ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

"Δοκίμασέ τον και αν δεν σου κάνει, πληρώνω το ταξί!"

"Δοκίμασέ τον και αν δεν σου κάνει, πληρώνω το ταξί!"
Γρηγοριάδης

Η μέρα που άλλαξε την ποδοσφαιρική μοίρα του Δημήτρη Λημνιού και του άνοιξε το δρόμο για να φτάσει μέχρι την Τούμπα και τον ΠΑΟΚ. Ο Κώστας Γρηγοριάδης, προπονητής του στην Ακαδημία Νέοι Αθλητές της Νίκης Βόλου, εξιστορεί στο Sport24.gr και προβλέπει: "Θα κάνει μεγάλη μεταγραφή στο εξωτερικό".

Όσα δεν φέρνει ο χρόνος όλος, τα φέρνει μία στιγμή, μία απόφαση που κρύβει, όμως, πίσω της ένα μεγάλο "πιστεύω". Η ιστορία της ποδοσφαιρικής ανακάλυψης και εξέλιξης του Δημήτρη Λημνιού συνοψίζεται στην παραπάνω φράση.

Και πάει πίσω στο 2012, όταν οι σκάουτς του Ατρομήτου, όπως και δεκάδων επαγγελματικών συλλόγων ανά την Ελλάδα, παρακολουθούσαν αγώνες των μικτών ομάδων διαφόρων Ενώσεων για να εντοπίσουν νέα ταλέντα. Ο Τόλης Αποστόλου, το "μάτι" των Περιστεριωτών, είχε παρακολουθήσει την μικτή της ΕΠΣ Θεσσαλίας και είχε ξεχωρίσει τον τερματοφύλακα, Νίκο Γρηγοριάδη γιο του βετεράνου, επίσης γκολκίπερ, Κώστα Γρηγοριάδη, προπονητή της Ακαδημίας Νέοι Αθλητές που ανήκε στη Νίκη Βόλου.

Παίκτης του ήταν ο μικρός Δημητράκης Λημνιός που, εκείνη την περίοδο, είχε σπάσει το χέρι του, με αποτέλεσμα να απουσιάζει από τις κλήσεις στη μικτή και έτσι έχασε την ευκαιρία να... εντυπωσιάσει τον απεσταλμένο του Ατρομήτου. Όταν ο Τόλης Αποστόλου ζήτησε ο Νίκος Γρηγοριάδης να δοκιμαστεί σε τουρνουά Ακαδημιών στο οποίο συμμετείχε ο Ατρόμητος στα Τρίκαλα, ο πατέρας του, Κώστας του πρότεινε να πάρει μαζί του και τον Λημνιό.

Ο ίδιος εξιστορεί στο Sport24.gr: "Του είπα "έχω ένα πολύ καλό ταλέντο, δοκίμασέ το κι αυτό". Ο Αποστόλου, τον οποίο γνωρίζω χρόνια από την εποχή που ήμασταν ποδοσφαιριστές, ήταν διστακτικός. "Κώστα, έχω πολλά παιδιά να δοκιμάσω, δύσκολα να του δώσω χρόνο", μου είπε. Εγώ επέμενα κι όταν ήρθε η μέρα να πάνε τα παιδιά στα Τρίκαλα, τον παίρνω τηλέφωνο και του λέω: "Βάζω στο ταξί και τον πιτσιρικά, τον Λημνιό που σου είπα. Δοκίμασέ τον κι αν δεν σου κάνει, πληρώνω εγώ το ταξί".

Ο Δημητράκης έπαιξε και έβγαλε μάτια και έτσι την επόμενη μέρα κιόλας, οι άνθρωποι του Ατρομήτου ήρθαν και τον ζήτησαν από τη Νίκη Βόλου, όπως και τον γιο μου, αλλά εκείνος είναι καλός στα γράμματα και πήρε άλλη κατεύθυνση. Σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο και παίζει σε μικρότερη κατηγορία ποδόσφαιρο. Αντίθετα, στον Δημήτρη δεν άρεσε πολύ το διάβασμα (σ.σ. γέλια)".

"ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΝΤΡΙΜΠΛΑ, ΤΑΒΑΝΙ ΤΟ... ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΟ"

Ο Κώστας Γρηγοριάδης γνωρίζει όσο κανείς άλλος τον Δημήτρη Λημνιό και πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να είναι το εφαλτήριο για να κάνει σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό: "Το παιδί αυτό έχει απίστευτη ταχύτητα και τρομερή φαντασία στις ντρίμπλες του, χρησιμοποιεί και τα δύο πόδια. Στο "ένας εναντίον ενός" είναι φοβερός. Όποιος αντίπαλος κάνει το λάθος και πάει κοντά του να τον μαρκάρει εκτίθεται. Δεν έχετε δει ακόμη τίποτα από τον Δημήτρη. Το ταβάνι του είναι απροσδιόριστο. Εγώ του το έχω πει κιόλας. Μπορεί να κάνει μεγάλη μεταγραφή και καριέρα στο εξωτερικό. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και ο Δημήτρης πρέπει να τον δει ως εφαλτήριο για να κάνει το άλμα στην Ευρώπη".

Τέλος, μιλάει και για τον χαρακτήρα του και υπογραμμίζει τι πρέπει να προσέξει ο ΠΑΟΚ στην περίπτωσή του: "Ο Δημήτρης είναι πολύ καλό παιδί. Κάθε φορά που έρχεται στο Βόλο, θα περάσει να με δει, αναγνωρίζει πόσο τον βοήθησα. Είναι ανοιχτός χαρακτήρας, έχει πολύ καλή ψυχή. Και είναι δουλευταράς. Στον ΠΑΟΚ πρέπει να προσέξουν ένα πράγμα μόνο: Να μην πέσει κανείς επιτήδειος δίπλα του και τον ξεγελάσει. Πιστεύω πολύ σ' αυτό το παιδί και του εύχομαι τα καλύτερα".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ