ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φουστέρ: "Θέλω να έρθω!"

Φουστέρ: "Θέλω να έρθω!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Νταβίδ Φουστέρ μίλησε στο Sport24.gr για τον όμιλο του Ολυμπιακού, χαρακτήρισε την κλήρωση πολύ δύσκολη και υποσχέθηκε να έρθει στο "Καραϊσκάκης" για να δει από κοντά το παιχνίδι με τη Μπαρτσελόνα.

Μπορεί να έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Νταβίδ Φουστέρ άφησε τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα για να επιστρέψει στην Ισπανία και τη Χετάφε, όμως η καρδιά του δε σταμάτησε ούτε στιγμή να χτυπάει "ερυθρόλευκα". Ο πρώην αρχηγός της ομάδας του Πειραιά, που αποσύρθηκε από την αγωνιστική δράση στο τέλος της περσινής σεζόν, μίλησε στο Sport24.gr για την κλήρωση του Champions League και τον δύσκολο όμιλο στον οποίο έπεσε ο Ολυμπιακός, σχολιάζοντας τους αντιπάλους αλλά και τις πιθανότητες πρόκρισης.

Στο τέλος της συνομιλίας μας, εξέφρασε την επιθυμία του να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια των "ερυθρόλευκων" με τη Μπαρτσελόνα, τόσο στο "Καμπ Νόου" όσο και στο "Καραϊσκάκης". " Στο Φάληρο το κλίμα στις κερκίδες θα είναι φανταστικό και θα συνδυαστεί με την επιστροφή του Βαλβέρδε, αλλά και την παρουσία μιας από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο. Δεν θέλω με τίποτα να το χάσω", ήταν τα λόγια του.

Λίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της κλήρωσης των ομίλων του Champions League για τη σεζόν 2017/18, επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με τον Νταβίδ Φουστέρ για να πάρουμε το σχόλιό του σχετικά με τον πολύ δύσκολο όμιλο του Ολυμπιακού. Τον βρήκαμε στην Ολίβα, τη γενέτειρά του, εκεί όπου βρίσκεται με την οικογένειά του, περνώντας τις πρώτες ξένοιαστες διακοπές, χωρίς καλοκαιρινές προετοιμασίες και ποδοσφαιρικές υποχρεώσεις.

" Για να σου κάνω σχόλιο, θα πρέπει να μου πεις πρώτα ποιες είναι οι ομάδες στον όμιλο του Ολυμπιακού, γιατί είχα πολλές δουλειές σήμερα, μόλις μπήκα στο σπίτι και δεν ξέρω τίποτα για την κλήρωση". Στο άκουσμα των Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους και Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η πρώτη αντίδραση ήταν ένα μακρόσυρτο " ωωωωω...." έκπληξης. " Τι μου είπες τώρα; Φοβερά δύσκολο γκρουπ, πολύ άτυχος ο Ολυμπιακός. Τρομερό επίπεδο και από τις τρεις ομάδες, ακόμα και η Σπόρτινγκ που υποτίθεται ότι είναι η εύκολη, προφανώς και δεν είναι καθόλου εύκολη".

Φουστέρ: "Θέλω να έρθω!"

Το αξέχαστο γκολ του Φουστέρ απέναντι στην Μάλμε (9/12/2014)

Μετά το πρώτο "σοκ", η συζήτησε συνεχίστηκε σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. "Νταβίδ, να ξεκινήσω ρωτώντας σε πώς είναι αυτοί οι πρώτοι μήνες με κρεμασμένα πλέον τα ποδοσφαιρικά παπούτσια". " Α, είναι μια χαρά. Νομίζω ότι η απόφαση ήρθε τη σωστή στιγμή και πλέον απολαμβάνω το ξεκίνημα μιας νέας ζωής. Είμαι μαζί με την οικογένεια, περνάμε όμορφα, υπάρχει ελεύθερος χρόνος για να κάνω πράγματα που δεν μπορούσα πριν και γενικότερα νιώθω πολύ ωραία. Προς το παρόν βρισκόμαστε στην Ολίβα για τις διακοπές, αλλά το φθινόπωρο θα επιστρέψουμε στη Μαδρίτη, όπου θα εγκατασταθούμε μόνιμα, οπότε θα ασχοληθώ κι εγώ με το δικό μου επαγγελματικό μέλλον".

"Ωραία, ας περάσουμε τώρα στην κλήρωση. Πώς τη βλέπεις;" " Είναι πολύ δύσκολη, δεν έχω ιδέα αν υπάρχει άλλος όμιλος πιο δύσκολος από αυτόν. Η Μπαρτσελόνα με τα αστέρια της, μια από τις μεγαλύτερες ομάδες όλων των εποχών, σε μια μεταβατική περίοδο, αλλά παρόλα αυτά πολύ δυνατή, η Γιουβέντους δυο φορές φιναλίστ του Champions League την τελευταία τριετία και απόλυτη κυρίαρχος στην Ιταλία, και αυτή με φοβερό ρόστερ".

"Πιστεύεις λοιπόν ότι η πρώτη δυάδα είναι δεδομένη και άρα ο Ολυμπιακός θα έχει σαν στόχο την τρίτη θέση;" " Ναι, η λογική αυτό λέει. Μπάρτσα και Γιούβε θα δώσουν τη δική τους μάχη για την πρώτη θέση και ο Ολυμπιακός θα δώσει τη δική του με την Σπόρτινγκ για την τρίτη, ώστε να συνεχίσει στο Europa League και να κάνει εκεί μια καλή πορεία. Το θέμα είναι ότι και από το τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας του έτυχε δύσκολη αντίπαλος. Οι Πορτογάλοι είναι δυνατοί, έμπειροι και επικίνδυνοι. Άρα, το πρώτο μέλημα θα πρέπει να είναι η νίκη στο "Καραϊσκάκη" στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο βήμα για την τρίτη θέση.

Από εκεί και μετά, η ομάδα είμαι σίγουρος ότι θα παλέψει τα δυο άλλα ματς εντός έδρας και δεν είναι τελείως απαγορευτικό κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Αλλά το γεγονός ότι θα έρθουν στο "Καραϊσκάκη" δυο τέτοιοι ποδοσφαιρικοί κολοσσοί, είναι σίγουρο ότι θα ενθουσιάσει τον κόσμο. Νομίζω ότι οι φίλαθλοι θέλουν να βλέπουν τέτοια παιχνίδια και είμαι σίγουρος ότι η ατμόσφαιρα στο γήπεδο θα είναι φανταστική. Σε τελική ανάλυση, αυτό είναι το προνόμιο του Champions League, να αντιμετωπίζει η ομάδα σου τους κορυφαίους συλλόγους της Ευρώπης".

"Πώς το βλέπεις; Υπάρχει περίπτωση να έρθεις στην Ελλάδα για κάποιο από αυτά τα παιχνίδια;" " Όσο περνάνε τα λεπτά, όλο και περισσότερο! Θα μου άρεσε πάρα πολύ και νομίζω ότι θα το κάνω. Φυσικά, το ματς που θα ήθελα να παρακολουθήσω μέσα στο "Καραϊσκάκης", είναι αυτό με την Μπαρτσελόνα. Ναι, θα έρθω, θέλω πάρα πολύ να έρθω. Ελπίζω να βρω ένα εισιτήριο και μια γωνίτσα για να μπορέσω να το δω από κοντά (γέλια). Και βέβαια, μπορώ να πάω και στη Βαρκελώνη για να δω το ματς και στο "Καμπ Νόου". Από τη Μαδρίτη δεν είναι τίποτα. Σε μια ώρα είσαι εκεί".

"Πώς νιώθεις κάθε φορά που επιστρέφεις στην Ελλάδα και στο γήπεδο που έζησες μοναδικές στιγμές για μια εξαετία;" " Είναι υπέροχη αίσθηση, ειδικά όταν ο κόσμος φωνάζει το όνομά σου αναγνωρίζοντας την προσφορά σου. Και αυτό ακριβώς είναι που θα κάνει ακόμα πιο ξεχωριστό το παιχνίδι στο Φάληρο με την Μπαρτσελόνα. Επιστρέφει ο Ερνέστο Βαλβέρδε για να αντιμετωπίσει μια ομάδα με την οποία συνδέθηκε και είναι δεδομένο ότι θα γνωρίσει την αποθέωση από τους φιλάθλους, αλλά και από τον σύλλογο. Κάτι τέτοιες στιγμές είναι πολύτιμες για όσους τις ζουν".

Φουστέρ: "Θέλω να έρθω!"

Ο Φουστέρ στο ματς του Ολυμπιακού με τη Σάλκε (18/9/2012)

"Τώρα που αναφερθήκαμε στον Βαλβέρδε, να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Είναι δεδομένο ότι η διαφορά δυναμικότητας ανάμεσα στις δυο ομάδες είναι τεράστια. Σε μια καλή βραδιά της Μπαρτσελόνα και μια μέτρια του Ολυμπιακού, το σκορ θα μπορούσε να εύκολα να ξεφύγει. Πιστεύεις ότι σε μια τέτοια περίπτωση, ο Ερνέστο θα προσπαθούσε να συγκρατήσει τους παίκτες του;" " Καταλαβαίνω τί εννοείς, αλλά δεν νομίζω ότι ο Βαλβέρδε θα έκανε κάτι τέτοιο. Είναι πολύ δύσκολο να πεις στους παίκτες σου να σταματήσουν να παίζουν, δεν έχει νόημα. Η κάθε ομάδα είναι αυτή που είναι, έχει τα δικά της όπλα και με αυτά αγωνίζεται προσπαθώντας για το καλύτερο".

"Νταβίδ, έχεις παίξει κι εσύ σε πολλά παιχνίδια του Champions League με τον Ολυμπιακό στο παρελθόν. Θα ήθελες να αντιμετωπίσεις τη Μπαρτσελόνα μέσα στο γήπεδο;" " Ναι, εννοείται ότι θα μου άρεσε πολύ. Κάθε παίκτης ζει για αυτά τα παιχνίδια, ειδικά όταν πρέπει να αντιμετωπίσει κορυφαίες ομάδες, το κίνητρο είναι πάντα πολύ μεγαλύτερο. Δεν παραπονιέμαι όμως, είχα την τύχη να παίξω κι εγώ με μεγάλους αντίπαλους, να νιώσω τον παλμό των φιλάθλων στο "Καραϊσκάκης" και να αντιμετωπίσω μερικούς από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο".

Σε αυτό το σημείο ολοκληρώθηκε η συζήτηση με τον παλαίμαχο πλέον πρώην παίκτη του Ολυμπιακού. Τον ευχαρίστησα και δώσαμε ραντεβού στις 31 Οκτωβρίου στο "Καραϊσκάκης" για τον αγώνα των "ερυθρόλευκων" με την Μπαρτσελόνα. " Ο Ολυμπιακός βρίσκεται εκεί που του αξίζει, δηλαδή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κάποιες φορές μπορεί η κλήρωση να είναι πιο δύσκολη από κάποιες άλλες, είμαι όμως σίγουρος ότι οι παίκτες της ομάδας θα τιμήσουν την ιστορία του συλλόγου και θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους σε όλα τα παιχνίδια του ομίλου. Εύχομαι οι φίλαθλοι να ευχαριστηθούν όσο περισσότερο γίνεται αυτές τις αναμετρήσεις, σε τελική ανάλυση αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Να αντιμετωπίζεις τους καλύτερους και να προσπαθείς να γίνεις κι εσύ καλύτερος. Καλή τύχη και ελπίζω να τα πούμε από κοντά στην Ελλάδα!", ήταν τα λόγια του Νταβίδ Φουστέρ, πριν πούμε καληνύχτα.

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ