ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Για το μετάλλιο στην Αθήνα η Βουγιούκα

Για το μετάλλιο στην Αθήνα η Βουγιούκα
INTIME SPORTS

Μέσω του Sport24.gr η Βάσω Βουγιούκα απευθύνει πρόσκληση στους Έλληνες φιλάθλους να στηρίξουν τις προσπάθειες των πρωταθλητριών της σπάθης στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Αθήνας.

Το 2004 η Βάσω Βουγιούκα δεν συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Έντεκα χρόνια μετά... αγωνίζεται στη δική της μικρή Ολυμπιάδα. Από εθελόντρια/θεατής λοιπόν με τα χρόνια έγινε πρωταγωνίστρια στην παγκόσμια σκηνή της ξιφασκίας.

Στο "30ο Κύπελλο Ακρόπολις" που θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο τριήμερο (30/1-1/2) στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ θα είναι το συναισθηματικό φαβορί. Η διοργάνωση συμπεριλαμβάνεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο της σπάθης. Η Βουγιούκα βρίσκεται στο Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης και θέλει τους 26 βαθμούς. Τους βαθμούς της πρώτης

" Περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία αυτούς τους αγώνες. Η οικογένεια και οι φίλοι μου δεν έχουν συχνά την ευκαιρία να με παρακολουθούν σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Αυτό με γεμίζει με άγχος, με προσμονή να τους δώσω χαρά", δήλωσε η Βουγιούκα σε επικοινωνία με το Sport24.gr.

Το "30ο Κύπελλο Ακρόπολις" δίνει βαθμούς στην παγκόσμια κατάταξη για την ολυμπιακή πρόκριση. Όλες οι σπουδαίες σπαθίστριες θα βρίσκονται στην Αθήνα τις επόμενες μέρες. Ανάμεσα στις 174 αθλήτριες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι η "αργυρή" Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, Ρωσίδα Σοφία Βελίκαγια με δύο νίκες φέτος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η "χάλκινη" Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο, Ουκρανή Όλγα Χάρλαν που θριάμβευσε στη Νέα Υόρκη και φυσικά η περίφημη Αμερικανίδα Μαριέλ Ζαγκούνις, νικήτρια το 2004 στην Αθήνα.

" Είμαι καλά προετοιμασμένη για αυτούς τους αγώνες. Συμμετείχα σε ένα καμπ προετοιμασίας στην Ιταλία και θα αγωνιστώ το Σάββατο (31/1). Εξαιτίας της θέσης μου στην παγκόσμια κατάταξη βρίσκομαι απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Όλες αυτές τις παίκτριες θα τις συναντήσω προς το τέλος, αν όλα πάνε καλά".

Η διοργάνωση είναι μια δοκιμασία για την ομοσπονδία ξιφασκίας (ΕΟΞ) και για τη Βάσω μια ευκαιρία για το ελληνικό φίλαθλο κοινό να παρακολουθήσει αγώνες υψηλού επιπέδου, να γνωρίσει το άθλημα και να το αγαπήσουν τα παιδιά: " Μακάρι να κρατήσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο και το 2016 που είναι χρονιά ολυμπιακής πρόκρισης, ωραία θα ήταν να γίνονταν και κάπου αλλού οι αγώνες, αλλά δεν γνωρίζω τον προϋπολογισμό της ομοσπονδίας και το κόστος μετακίνησης του εξοπλισμού είναι μεγάλο", προσθέτει η Βουγιούκα.

Οι Γάλλοι διοργανώνουν τους αγώνες τους στο Grand Palais, ενώ το Ζάππειο που είχε φιλοξενήσει τη ξιφασκία το 1896 δεν είναι διαθέσιμο τα τελευταία δύο χρόνια για αθλητικές διοργανώσεις/εκθέσεις. Το ΟΑΚΑ έχει και τα καλά του, αφού " είναι μια μεγάλη αίθουσα με πολλές θέσεις στην κερκίδα και υπάρχουν χώροι για πάρκινγκ. Η είσοδος είναι δωρεάν και περιμένουμε όλο τον κόσμο να έρθει να στηρίξει τις προσπάθειες των Ελλήνων αθλητριών και των σπουδαίων ξένων ονομάτων".

Το "30ο Κύπελλο Ακρόπολις" είναι ο πρώτος σταθμός της χρονιάς για τη Βάσω. " Από τον Ιούνιο και όλο το καλοκαίρι έχω γεμάτο πρόγραμμα με αγώνες. Είναι το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το παγκόσμιο στη Μόσχα, τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στο Μπακού, Παγκόσμια Κύπελλα. Θα μεσολαβήσει και η συμμετοχή μου ξανά σε καμπ προετοιμασίας, πιθανότατα και πάλι στην Ιταλία. Τουλάχιστον πλέον δεν ανησυχώ για το οικονομικό. Έχω τον Ολυμπιακό που με στηρίζει πολύ, τη Συνεταιρική Ασφαλιστική και τη ΔΟΑ (Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία) αρωγούς στην προσπάθεια μου".

Όλα προκειμένου να βρεθεί σε θέση πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016. " Η διαδικασία πρόκρισης ξεκινάει από τον Μάρτιο του 2015. Όσες δεν προκριθούν μέσω βαθμολογίας, υπάρχει και ένα δεύτερο τουρνουά, αλλά πιστεύω πως θα εξασφαλίσω νωρίς την πρόκριση".

Το πρόγραμμα:

Παρασκευή 30/1

Προκριματικά ταμπλό "64" στο ατομικό(12.00)

Σάββατο 31/1

Ταμπλό "64" στο ατομικό (09.30)

Τελικός (16.30)

Κυριακή 1/2

Ταμπλό "32" στο ομαδικό (09.30)

Τελικός (16.30)

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ