Ligue 1 Ματς της χρονιάς στο Ζερλάν, Λιόν-Μαρσέιγ 5-5
Επιμέλεια: Φώντας Σέμπρος Δημοσίευση: 08 Νοεμβρίου 2009 23:56 Το καλύτερο φετινό ματς μέχρι στιγμής στην Ευρώπη έγινε απόψε στο "Ζερλάν" με τις Λιόν και Μαρσέιγ να αναδεικνύονται ισόπαλες με 5-5!
Η εξέλιξη του παιχνιδιού πραγματικά έκοβε την ανάσα σε όσους είχαν την τύχη να το παρακολουθήσουν.
Η Μαρσέιγ κέρδιζε με 4-2 λίγο πριν το τέλος και οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να προηγηθούν με 5-4 στο 89', αλλά η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ ισοφάρισε στο 93' με αυτογκόλ του Ζερεμί Τουλαλάν.
Από τα πρώτα λεπτά το παιχνίδι ήταν... τρελό, με τον Πιάνιτς να ανοίγει το σκορ για την Λιόν με εξαιρετικό σουτ μόλις στο 3'.
Στο 12' ο Ντιαβαρά ισοφάρισε με τον Ουγκό Λορίς να μην μπορεί να αποκρούσει και να φέρει μεγάλη ευθύνη, στο 14' ο Γκοβού με εξαιρετική ατομική προσπάθεια έβαλε ξανά μπροστά στην Λιόν, ενώ στο 44' ο Μπενουά Σεϊρού ισοφάρισε εκ νέου, με νέο τραγικό λάθος του Λορίς.
Με γκολ του Μπακαρί Κονέ στο 47' και του Μπραντάο στο 80' η Μαρσέιγ φάνηκε πολυ κοντά στο "διπλό", αλλά στο 81' ο Λισάντρο Λόπες μείωσε και στο 84' και πάλι ο Αργεντινός ισοφάρισε με πέναλτι (χέρι του Χάινσε).
Μετά από εξαιρετική ομαδική συνεργασία ο Μπάστος στο 89' βγήκε τετ-α-τετ με τον Μανταντά και τον "εκτέλεσε" ολοκληρώνοντας μία επική ανατροπή, αλλά η Μαρσέιγ πίεσε και κατάφερε στο 93' να ισοφαρίσει με το αυτογκόλ του Τουλαλάν.
Κερδισμένη πάντως του ντέρμπι ήταν η Μπορντό, η οποία διατηρήθηκε στην κορυφή, παρά την ήττα της με 0-2 από την Λιλ στο "Μετροπόλ".
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 70' με τον Καμπαγέ και την νίκη τους "σφράγισε" στο 87' ο Μπαλμόν, ενώ στην άλλη αναμέτρηση η Τουλούζ επικράτησε με 3-2 της Ρεν.