ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Δήμας στο Sport24.gr: "Τον θέλω δίπλα μου τον Βαλέριο"

Δήμας στο Sport24.gr: "Τον θέλω δίπλα μου τον Βαλέριο"
EUROKINISSI

Ο Πύρρος Δήμας μίλησε στο Sport24.gr για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον Βαλέριο Λεωνίδη, είπε πως το άθλημα τον έχει ανάγκη, απάντησε ξεκάθαρα για το θέμα της ΜΚΟ που κατηγορήθηκε και για τα συσσίτια στους αθλητές.

Η απόφαση της Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών να απομακρύνει τον Βαλέριο Λεωνίδη από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή και να τον τοποθετήσει στον τομέα ανάπτυξης, έφερε την σφοδρή αντίδραση του ασημένιου Ολυμπιονίκη της Ατλάντα, ο οποίος κατηγόρησε ευθέως τον Πύρρο Δήμα.

Μία νέα κλειδαριά στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά, μία εξήγηση που δεν δόθηκε και μία ΜΚΟ που φέρεται να ελέγχεται από τον Πύρρο Δήμα, σύμφωνα με τον Βαλέριο Λεωνίδη, είναι οι βασικές αιτίες για τον "εμφύλιο" που ξέσπασε ανάμεσά τους.

Με ανακοίνωση της, η Ομοσπονδία τοποθετήθηκε για την απομάκρυνση του Βαλέριου Λεωνίδη και στα προβλήματα που υπάρχουν, όμως μετά τη συνέντευξή του στο ΕΘΝΟΣΠΟΡ, το Sport24.gr ζήτησε την άποψη και του Πύρρου Δήμα, ο οποίος έδωσε τις δικές του απαντήσεις για όλα τα θέματα που έχουν προκύψει.

Ο τρεις φορές χρυσός και μια φορά χάλκινος Ολυμπιονίκης, ο οποίος είναι πρόεδρος στην ΕΟΑΒ και είναι παράλληλα στην αμερικάνικη (τεχνικός διευθυντής) και την Παγκόσμια Ομοσπονδία, είπε πως το άθλημα έχει ανάγκη τον Βαλέριο και πως ο τομέας ανάπτυξης είναι πολύ σημαντικός, απάντησε ξεκάθαρα για το θέμα της ΜΚΟ που κατηγορήθηκε και για τα συσσίτια στους αθλητές, τα οποία χαρακτήρισε ως μικροπολιτική και μπούρδες.

Στην ουσία τον προστάτευσα εν μέρει τον κ. Λεωνίδη και λυπάμαι που το βλέπει ως υποβάθμιση

Για το πώς έφτασε στην απόφαση να αλλάξει πόστο στον Βαλέριο Λεωνίδη και να απομακρύνει κάποιους αθλητές από τον Άγιο Κοσμά, ανέφερε: "Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την απομάκρυνση του Βαλέριου Λεωνίδη από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή και αποφάσισε να τον χρησιμοποιήσει στο κομμάτι της ανάπτυξης ως τον πιο γνωστό Έλληνα αρσιβαρίστα αυτή τη στιγμή. Καλώς ή κακώς, εγώ είμαι μισός με την παγκόσμια και μισός με την αμερικάνικη ομοσπονδία και δεν μπορώ να αναλάβω το κομμάτι που λέγεται ανάπτυξη. Για μένα, το κομμάτι της ανάπτυξης για το άθλημα είναι πολύ σοβαρός τομέας. Θεωρήσαμε ότι ο Βαλέριος Λεωνίδης μπορεί να βοηθήσει πάρα πολύ στο κομμάτι αυτό. Είναι από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές, είναι Ολυμπιονίκης, είναι αυτός που είναι.

Συνεργαστήκαμε με τον Βαλέριο πάνω από οκτώ χρόνια. Το 2008 εγώ τον έκανα προεθνικό προπονητή, έμενε στον Άγιο Κοσμά σε δωμάτιο, πληρωνόταν από την Ομοσπονδία δικαίως. Από 'κει και πέρα, έτσι είναι η ζωή, πως να το κάνουμε τώρα. Κλείνει ένας κύκλος, ανοίγει ένας άλλος και συνεχίζουμε. Δεν έχω να πω κάτι άλλο. Απλά το 2008 μπήκα για να σπάσω αυγά, έβαλα πλάτη στο άθλημά μου, δεν είχα ανάγκη σαν όνομα αυτή τη θέση και αυτό έκανα και τώρα. Επειδή υπήρχαν κάποιες παρουσίες στον Άγιο Κοσμά ξένων αθλητών, οι οποίοι καλώς ή κακώς είναι τιμωρημένοι στις χώρες τους και δεν είχαν πάρει την άδεια από την Ομοσπονδία. Ήταν δυσλειτουργία της προηγούμενης διοίκησης. Στην ουσία τον προστάτευσα εν μέρει τον κ. Λεωνίδη και λυπάμαι που το βλέπει ως υποβάθμιση".

Για το ότι ο Λεωνίδης θεωρεί πως είναι υποβάθμιση η αλλαγή θέσης και ότι δεν θα την δεχτεί, απάντησε: "Δεν το κατάλαβα αυτό. Είναι υποβάθμιση να υπηρετείς το άθλημα που αγαπάς; Δεν το καταλαβαίνω αυτό από οποιοδήποτε πόστο. Την καταλαβαίνω την πικρία του, αλλά η ζωή συνεχίζεται και η Ομοσπονδία προσπαθεί κάθε φορά για το καλύτερο. Έχει πλέον ένα καινούργιο πλάνο, έχει κάνει αναδιάρθρωση σε πολλούς τομείς και ακόμα και στις εθνικές ομάδες, στα περιφερειακά κλιμάκια που έχουμε ανά την Ελλάδα και προσπαθούμε να δώσουμε μια νέα πνοή στο άθλημα. Αλλά δεν θα αφήσω ποτέ σε υποομάδες και παρεούλες να κάνουν κακό στο άθλημα".

Εγώ δεν ξέρω καμιά ΜΚΟ, ας μου φέρουν ποια ΜΚΟ, γιατί δεν ξέρω καμία τέτοια

Για το κομμάτι των ΜΚΟ και των χορηγιών που κατήγγειλε ο Βαλέριος Λεωνίδης τον Πύρρο Δήμα, η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη: "Εγώ δεν ξέρω καμιά ΜΚΟ, ας μου φέρουν ποια ΜΚΟ, γιατί δεν ξέρω καμία τέτοια. Ας μου πουν ποια, γιατί εγώ δεν ασχολούμαι με ΜΚΟ. Λυπάμαι πολύ και ας έρθουν να μου πουν ποια είναι. Και ας μου πουν ποιες χορηγίες. Υπάρχουν τόσες χορηγίες που τρέχουμε να τους διώξουμε;".

Μπούρδες και μικροπολιτική από τη γνωστή παρεούλα ότι διώξαμε τους αθλητές και ότι τους ταΐζουμε με συσσίτια

Για το αν θέλει να έρθει σε επαφή μαζί του, δήλωσε: "Φυσικά, φυσικά, εξυπακούεται", ενώ για τα συσσίτια από Εκκλησία της Καλλιθέας που είπαν κάποιοι αθλητές ότι έτσι συντηρούνταν, απάντησε: "Κάθε χρόνο μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα διαλύονται οι Εθνικές ομάδες, δεν υπάρχει Εθνική ομάδα. Έτσι και αλλιώς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα δεν στείλαμε ομάδα, το λέμε και στην ανακοίνωσή μας. Άρα αυτόματα διαλύθηκε και ο Άγιος Κοσμάς. Διαλύθηκε η Εθνική ομάδα, όλοι πήγαν σπίτια τους για τα Χριστούγεννα και τον Ιανουάριο δεν υπάρχει δραστηριότητα στον Άγιο Κοσμά από εθνικές ομάδες. Τώρα, αν κάποιοι αθλητές βρέθηκαν εκεί χωρίς την άδεια της Ομοσπονδίας και χωρίς καμία απόφαση της τεχνικής επιτροπής, είναι δικό τους θέμα, αλλά κακώς ήταν εκεί.

Τον Φεβρουάριο γίνεται αγώνας πρόκρισης επιλέκτων βάσει του Πανελληνίου πρωταθλήματος, καλούνται κάποιοι αθλητές και όσοι δεν αγωνίστηκαν στο Πανελλήνιο να συμμετάσχουν. Γίνεται η προεθνική ομάδα και από εκεί βγαίνει η ομάδα που θα είναι στον Άγιο Κοσμά για το ευρωπαϊκό, τους Μεσογειακούς ή για το όλο το χρόνο. Είναι παραπληροφόρηση όλο αυτό, ότι εμείς κόψαμε το φαγητό της Εθνικής ομάδας και ότι διώξαμε τους αθλητές και ότι τους ταΐζουμε με συσσίτια. Αυτά είναι μπούρδες, το θεωρώ μικροπολιτική. Βάλανε τους αθλητές μπροστά να κάνουν μικροπολιτική, η γνωστή παρεούλα που έχουμε μέσα στην Ομοσπονδία".

Για τον διπλό του ρόλο σε ελληνική και αμερικάνικη Ομοσπονδία και αν τύχει να βρεθούν στην ίδια διοργάνωση αρσιβαρίστες των δυο χωρών, τόνισε: "Η θέση μου δεν είναι προπονητής, είναι τεχνικός διευθυντής στην αμερικάνικη Ομοσπονδία. Ο τεχνικός διευθυντής δεν κατεβάζει ομάδα, ελέγχει. Εγώ είμαι πάνω από τον προπονητή και τους αθλητές, έχω άλλο ρόλο. Δεν είναι πόλεμος ο αθλητισμός. Όταν μου επιτρέπει η Παγκόσμια Ομοσπονδία να είμαι και στην Ελλάδα και στην Αμερική και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία μέλος. Δεν υπάρχει ασυμβίβαστο. Ο νόμος και το καταστατικό της Ομοσπονδίας το λέει ρητά ότι μπορώ να είμαι πρόεδρος και όταν θα λείπω να με αντικαθιστά ο πρώτος αντιπρόεδρος. Είμαι μέσα στη νομιμότητα του καταστατικού της Ομοσπονδίας και της νομοθεσία. Δεν κάνω κάτι παράνομο αυτή την στιγμή. Όταν μπορώ να είμαι παντού, γιατί να μην είμαι. Δεν κάνω κάτι παράνομο".

Το άθλημα έχει ανάγκη τον Βαλέριο και πιστεύω ότι έχει λάθος ενημέρωση. Τον θέλω δίπλα μου

Για το αν θέλει να στείλει κάποιο μήνυμα στο Βαλέριο Λεωνίδη, είπε: "Το άθλημα έχει ανάγκη τον Βαλέριο και πιστεύω ότι έχει λάθος ενημέρωση. Έχει ενημερωθεί από τον πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής εκείνο το πρωί, γιατί εγώ είχα κάτι πολύ προσωπικό και δεν μπορούσα να τον πάρω τηλέφωνο. Μιλούσε δυο ώρες στο τηλέφωνο με τον πρόεδρο της τεχνικής επιτροπής και από εκεί και πέρα ζήτησε ο ίδιος να του στείλουμε επίσημα την απόφαση. Και του στείλαμε e-mail, αφού το ζήτησε. Δεν μπορεί να παρουσιάζει το e-mail και να μην ενημερώνει ότι ο πρόεδρος της τεχνικής επιτροπής μιλούσε για τόση ώρα μαζί του και του έλεγε αυτό που λέω και εγώ, ότι δηλαδή το άθλημα τον έχει ανάγκη. Τον θέλω δίπλα μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα, ούτε κακία κρατάω".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ