NEW ARTICLES

Το εξώδικο του Δ. Δρόσου

Το εξώδικο του Δ. Δρόσου
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Δρόσος θέλησε να απαντήσει στην αρθρογραφία του Κώστα Καίσαρη στέλνοντας εξώδικο και το οποίο δημοσιεύεται στο Sport24.gr

Το εξώδικο που απέστειλε μέσω του νομικού εκπροσώπου του ο Δημήτρης Δρόσος αναφέρει τα εξής:

"Την 11η Αυγούστου 2015 καταχωρίσατε σε περίοπτη θέση του ιστότοπου Sport24.gr ανακριβές και δυσφηµιστικό για τον εντολέα µου Δηµήτριο Δρόσο δηµοσίευµα µε τίτλον “Μικρή Οµάδα η ΑΕΚ”.

Στο εν λόγω δηµοσίευµα –το οποίο «κοσµείται» και µε φωτογραφία του εντολέως µου– µε «αφορµή» την δήλωση ενός παίκτη της ΚΑΕ ΑΕΚ, εκτοξεύετε στο πρόσωπό του ανοίκειους και προσβλητικούς χαρακτηρισµούς («απατεών» και «λαµόγιο»), οι οποίοι, όπως φαίνεται, είναι συνήθεις στο λεξιλόγιό σας, εφ’ όσον όµως εκφέρονται από εσάς δηµοσίως, σύντοµα θα αποτελέσουν ύλη των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων.

Το δηµοσίευµά σας, για προφανείς λόγους εντυπωσιασµού, βρίθει ανακριβειών, µε κορυφαία την αναφορά σας στην δικαστική εµπλοκή τού Δ. Δρόσου «για οικονοµικά αδικήµατα σχετικά µε το στοίχηµα». Εάν τηρούσατε στοιχειωδώς το καθήκον αντικειµενικής και αµερόληπτης ενηµέρωσης του αναγνωστικού κοινού αλλά και σεβασµού τού τεκµηρίου αθωότητος του εντολέως µου, τότε θα είχατε επιπλέον πληροφορήσει τους αναγνώστες σας ότι, µε αµετάκλητη απόφαση του αρµόδιου ποινικού δικαστηρίου τής Μάλτας, ο Δ. Δρόσος απηλλάγη από την ανωτέρω κατηγορία. Τους λόγους για τους οποίους αποσιωπήσατε αυτήν την κρίσιµη πληροφορία, θα τους διερευνήσει η ελληνική δικαιοσύνη.

Και παραπέρα: Αν και είχατε υποχρέωση από το καθήκον αληθείας προς το αναγνωστικό σας κοινό και τους κανόνες δεοντολογίας που διέπουν την άσκηση του επαγγέλµατός σας, εν τούτοις δεν αναζητήσατε το θιγόµενο από το δηµοσίευµα πρόσωπο ούτε και τον νοµικό του παραστάτη, ώστε να εκθέσουν εγκαίρως την άποψή τους. Όµως τούτα είναι προδήλως «λεπτοµέρειες» για εσάς και τον ιστότοπο που σας φιλοξενεί.

Με την παρούσα ο εντολέας µου επιθυµεί, έστω και τώρα, να αποκαταστήσει την αλήθεια, την οποία οφείλουν να υπηρετούν πρωτίστως οι θεράποντες της ενηµέρωσης του κοινού:

Πρώτον: Η αδρή αναλήθεια του δηµοσιεύµατός σας, ότι δήθεν για όλα τα δεινά τής ΑΕΚ φταίει ο Δ. Δρόσος (!), προκύπτει από µόνο το γεγονός ότι εθήτευσε στην τιµητική θέση τού προέδρου τής ΚΑΕ µόνο για ένα (1) έτος: κατά το διάστηµα αυτό, ούτε η οµάδα υποβιβάσθηκε, ούτε τα ήδη υφιστάµενα χρέη της αυξήθηκαν, απεναντίας κατέβαλε επιτυχηµένες προσπάθειες για την µείωσή τους.

Δεύτερον: Επί των ηµερών τού εντολέως µου, στο πλαίσιο της χρηστής διαχείρισης των οικονοµικών της, η ΚΑΕ δηµοσίευσε για πρώτη –και δυστυχώς τελευταία– φορά ισολογισµό. Εποµένως, και η αναφορά σας, ότι «από το 2006 [...] η ΚΑΕ δεν δηµοσιεύει ισολογισµούς», σε ό,τι αφορά τον Δ. Δρόσο είναι ανυπόστατη. Τρίτον: Από την ενασχόλησή του µε την διοίκηση αθλητικών οµάδων, ο εντολέας µου δεν έγινε πλουσιότερος, σε αντίθεση µε άλλα πρόσωπα τα οποία µε κάθε ευκαιρία τιµάτε και σας «τιµούν».

Τέταρτον: Η ανάρτηση φωτογραφίας και η γνωστοποίηση ευαίσθητων προσωπικών δεδοµένων του εντολέως µου, τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα σε δηµόσια ανυποληψία και προσβάλλουν βάναυσα την τιµή και την επιχειρηµατική φήµη του. Και πέµπτον, για την «ποιότητα και το ήθος» του (τα εισαγωγικά δικά σας), τα οποία αµφισβητείτε, ο εντολέας µου οπωσδήποτε δεν θα δώσει λογαριασµό σε εσάς, αλλά πρωτίστως στον φίλαθλο και επιχειρηµατικό κόσµο και δευτερευόντως στα ελληνικά δικαστήρια.

Για όλους αυτούς τους λόγους, σας καλώ άµεσα από την λήψη τής παρούσας, να προβείτε στις προσήκουσες ενέργειες για την αποκατάσταση της αλήθειας –την οποίαν πλέον δεν µπορείτε να ισχυρίζεσθε ότι αγνοείτε– και την απάλειψη της υπό συζήτηση φωτογραφίας, αλλά και των απαράδεκτων συκοφαντικών ισχυρισµών σας, αναφορικά µε τον εντολέα µου, από τον ως άνω ιστότοπο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ