ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Φ. Βασιλόπουλος: "Είναι καλύτερα στη Νίκαια απ' ό,τι στην Α1"

Φ. Βασιλόπουλος: "Είναι καλύτερα στη Νίκαια απ' ό,τι στην Α1"

Ο ιστορικός Ιωνικός καλπάζει στη Β' Εθνική και ο Φώτης Βασιλόπουλος εξηγεί γιατί προτιμά τη Β' Εθνική ακόμα και από την Stoiximan.gr BasketLeague

Ο φετινός Ιωνικός Νικαίας είναι πολυτέλεια για τη Β' Εθνική. Το ρόστερ του θα το ζήλευαν ακόμα και ομάδες που πρωταγωνιστούν στην Α2, υπάρχουν παίκτες που άνετα θα είχαν θέση στην Stoiximan.gr Basket League. Ενας απ' αυτούς είναι ο Φώτης Βασιλόπουλος, που στα 31 του χρόνια παίζει για πρώτη φορά στη Β' Εθνική και αποτελεί βασικό λόγο που η ομάδα του είναι αήττητη και μοιάζει να μην έχει αντίπαλο τούτη τη σεζόν.

Ο κορυφαίος πασέρ και ένας από τους πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος εξήγησε στο Sport24.gr τι ακριβώς συμβαίνει στη Νίκαια και όλοι... παραμιλούν για τον φετινό Ιωνικό Νίκαιας. Μετά από την περσινή πετυχημένη σου χρονιά στο Φάρο Κερατσινίου επέλεξες τον Ιωνικό Νικαίας και τη Β' Εθνική. Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν στην απόφασή σου αυτή;

"Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ιωνικό Νικαίας. Είναι μια ομάδα με ιστορία και με ανθρώπους που αγαπούν και στηρίζουν την ομάδα συνεχώς. Πέραν όμως αυτού του γεγονότος η απόφαση της ενασχόλησης του Βαγγέλη Τσάπα με τον Ιωνικό ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που με έκαναν να "μετακομίσω" στη Νίκαια και δεν θα άλλαζα την απόφασή μου αυτή για καμία ομάδα της Α1. Είναι καλύτερα εδώ. Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ένα βασικό χαρακτηριστικό για την επιλογή μου ήταν ότι το κλίμα είναι καταπληκτικό. Με τους περισσότερους από τους συμπαίκτες μου αγωνιζόμασταν και πέρυσι μαζί και έτσι η προσαρμογή μου ήταν εύκολη. Το να περνάς καλά σε μία ομάδα και ταυτόχρονα να σου προσφέρει όλα όσα επιθυμείς δεν μπορείς να το βρεις στις μέρες μας. Και εμείς στον Ιωνικό τα έχουμε όλα αυτά και είμαστε ευγνώμονες".

- Η ομάδα έκανε μια εξαιρετική πορεία στο Κύπελλο και στο πρωτάθλημα παραμένει αήττητη έχοντας επτά στις επτά νίκες. Πιστεύεις ότι με το ρόστερ που διαθέτετε μπορεί κάποιος να σας κοντράρει στο πρωτάθλημα;

"Θα είμαι ειλικρινής και θα σας πω ότι αν εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι και υγιείς δεν έχουμε να φοβόμαστε κανέναν. Παρόλα αυτά η Β' Εθνική είναι περίεργη κατηγορία και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και να βλέπουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Δεν έχουμε υπεροψία απέναντι σε κανέναν αντίπαλο. Τους σεβόμαστε όλους και δουλεύουμε καθημερινά ολοένα και περισσότερο για να γινόμαστε ακόμη καλύτεροι".

-Τι προτιμάς; Να σκοράρεις ή να δημιουργείς για τους συμπαίκτες σου;

"Το γεγονός ότι με τα περισσότερα παιδιά αγωνιζόμαστε από πέρυσι σημαίνει ότι έχουμε βρει τους αυτοματισμούς μας και πλέον μέσα στο παρκέ είναι όλα πιο εύκολα. Δεν θα σου κρύψω ότι μου αρέσει πολύ να δημιουργώ για τους συμπαίκτες μου. Δε με απασχολεί αν βάλω 5 ή 10 ή 20 πόντους, όσο πόσες ασίστ έχω γιατί είναι απίστευτο το αίσθημα που νιώθεις εκείνη την ώρα".

-Ο κόσμος στη Νίκαια σου έχει αδυναμία... Πώς το κατάφερες αυτό;

"Θέλουμε να φτάσουμε τον Ιωνικό Νικαίας όσο πιο ψηλά γίνεται. Υπάρχει όραμα για την ομάδα και όλοι εμείς είμαστε εδώ για να το πραγματοποιήσουμε για τον κόσμο μας. Πραγματικά δεν έχω λόγια να περιγράψω την αγάπη των φιλάθλων μας. Πάντοτε είχα καλή επικοινωνία με την κερκίδα άλλωστε το πάθος είναι αυτό που διακατέχει και το παιχνίδι μου. Φέτος όμως νιώθω πολύ όμορφα που υπάρχει αυτός ο δεσμός με τον κόσμο μας και ομολογώ δεν θα άλλαζα αυτό το συναίσθημα με τίποτα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ