ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άτιτς: “Έτοιμος να βοηθήσω”

Άτιτς: “Έτοιμος να βοηθήσω”
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Έντιν Άτιτς δήλωσε στο Sport24.gr ότι είναι ενθουσιασμένος ενόψει της νέας σεζόν, ενώ τόνισε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να αρπάξει όποια ευκαιρία του δοθεί.

Ο Έντιν Άτιτς θεωρητικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να αγωνίζεται δανεικός σε κάποιον σύλλογο του εξωτερικού. Φρόντισε ωστόσο ο ίδιος να αλλάξει τη μοίρα του.

Η εμφάνισή του στο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ μπροστά στο κοινό της κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε ως αποτέλεσμα να κερδίσει μία θέση στο ρόστερ της νέας σεζόν, έστω και μόνο για τους αγώνες της “Ένωσης” στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και κατά τα φαινόμενα του αρέσει που έμεινε στην Ελλάδα, κάτι που φαίνεται και στις δηλώσεις του.

“Καλύτερη ομάδα η φετινή”

Ο Έντιν Άτιτς δεν έζησε πολύ την περσινή ΑΕΚ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχει άποψη για αυτή. Και σίγουρα έχει άποψη για την φετινή ΑΕΚ, την οποία και πιστεύει πολύ.

Ποια είναι η γνώμη σου για την φετινή ΑΕΚ;

"Με βάση αυτά που πρόλαβα να δω πέρυσι και φέτος νομίζω ότι είμαστε σε καλύτερη μοίρα. Η φετινή ομάδα μοιάζει να έχει περισσότερο ταλέντο, έχει περισσότερους καλούς παίκτες και διαθέτει μεγαλύτερο βάθος στον πάγκο της".

Υπάρχει κάποιος συμπαίκτης σου που πιστεύεις ότι ξεχωρίζει;

"Όλοι οι παίκτες μας έχουν ταλέντο. Ο καθένας μπορεί να βοηθήσει με τον τρόπο του, ενώ όλοι προσπαθούν να με βοηθήσουν κι εμένα. Ειδικά ο Ντούσαν (σ.σ Σάκοτα), ο Μίλαν (Μιλόσεβιτς) και ο Νίκολα (Ιβάνοβιτς) είναι συνέχεια από πάνω μου και με συμβουλεύουν".

“Έτοιμος όποτε μου ζητηθεί”

Άτιτς: “Έτοιμος να βοηθήσω”
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βόσνιος γκαρντ/φόργουορντ ξέρει ότι φέτος δεν θα έχει μεγάλο ρόλο. Ξέρει ότι η ΑΕΚ σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει μόνο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού στην Ελλάδα έχουν συμπληρωθεί οι θέσεις των ξένων. Δεν τον πειράζει όμως. Του αρκεί που έμεινε στην ομάδα και μοιάζει έτοιμος να βοηθήσει όποτε το κρίνει αυτό απραραίτητο ο κόουτς Ζντοβτς.

Θα σε γυρίσω λίγο στο παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Τι έγινε τότε;

"Μπορώ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνο το παιχνίδι (γέλια). Παίζοντας κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα είχα καλή απόδοση και ουσιαστικά χάρη σε αυτή την εμφάνιση κατάφερα να κερδίσω μία θέση στο φετινό ρόστερ. Ήταν το παιχνίδι που καθόρισε την φετινή σεζόν για εμένα".

Ξέρεις ότι αυτή σου η εμφάνιση σε έβαλε στην καρδιά των φίλων της ΑΕΚ έτσι; Σε αγαπάνε!

"Αλήθεια; Κι εγώ τους αγαπώ! Η αλήθεια είναι ότι με στήριξαν πολύ σε εκείνο το παιχνίδι, αλλά και σε αυτά που ακολούθησαν και τους ευχαριστώ πολύ.

Πέρυσι ήσουν δανεικός. Φέτος θεωρητικά θα γινόταν το ίδιο, αλλά άλλαξες τα δεδομένα

"Ναι αλήθεια είναι αυτό. Πιστεύω ότι η φετινή σεζόν είναι καλύτερη για εμένα. Αισθάνομαι καλύτερα με το σώμα μου και αισθάνομαι πολύ πιο ώριμος για αυτό και κατάφερα να κερδίσω μία θέση στην ομάδα".

Ποιοι όμως είναι οι στόχοι σου για φέτος;

"Θα κάνω απλώς ό,τι μου ζητηθεί. Εγώ θα ενισχύσω την ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και όχι στο Ελληνικό Πρωτάθλημα, αλλά θα προσπαθήσω να αρπάξω κάθε ευκαιρία που θα μου δώσει ο κόουτς".

Και για το μέλλον; Τι σκέφτεσαι;

"Το παίρνω μέρα με τη μέρα. Πρώτα θέλω να καθιερωθώ κάποια στιγμή στην ΑΕΚ και σταδιακά να αποκτήσω έναν μεγαλύτερο ρόλο. Στην συνέχεια να δηλώσει διαθεσιμότητα στο draft του ΝΒΑ κάποια στιγμή και μετά βλέπουμε".

TAGS ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ