FORMULA 1

Ποινή 5 θέσεων στον Stroll

Williams driver Lance Stroll of Canada steers his car off the circuit during qualifying for the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft)
Williams driver Lance Stroll of Canada steers his car off the circuit during qualifying for the Australian Formula One Grand Prix in Melbourne, Australia, Saturday, March 25, 2017. (AP Photo/Rick Rycroft) AP

Με το αριστερό ξεκίνησε την παρθενική του σεζόν στη Formula 1 ο νεαρός οδηγός της Williams, Lance Stroll.

Με το αριστερό ξεκίνησε τις πρώτες του χειμερινές δοκιμές εξέλιξης όπου είχε 3 εξόδους σε 2 ημέρες, με το αριστερό ξεκίνησε και το πρώτο του επίσημο τριήμερο Grand Prix όπου είχε μία έξοδο στις ελεύθερες δοκιμές που θα του κοστίσει!

Ο λόγος φυσικά για τον Lance Stroll, τον rookie της Williams που στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην FW40.

Ο Καναδός έχασε τον έλεγχο στη στροφή 10 του Άλμπερτ Παρκ, λίγο πριν την ολοκλήρωση του FP3. Το μονοθέσιό του είχε πολλές ζημιές: στην εμπρός αεροτομή, την εμπρός ανάρτηση αλλά και στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Οι μηχανικοί της ιστορικής βρετανικής ομάδας αναγκάστηκαν να τ αντικαταστήσουν και αυτό θα επιβάλλει ποινή πέντε θέσεων στο grid του αγώνα της Κυριακής. Δεδομένου πως ο 18χρονος ήταν μόλις 19ος στις κατατακτήριες δοκιμές, οι απώλειες είναι ελάχιστες.

Όμως όλα αυτά είναι ενδεικτικά της πίεσης που υπάρχει προς το πρόσωπο του πρωταθλητή της EuroF3, που μεταπήδησε στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού με τεράστια… προίκα από τον βαθύπλουτο πατέρα του. Φημολογείται πως φέτος η Williams καρπώθηκε περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ για να του δώσει θέση επίσημου οδηγού ενώ την προηγούμενη διετία πήρε άλλα τόσα, παρέχοντας στον ταλαντούχο αλλά ακόμα άγουρο Lance τη δυνατότητα να κάνει εκτεταμένες δοκιμές με παλαιότερα μονοθέσιά της.

Δείτε το ατύχημα του Stroll στο FP3…

Photo credits: AP Photo/Rick Rycroft

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ