ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Ομολόγησε ο Νασάρ

Dr. Larry Nassar, 54, appears in court for a plea hearing in Lansing, Mich., Wednesday, Nov. 22, 2017. Nasser, a sports doctor accused of molesting girls while working for USA Gymnastics and Michigan State University, pleaded guilty to multiple charges of sexual assault and will face at least 25 years in prison. (AP Photo/Paul Sancya)
Dr. Larry Nassar, 54, appears in court for a plea hearing in Lansing, Mich., Wednesday, Nov. 22, 2017. Nasser, a sports doctor accused of molesting girls while working for USA Gymnastics and Michigan State University, pleaded guilty to multiple charges of sexual assault and will face at least 25 years in prison. (AP Photo/Paul Sancya) AP

Ο πρώην γιατρός της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, Λάρι Νασάρ, ομολόγησε ενώπιον του δικαστηρίου ότι παρενόχλησε και κακοποίησε σεξουαλικά αθλήτριες και ασθενείς του.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του και προκείμενου να δεχτεί μία πιο ευνοϊκή ποινή ο Λάρι Νασάρ ομολόγησε ότι παρενόχλησε και κακοποίησε σεξουαλικά αθλήτριες και ασθενείς του. Άλλωστε οι πιθανότητες μόνο με το μέρος του δεν ήταν έπειτα από την έκταση που πήρε το θέμα.

Περισσότερες από 130 γυναίκες κατέθεσαν ότι παρενοχλήθηκαν ή κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον πρώην γιατρό της Εθνικής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ.

Ανάμεσα στα θύματα του ήταν και πολλά μέλη των εθνικών ομάδων ενόργανης γυμναστικής των ΗΠΑ των οποίων διετέλεσε γιατρός από το 1996 μέχρι και το 2015. Στα ονόματα που έχουν καταγγείλει επώνυμα τον Νασάρ βρίσκονται αυτά των Τζέιμι Ντάντζερ, Τζάνετ Αντολιν, Τζέσικα Χάγουαρντ, Άλι Ράσμαν, Μακέιλα Μαρόουνι, Σιμόν Μπάιλς και τελευταία προστέθηκε στη λίστα η Γκάμπι Ντάγκλας. Όλες τους είναι Ολυμπιονίκες και έχουν χαρίσει πολλά μετάλλια στις ΗΠΑ σε όλες τις διοργανώσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομολογίας του ο Νασάρ είπε μεταξύ άλλων: "Θεωρώ ότι είναι σημαντικό για όλα όσα έκανα να βοηθήσω την κοινωνία να προχωρήσει μπροστά και μακριά από τον πόνο που προξένησα. Για όσους αναμειγνύονται έμμεσα ή άμεσα στην υπόθεση θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Ήταν σαν ένα σπίρτο οποίο εξελίχθηκε σε δασική πυρκαγιά εκτός ελέγχου. Θέλω να θεραπευτούν, θέλω να θεραπευτεί αυτή η κοινότητα, δεν έχω καμία εχθρότητα απέναντι σε κανέναν, απλώς θέλω να θεραπευθώ, ήρθε η ώρα".

Φυσικά, όλα αυτά που είπε προκάλεσαν την αντίδραση τόσο των θυμάτων του που βρίσκονταν εντός της αίθουσας του δικαστηρίου, όσο και της προέδρου η οποία ήταν ιδιαίτερα επικριτική απέναντι του. Η δίκη θα συνεχιστεί τον Ιανουάριο με τον Νασάρ να κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης μέχρι και 40 έτη, ενώ για την κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας μπορεί να καταδικαστεί μέχρι και για 27 χρόνια.

Photo credits: AP Photo/Paul Sancya

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ