ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φουντούλης στο Sport24.gr: "Έχουμε το μομέντουμ, πιστεύω στο χρυσό!"

Φουντούλης στο Sport24.gr: "Έχουμε το μομέντουμ, πιστεύω στο χρυσό!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο πρώτος σκόρερ του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος πόλο ανδρών, Γιάννης Φουντούλης, μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη μάχη των Νέων στον τελικό του Παγκοσμίου με την Κροατία (21:00). Πιστεύει στο χρυσό, τι είπε για το μέλλον του ελληνικού πόλο.

Είναι ένας από τους κορυφαίους περιφερειακούς παίκτες στο παγκόσμιο πόλο αυτή την περίοδο. Ένας πλήρης παίκτης, μια μηχανή παραγωγής γκολ, ένα αυθεντικό επιθετικό ταλέντο, που φορά το σκουφάκι του Ολυμπιακού και είναι ο ηγέτης της Εθνικής πόλο.

Ο Χιώτης πολίστας, Γιάννης Φουντούλης, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης με 23 γκολ, όπου η γαλανόλευκη τερμάτισε 4η. Ο ίδιος μίλησε στο Sport24.gr για τη μεγάλη μάχη των Νέων ανδρών απόψε (21:00) με αντίπαλο την Κροατία, όπου η ομάδα του Τεό Λοράντου θα παλέψει για το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελίγραδίου.

Μετά τον άθλο απέναντι στους οικοδεσπότες με 9-8, οι διεθνείς μας θα προσπαθήσουν να πετύχουν ένα ακόμη θαύμα απέναντι σε μια ακόμη παραδοσιακή δύναμη της υδατοσφαίρισης. Οι Κροάτες είναι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές στους άνδρες, επομένως αντιλαμβάνεται κάποιος τον βαθμό δυσκολίας της αποψινής μάχης. Ο Γιάννης Φουντούλης όμως πιστεύεις στους παίκτες μας!

Να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητά μας

"Έχω παρακολουθήσει τα τελευταία ματς της Ελλάδας και της Κροατίας. Οι Κροάτες παραδοσιακά είναι δυνατοί ατομικά. Είναι δυνατότεροι από εμάς σωματικά, αλλά έχουμε παιδιά να τους κοντράρουμε. Εμείς πρέπει να εκμεταλλευτούμε την ταχύτητά μας έναντι των αντιπάλων μας", ανέφερε αρχικά στην ερώτηση για τα σημεία-κλειδιά του αποψινού τελικού και συνέχισε:

"Όπως έχω δει, στηρίζονται πολύ στην άμυνά τους, δέχονται 5-6 γκολ κατά μέσο όρο στα ματς που έχουν δώσει. Κερδίζουν τα παιχνίδια, αλλά θα έλεγα όχι με πειστικό τρόπο. Μετά τη νίκη επί των Σέρβων, νομίζω ότι έχουμε το μομέντουμ. Ελπίζω και εύχομαι να νικήσουμε και να στεφθούμε Παγκόσμιοι Πρωταθλητές. Προσωπικά το πιστεύω πάρα πολύ".

Έχουμε ομοιογένεια και ταλέντο ως ομάδα

Για το ματς με τους Σέρβους, τόνισε πως "χθες η ομάδα έπαιξε εξαιρετικά και έδειξε πως έχει τρομερή αυτοπεποίθηση. Γενικά, ξέρουμε ότι οι Σέρβοι είναι δυνατοί σε όλες τις κατηγορίες, αυτό είναι γεγονός. Δεν ήξερα αυτή τη φουρνιά τους πριν το ματς, αλλά η επιτυχία τους ένα χρόνο πριν έδειχνε ότι θα ήταν δύσκολο το έργο για μας, ειδικά μέσα στο Βελιγράδι.

Έχουμε ομοιογένεια και ταλέντο ως ομάδα. Δεν τους αφήσαμε να ξεφύγουν και αυτό τους άγχωσε. Με αυτές τις ομάδες, πρέπει να είσαι κοντά, να είσαι στο γκολ και το άγχος τους λειτούργησε υπέρ μας. Δεν θα πω ότι το περίμενα να νικήσουμε, αλλά περίμενα να κριθεί στο γκολ. Από νωρίς στο ματς φαινόταν ότι το θέλαμε περισσότερο".

Να φτιάξουμε μια καλή ομάδα για το Τόκιο

Για το ότι φαίνεται να υπάρχει μέλλον στο ελληνικό πόλο και ότι... έρχεται νέα φουρνιά, ο Γιάννης Φουντούλης μάς είπε: "Προφανώς είναι παιδιά που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στις ομάδες τους. Είναι σε ηλικία που κάποιοι εξ αυτών πρέπει να σταματήσουν να λέγονται ταλέντα. Ορισμένοι είναι σχεδόν έτοιμοι παίκτες. Το ότι εμείς φτάσαμε στους '4' και τα παιδιά πάνε να πάρουν το χρυσό, δείχνει ότι η δυναμική του ελληνικού πόλο έχει αυξηθεί.

Η τωρινή ομάδα και η επόμενη φουρνιά μπορούν να φτιάξουν μια πολύ καλή ομάδα για το Τόκιο που είναι και ο μεγάλος στόχος για όλες τις χώρες. Μπορούμε να συνθέσουμε μια μεγάλη ομάδα σε τρία χρόνια από τώρα. Ενδιάμεσα βέβαια υπάρχουν και οι άλλοι στόχοι μας οπου θέλουμε να πετύχουμε σε παγκόσμιο και πανευρωπαϊκό".

Θέλω να είμαι σίγουρα στην Εθνική μέχρι τους Ολυμπιακούς

Όσο για το δικό του μέλλον του στην Εθνική; Μέχρι πότε σκέφτεται να παίζει εκεί; "Το πόσο θα συνεχίσω να παίζω, δεν το ξέρω ακόμα. Έχω οριοθετήσει στο μυαλό μου ότι με την Εθνική θέλω να είμαι σίγουρα μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Το θέλω πολύ και η ομάδα θα είναι καλή. Ελπίζω και το πιστεύω ότι θα είμαι και εγώ έτοιμος να βοηθήσω εκεί".

Τέλος, για το αν περίμενε να βγει πρώτος σκόρερ στο Πανευρωπαϊκό της Βουδαπέστης, ήταν ειλικρινής: "Προερχόμουν από τραυματισμό και αυτό μου έδωσε κίνητρο να δουλέψω το καλοκαίρι για να είμαι έτοιμος στη μεγάλη γιορτή του πόλο. Δεν είχα στόχο να είμαι πρώτος σκόρερ, αλλά προέκυψε. Πίστευα ότι θα ήμασταν κοντά στα μετάλλια, όπως και έγινε. Είμαι χαρούμενος για την πορεία μας, αλλά με λυπεί που δεν φτάσαμε σε ένα μετάλλιο. Φτιάχνουμε πάντως κάτι όμορφο στην Εθνική ομάδα".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ