παιδιά προκειμένου να αποδείξουν την αξία τους, με τα περισσότερα εξ αυτών να τον βγάζουν ασπροπρόσωπο.

Όπως για παράδειγμα ο 19χρονος Γιάννης Ιατρούδης, ο οποίος παρουσιάστηκε φέτος στους Έλληνες φιλάθλους και κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα. Οι άνθρωποι του Εργοτέλη θεωρούν πως ο νεαρός μέσος έχει όλα τα εχέγγυα να πραγματοποιήσει μία σπουδαία καριέρα, αρκεί να παραμείνει ταπεινός και προσηλωμένος στον στόχο του.

Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο στην Ελλάδα, αλλά ελάχιστη εμπιστοσύνη

Το Sport24.gr τον συνάντησε μετά το τέλος της προπόνησης της ομάδας του Ηρακλείου και 19χρονος χαφ δεν δίστασε να μιλήσει για την έλλειψη εμπιστοσύνης των ελληνικών ομάδων προς τους νεαρούς παίκτες, ενώ αποκάλυψε και το ποδοσφαιρικό είδωλό του.

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι οι άνθρωποι του Εργοτέλη έχουν επενδύσει στις ακαδημίες. Φέτος, βλέπουμε πως δίνονται ευκαιρίες σε πάρα πολλά νεαρά παιδιά, τα οποία δικαιώνουν τις προσδοκίες και αναδεικνύονται μέσα απ' την ομάδα", ανέφερε αρχικά, ενώ για τις λιγοστές ευκαιρίες που δίνονται στους νεαρούς παίκτες, τόνισε:

"Γενικότερα, το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν δίνει ευκαιρίες στους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές. Υπάρχει πάρα πολύ ταλέντο, αλλά εν αντιθέσει με το εξωτερικό, εδώ υπάρχει ελάχιστη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας".

Γιάννης Ιατρούδης: Το "next big thing" του Εργοτέλη

Ο Γιάννης Ιατρούδης με τον συντάκτη του Sport24.gr, Ηλία Καλλονά

Ο Ιατρούδης μετράει 23 συμμετοχές και παρότι οι περισσότερες είναι ολιγόλεπτες, έχει άποψη για την πορεία της ομάδας, η οποία είναι ανοδική στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

"Δεν πιστεύω πως άλλαξε κάτι στο αγωνιστικό πλάνο. Απλά στην αρχή της χρονιάς δεν μπορούσαμε να πάρουμε τις νίκες που αξίζαμε βάσει εικόνας. Πλέον, έχουμε γνωριστεί καλύτερα με τα παιδιά, η επικοινωνία μας είναι καλύτερη κι αυτό έχει ως συνέπεια να έρχονται και τα θετικά αποτελέσματα. Κι είμαι βέβαιο πως θα συνεχίσουν να έρχονται".

Όσον αφορά στη δουλειά του Τάκη Γκώνια, είχε να πει μόνο καλά πράγματα.

"Θεωρώ πως τα νέα παιδιά έχουν περισσότερη διάθεση για δουλειά, με αποτέλεσμα, πάντα με τη βοήθεια του κόουτς, να αποδίδουμε καλύτερα και να παρουσιάζουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο".

Ενώ σε προσωπικό επίπεδο, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους στόχους του, αλλά και να αποκαλύψει ποιος ξένος ποδοσφαιριστές αποτελεί το πρότυπό του.

"Όπως κάθε νεαρός ποδοσφαιριστής, έτσι κι εγώ, θα ήθελα να παίξω σε υψηλότερο επίπεδο είτε στο εξωτερικό είτε στην Ελλάδα. Πάντα με τη βοήθεια του Εργοτέλη που δείχνει έμπρακτη στήριξη στα νέα παιδιά. Προσωπικά, πρότυπό μου είναι ο Εντέν Αζάρ της Τσέλσι".

ΜΠΑΤΖΙΟΣ: "ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΓΚΩΝΙΑ"

Γιάννης Ιατρούδης: Το "next big thing" του Εργοτέλη

Απ' την πλευρά του, ο αρχηγός του Εργοτέλη, Χρήστος Μπάτζιος μίλησε στο Sport24.gr και στάθηκε στην προπονητική ευφυΐα του Τάκη Γκώνια, ενώ έθεσε διαφορετικούς στόχους ενόψει της νέας σεζόν.

"Στην αρχή της χρονιάς τα αποτελέσματα δεν ήταν ενδεικτικά της δουλειάς που κάναμε μέσα στο γήπεδο. Όμως, όπως μας είχε πει κι ο προπονητής μας, το συγκεκριμένο στυλ παιχνιδιού χρειάζεται χρόνο για να το αφομοιώσουμε. Ήταν πραγματικά κάτι καινούργιο. Ακόμη κι εγώ που είμαι 26 ετών, άκουσα κάποια πράγματα πρώτη φορά. Πιστεύω πως πλέον μας δικαιώνουν τα αποτελέσματα και έτσι θα συνεχίσουμε έως το τέλος".

Η επιρροή του Τάκη Γκώνια στο στυλ παιχνιδιού του Εργοτέλη είναι τεράστια, με τον Χρήστο Μπάτζιο να κάνει λόγο για "πρωτόγνωρα πράγματα".

"Κάποια από τα πράγματα που μας δίδαξε ο κόουτς την εφετινή σεζόν είναι πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα. Ήταν γνώσεις που ούτε περνούσαν απ' το μυαλό μας. Είχαμε συνηθίσει σε άλλα πράγματα. Βαθιές μπαλιές και σέντρες. Δηλαδή το κλασικό ελληνικό ποδόσφαιρο".

Ούτε ο κόουτς πίστευε πως θα έχει τέτοια στήριξη

"Πιστεύω πως οι άνθρωποι που στήριξαν τον Τάκη Γκώνια στις δύσκολες στιγμές θα πρέπει να αισθάνονται κάτι παραπάνω από δικαιωμένοι. Θεωρώ ούτε ο ίδιος πίστευε πως θα έχει τέτοια στήριξη. Στην Ελλάδα ξέρουμε καλά πως με 2-3 στραβές έχεις φύγει. Η εικόνα που βγάζουμε στο γήπεδο είμαι βέβαιος πως τους δικαιώνει απόλυτα".

Γιάννης Ιατρούδης: Το "next big thing" του Εργοτέλη

Ο τρόπος που αγωνίζεται ο Εργοτέλης βοηθάει σημαντικά και τον επιθετικό της ομάδας, Ούγκο Κάιπερς που έχει σημειώσει 22 γκολ σε 28 συμμετοχές.

"Τα περισσότερα από τα γκολ του Κάιπερς προέρχονται από συνεργασία. Αν παρατηρήσετε, βγαίνει διαρκώς απέναντι στον τερματοφύλακα ή σκοράρει προ κενής εστίας. Ο καθένας μέσα στο γήπεδο έχει ένα ρόλο κι ανάλογα με τη θέση κάνει και συγκεκριμένα πράγματα".

"Γενικά, ο κόουτς είναι πολύ κοντά σε όλους τους παίκτες, είτε αγωνίζονται στη βασική ενδεκάδα είτε είναι αναπληρωματικοί. Προσπαθεί να μας μεταδώσει τις γνώσεις του και το πιο σημαντικό είναι πως χαίρεται με την πρόοδο της ομάδας".

Τέλος, η βαθμολογική θέση της ομάδας δεν αντιπροσωπεύει τη δουλειά που έχει γίνει κατά τη διάρκεια της σεζόν. Επομένως, οι στόχοι της νέας χρονιάς θα είναι εντελώς διαφορετικοί.

"Σίγουρα τη νέα σεζόν οι στόχοι θα είναι υψηλότεροι. Κανείς δεν μπορεί να θέσει ως στόχο απλά την παραμονή στην κατηγορία. Πλέον, έχουμε σκοπό να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Ο Εργοτέλης δεν ανήκει στη Β' Εθνική. Και οι υποδομές και οι εγκαταστάσεις είναι επιπέδου Super League".

Photo Credits: Eurokinissi / Κώστας Μεταξάκης

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ