ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Αυτός είναι ο Βασιλιάς των social του Πανσερραϊκού!

Αυτός είναι ο Βασιλιάς των social του Πανσερραϊκού!

Πώς συνδέονται ο Μπραντ Πιτ, η Αντζελίνα Τζολι, ο Νικ Καλάθης, η Χρυσηίδα Δημουλίδου και το προσφυγικό με τον Πανσερραϊκό; Το Sport24.gr συνομίλησε με το γραφείο Τύπου της σερραϊκής ΠΑΕ που έχει γίνει viral για πολλές ανακοινώσεις του και πήρε απαντήσεις.

Μπορεί για αγωνιστικούς λόγους ο Πανσερραϊκός να μην βρίσκεται πολλές φορές στο επίκεντρο. Άλλωστε, δεν υπάρχει και δράση στη Football League, ώστε να υπάρχουν πολλά ερεθίσματα για να γράφονται πολλά πράγματα για τα "λιοντάρια" των Σερρών. Αυτό όμως ουδόλως απασχολεί τον υπεύθυνο Τύπου της ομάδας, ο οποίος... παίζει μπάλα στους δικούς του ρυθμούς και σε κάθε περίπτωση ξεφεύγει από τα τετριμμένα.

Στην Ελλάδα έχουμε μάθει στις ξύλινες και βαρετές ανακοινώσεις και πολύ λίγες ομάδες ξεφεύγουν από τον... σωρό. Ναι, η Ξάνθη είναι η πρώτη αυθόρμητη απάντηση. Αν μη τι άλλο, αποτελεί κατάκτηση για τους Θρακιώτες. Κάτι ανάλογο πάει να κάνει και ο Πανσερραϊκός τους τελευταίους δυο μήνες, από την στιγμή που ανέλαβε την θέση αυτή ο Χρήστος Στοΐδης.

Για να αναλάβει την θέση, ο όρος ήταν ένας και απαράβατος. Θα γράφει διαφορετικά, θα κάνει χιούμορ, θα τρολάρει, θα προσπαθεί να αποβάλει την σοβαροφάνεια που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Προς το παρόν τουλάχιστον, δεν έχει δεχτεί την παραμικρή ενόχληση από την διοίκηση για κάτι που έχει γράψει. Ναι, ακόμα και αν αυτό αφορά τον καλαθοσφαιριστή, Νικ Καλάθη.

Εμείς βάλαμε και λίγο Βαλκάνια μέσα. Το ποδόσφαιρο είναι καζούρα

Το Sport24.gr συνομίλησε με τον Χρήστο Στοΐδη, ο οποίος είναι γέννημα θρέμμα Σερραίος. Πιο γέννημα θρέμμα δεν γίνεται. Μεγάλωσε 20 μέτρα από το γήπεδο του Πανσερραϊκού, είναι φίλαθλος της ομάδας, από παιδάκι πήγαινε στο γήπεδο για τη μεγάλη του αγάπη. Για τον ίδιο, λοιπόν, είναι απόλαυση να δουλεύει για τον Πανσερραϊκό και μάλιστα με τον τρόπο που θέλει...

"Όταν με πλησίασε η διοίκηση, ζήτησα να έχω 100% ελευθερία σε αυτά που γράφω. Για τα ελληνικά δεδομένα, είναι εντυπωσιακό το γεγονός πως μου την έδωσε και δεν παρενέβη ποτέ σε τίποτα η διοίκηση.

Ακολουθούμε έναν διαφορετικό τρόπο, δεν μας αρέσει ο ξύλινος λόγος. Τα περισσότερα γραφεία Τύπου είναι λες και μιλάνε οι πολιτικοί, έτσι έχουμε γίνει. Έχουμε μια σοβαροφάνεια, δεν ξέρω το γιατί. Δεν θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει. Εμείς βάλαμε και λίγο Βαλκάνια μέσα. Το ποδόσφαιρο είναι καζούρα. Να έρθει το αύριο και να κάνεις καζούρα στο φίλο σου. Μέχρι στιγμής, αυτός ο τρόπος αγκαλιάζεται ζεστά...", μας είπε αρχικά.

Ο Καλάθης είναι ηγέτης και το έχει αποδείξει

Στη συνέχεια, τον ρωτήσαμε για τον Νικ Καλάθη και αν κατά κάποιο τρόπο ήταν μια... εύκολη στοχοποίηση αυτή που έγινε, μιας και υπήρξε ένα γενικότερο αρνητικό κλίμα για τον Ελληνοαμερικανό γκαρντ. Ο ίδιος αποθέωσε τον Καλάθη: "Κάποιοι παίκτες είναι πολύ μεγάλοι και ο Νικ Καλάθης είναι ηγέτης και το έχει αποδείξει. Έχει παίξει στο ΝΒΑ, ήταν MVP στο Eurocup με την Κουμπάν, όπου έκανε τρομερή χρονιά.

Θα τρομάξετε με τα ποσοστά του στα τρίποντα εκεί. Είναι αρρωστημένο το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σήμερα για τον Καλάθη. Πολλοί χαρακτήρισαν μπούλινγκ αυτό που έκανα, αλλά δεν είναι έτσι. Δεν έχει καμία ανάγκη ο Καλάθης, είναι μεγάλος παίκτης".

Ο Πανσερραϊκός έχει πάρει θέση και για το προσφυγικό, δεν... σίγησε. Άλλωστε, οι περισσότερες ομάδες έχουν ιδεολογικές καταβολές, εκπροσωπούν κόσμο και δεν πρέπει να σιωπούν μπροστά σε κοινωνικά ζητήματα, ειδικά αν αυτά είναι υψίστης σημασίας. Ερωτηθείς για το αν έχει "αριστερή στροφή" η ομάδα, ξεκαθάρισε: "Δεν είναι αριστερή η ιδεολογία μας, ούτε δεξιά, ούτε κεντρώα, είναι ανθρωπιστική. Έχουμε προσφυγικές καταβολές και αγκαλιάζουμε αυτόν τον κόσμο. Πρέπει να τους εντάξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Αν δεν το κάνουμε, θα χάσουμε όλοι μας".

Το Νόμπελ έχει αδικήσει όλους τους μεγάλους. Καζαντζάκη, Ρίτσο και την... Χρυσηίδα

Από τα... δόντια των "λιονταριών" δεν έχει ξεφύγει ούτε η Χρυσηίδα Δημουλίδου. Η απόφαση της Σουηδικής Ακαδημίας να δώσει το Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Μπομπ Ντίλαν, προκάλεσε την... αντίδραση της ΠΑΕ Πανσερραϊκός, η οποία μέσω Facebook, έκανε λόγο για κατάφωρη αδικία απέναντι στην Χρυσηίδα Δημουλίδου.

Τον ρωτήσαμε γιατί τέτοιο... μένος για την συγγραφέα και μας απάντησε πως "όχι και μένος για την τοπική μας συγγραφέα, απλά δεν μπορώ το άδικο. Το Νόμπελ έχει αδικήσει όλους τους μεγάλους. Καζαντζάκη, Ρίτσο, Χρυσηίδα". Ναι, τρολάρει και στην απάντησή του στο Sport24.gr.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο Πανσερραϊκός επέλεξε δύο "καυτές" παρουσίες για να κάνουν βόλτα στην πόλη και να προωθήσουν τα εισιτήρια διαρκείας. Ανέβασε μάλιστα φωτογραφία τους στο Facebook, με την περιγραφή της εικόνας να είναι άκρως ποιητική, στα όρια της... "αγαπουλίστικης". "Αν δείτε δυο απίστευτα χαμόγελα που διώχνουν ως και την μουντάδα της σημερινής συννεφιάς να σας πιάνουν κουβέντα σήμερα στην αγορά της πόλης ακούστε τα... Τα κορίτσια μας ειναι που θα προωθουν διαρκείας μέσα στην αγορά των Σερρών!", ανέφερε η σελίδα της ομάδας.

O ίδιος πάντως θεωρεί πως δεν υπάρχει καμία πρωτοτυπία σε αυτό: "Διαλέξαμε δυο όμορφα κορίτσια. Εκεί πραγματικά δεν πρωτοτυπήσαμε. Φημιζόμαστε στις Σέρρες για τα κορίτσια μας και στον Πανσερραϊκό... ανακαλύπτουμε νέα ταλέντα".

Να σκοτώσουμε την σοβαροφάνεια. Γιατί να το κάνουμε άρρωστο;

Όσο για τον ίδιο; "Είμαι Πανσερραϊκός. Μεγάλωσα από μικρός δίπλα στο γήπεδο. Πήγα στην Κρήτη και στο εξωτερικό για σπουδές. Επέστρεψα και εδώ θέλω να ζεστάνουμε τον κόσμο, να φέρουμε μια άλλη ευαισθησία. Όταν ξεκινούσαμε αυτό το εγχείρημα πριν δυο μήνες, δεν είχα κάποιο πρότυπο, θέλαμε απλά να κάνουμε ένα μικρό βηματάκι, να σκοτώσουμε την σοβαροφάνεια. Αθλητισμός είναι, γιατί να το κάνουμε άρρωστο;"

BONUS: ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΟΣΚΑΡΙΚΑ ΠΟΣΤΑΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ:



TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ