ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γιανγκ: "Θα παίξω πάλι σαν θηρίο"

Γιανγκ: "Θα παίξω πάλι σαν θηρίο"

Ο Πάτρικ Γιανγκ μιλάει για την επιστροφή από τον σοβαρότερο τραυματισμό της καριέρας του, το “Triple Crown”, τον μεγάλο στόχο που έχει θέσει και το... κρυφό ταλέντο του: τη μαγειρική!

Πριν από εννιάμισι μήνες ο Πάτρικ Γιανγκ βίωσε κάτι που ουδείς αθλητής θέλει καν να σκέφτεται: έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό που μπορεί να του μεταβάλλει την καριέρα, τον τρόπο παιχνιδιού, τη ψυχοσύνθεση του μέσα στο γήπεδο. Η στιγμή που υπέστη ολική ρήξη χιαστού σε εκείνον τον αγώνα με τον Αναντολού Εφές, το Νοέμβριο του 2015 στο “Αμπντί Ιπεκτσί”, ακόμα δεν έχει φύγει από το μυαλό του. Όχι όμως επειδή τον τρομάζει πια, αλλά επειδή τον έκανε καλύτερο.

Σίγουρα αυτό που έπαθα πέρυσι είναι κάτι που δεν θέλω να το βιώσω ξανά. Όλη αυτή την αποθεραπεία, την αργή εξέλιξη, το ότι δεν μπορούσα να κάνω κάποια συγκεκριμένα πράγματα στο γήπεδο” τόνισε ο θηριώδης σέντερ του Ολυμπιακού στο EuroLeague Greece, στο πλαίσιο της Media Day των “ερυθρολεύκων”, γυρίζοντας νοερά πίσω στο χρόνο και φέρνοντας πάλι στο νου όλους αυτούς τους μήνες σκληρής δουλειάς, προκειμένου να επανέλθει ξανά στην κατάσταση που βρισκόταν πριν από εκείνη τη βραδιά του Νοεμβρίου στην Κωνσταντινούπολη.

Γίνε ο προπονητής και ο πρόεδρος που θα κερδίσει τον τίτλο. Πάρε μέρος στο Euroleague Fantasy Challenge, διάλεξε τους παίκτες σου και διεκδίκησε πλούσια δώρα.

Είμαι απλά χαρούμενος που πλέον μπορώ να κάνω ό,τι έκανα πάντα. Μπορώ να παίξω ξανά με καθαρό μυαλό, ελεύθερος, χωρίς φόβο. Μπορώ πλέον να παίξω όπως πέρυσι, σαν θηρίο” υπογραμμίζει ο 24χρονος σέντερ, ο οποίος δεν είχε τραυματιστεί ποτέ ξανά στην καριέρα του. Όχι σοβαρά, τουλάχιστον. Στο κολέγιο της Florida, όπου φοίτησε από το 2010 έως το 2014, είχε τη φήμη του “iron man”. Επί τέσσερα χρόνια δεν είχε χάσει ούτε ένα ματς. Μόνο ένας παίκτης στην ιστορία του πανεπιστημίου έχει κάνει κάτι ανάλογο (Γουόλτερ Χοτζ). Μόνο ΕΠΤΑ αθλητές στην ιστορία του NCAA έχουν αγωνιστεί σε περισσότερα παιχνίδια από αυτόν...

- Ο τραυματισμός αισθάνεσαι ότι άλλαξε το παιχνίδι σου, τον τρόπο που σκέφτεσαι στο γήπεδο;

Δεν θα έλεγα ότι άλλαξε το παιχνίδι μου, άλλαξε όμως σίγουρα τη ψυχοσύνθεση μου μέσα στο παιχνίδι. Είμαι πιο έξυπνος παίκτης πια, παίζω περισσότερο με το μυαλό μου και δεν χρησιμοποιώ συνέχεια τα φυσικά χαρίσματα μου. Δεν παίζω συνέχεια δυναμικά. Οπότε μπορείς να πεις ότι αυτός ο τραυματισμός με βοήθησε να ωριμάσω και να εξελιχθώ ως παίκτης.

- Ποιοι είναι οι προσωπικοί στόχοι σου για τη φετινή σεζόν;

Θέλω απλά να μείνω υγιής και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν.

Γιανγκ: "Θα παίξω πάλι σαν θηρίο"

- Ο φετινός Ολυμπιακός τι διαφορές έχει από τον περσινό;

Έχουμε μικρές αλλαγές στην ομάδα, αλλά κάθε χρονιά έχει και τις διαφορές της. Διαθέτουμε χημεία, ομοιογένεια, έναν βασικό κορμό παικτών, το γεγονός αυτό θα μας δώσει αβαντάζ, αλλά δεν πρέπει να επαναπαυτούμε. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης ως ομάδα και έχουμε τα σωστά παιδιά και το σωστό προπονητικό σταφ για να το κάνουμε. Προς το παρόν, τα πράγματα μοιάζουν καλά. Είμαι πολύ αισιόδοξος για την ομάδα που φτιάχνουμε εδώ πέρα.

- Μέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός τη νέα σεζόν; Τι επιδιώκει;

Για την ομάδα ο στόχος δεν αλλάζει κάθε χρόνο. Θέλουμε και τα τρία (σ.σ. τρόπαια). Το Triple Crown. Αυτό θέλουμε κάθε χρόνο. Γι' αυτό θα πασχίσουμε. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ μεγάλη ομάδα για να επιδιώκει κάτι λιγότερο από αυτό. Όλα όμως αρχίζουν από την προπόνηση, στη δουλειά που θα καταβάλουμε στο γήπεδο. Σε καθημερινή βάση.

- Έχοντας παίξει στο παρελθόν σε δύο σάμερ λιγκ (με τους Πέλικανς και τους Σανς), αισθάνεσαι ότι έχεις μισοτελειωμένες δουλειές στο ΝΒΑ;

Ο μεγάλος στόχος μου είναι να επιστρέψω στο ΝΒΑ. Αυτό είναι το όνειρο μου. Ευχόμουν πέρυσι να κάνω εξαιρετική χρονιά με τον Ολυμπιακό και να επιστρέψω στο ΝΒΑ, να βρω ένα συμβόλαιο εκεί, ωστόσο ο Θεός είχε διαφορετικά σχέδια για μένα. Ίσως μετά τη χρονιά αυτή... θα δούμε. Μόνο ο Θεός γνωρίζει. Αυτό που προέχει είναι να είμαι υγιής και να βοηθήσω τον Ολυμπιακό να πετύχει τους στόχους του για τη φετινή σεζόν.

Ο... σεφ Γιανγκ

Έπειτα από ένα χρόνο στην Ελλάδα, ο Πάτρικ Γιανγκ αισθάνεται πια άνετα στην Αθήνα. Τι του αρέσει όμως να κάνει στον ελεύθερο χρόνο του; Ποιος είναι ο 24χρονος που κρύβεται πίσω από το... θηρίο που βλέπουμε στα γήπεδα ή τον τύπο που θα είναι πάντα έτοιμος να κάνει ένα αστείο, να πειράξει ένα συμπαίκτη του;

Γιανγκ: "Θα παίξω πάλι σαν θηρίο"

Ο Αμερικανός σέντερ μίλησε στο EuroLeague Greece για την άλλη πλευρά του εαυτού του, αυτήν που δεν βλέπει ο κόσμος. Μίλησε για τους λόγους που ΔΕΝ παίζει μπασκετικά video games και αποκάλυψε το κρυφό ταλέντο του: τη μαγειρική!

Στον ελεύθερο χρόνο μου παίζω αρκετά video games. Ποιος δεν παίζει; Όχι όμως μπάσκετ, αλλά ποδόσφαιρο, παιχνίδια δράσης. Ζω από το μπάσκετ, παίζω μπάσκετ, παρακολουθώ μπάσκετ, αλλά δεν θέλω να πηγαίνω σπίτι και να ασχολούμαι ακόμα περισσότερο με το μπάσκετ. Χρειάζομαι κι ένα διάλειμμα...” εξηγεί ο Πάτρικ Γιανγκ.

Μου αρέσει επίσης να βγαίνω έξω, να ξεκουράζομαι. Είναι πολύ ωραία στην Αθήνα. Κάνω πολύ παρέα με τον σπιτονοικοκύρη μου και την οικογένεια του. Μου αρέσει επίσης να βλέπω τηλεόραση, να μαγειρεύω. Κάνω πάρα πολύ καλά παϊδάκια. Δεν ξέρω ακόμα να φτιάχνω κάποιο ελληνικό φαγητό, ξέρω όμως να φτιάχνω... γιαούρτι με μέλι (γέλια)”.

PHOTO CREDITS: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου-Watkinson

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ