MARKET

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο προορισμός για ένα ξεκούραστο διήμερο

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο προορισμός για ένα ξεκούραστο διήμερο

Μία εξόρμηση στα Τρίκαλα Κορινθίας προσφέρει όλα τα εχέγγυα για να ξεφύγεις από το άγχος της Αθήνας, να ξεκουραστείς και να ανανεώσεις την "ενέργεια" σου, ενώ το Trikala Korinthias Network φροντίζει να ρυθμίσεις τις λεπτομέρειες γρήγορα και απλά! (PICS)

Όταν κατοικείς σε μία πόλη όπως η Αθήνα, με έντονους ρυθμούς και με στρες, νιώθεις συχνά την ανάγκη για μία απόδραση. Μόνο που επειδή ο χρόνος σου είναι περιορισμένος, ψάχνεις για έναν κοντινό προορισμό, που δεν θα ταλαιπωρηθείς πολύ για να πας και θα έχει αρκετές επιλογές για να περάσεις ένα ξένοιαστο διήμερο.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας φαντάζουν ως η ιδανική επιλογή, ειδικά στους μήνες που ο καιρός είναι ακόμα ψυχρός. Απέχουν μόνο 144 χιλιόμετρα από την Αθήνα, με το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής να είναι ξεκούραστo μέσω της νέας Εθνικής Οδού Αθηνών - Πατρών. Αλλά και το κομμάτι από το Ξυλόκαστρο μέχρι το όρος Κυλλήνη είναι πολύ όμορφο και αποζημιώνει όσους αναζητούν κάτι ξεχωριστό από μία απλή οδήγηση σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Το πιο καλό με τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ότι έχουν επιλογές για όλα τα γούστα και για όλα τα βαλάντια... Από τη διαμονή, το φαγητό και τον καφέ, μπορείς να βρεις τα πάντα και δεν χρειάζεται να είσαι κροίσος. Το ακόμα καλύτερο είναι ότι η περιοχή έχει οργανωθεί και σου παρέχει όσες πληροφορίες χρειάζεσαι μέσω του Trikala Korinthias Network. Μπορείς να επισκεφτείς την ιστοσελίδα πριν ξεκινήσεις την εκδρομή σου και να ενημερωθείς, κάνοντας και τις σχετικές κρατήσεις.

Το "Trikala Korinthias Network" είναι ένα δίκτυο επιχειρήσεων, το οποίο αναδεικνύει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των Άνω, Μεσαίων και Κάτω Τρικάλων Κορινθίας. Για τον επίδοξο επισκέπτη της περιοχής ή για κάποιον που έχει ερωτευτεί το μέρος και πηγαίνει συχνά, αποτελεί μία σημαντική διευκόλυνση, που του επιτρέπει να οργανώσει το ταξίδι του, χωρίς να ψάχνει σε απρόσωπες ιστοσελίδες ή να τηλεφωνεί από τη μία επιχείριση στην άλλη. Αντίθετα, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα βρίσκεται τα πάντα για τα Τρίκαλα Κορινθίας. Όλα σε ένα, νοικοκυρεμένα...

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο προορισμός για ένα ξεκούραστο διήμερο

Αρχίζοντας από τη διαμονή, τα καταλύματα στα Τρίκαλα Κορινθίας έχουν το "πακέτο" για ένα όμορφο διήμερο ή τριήμερο. Σύγχρονα, ώστε να ικανοποιήσουν τους απαιτητικούς πελάτες τους, οι οποίοι δεν θα στερηθούν τίποτα και ταυτόχρονα, παραδοσιακά, προκειμένου όσοι τον επιλέξουν, να αισθανθούν ότι ταξίδεψαν στην επαρχία. Μπαίνοντας στην κατηγορία "accommodation" της ιστοσελίδας, έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε ξενοδοχεία, ξενώνες και βίλες. Ανάλογα με αυτό που ψάχνεις, κάνεις τις συγκρίσεις και επιλέγεις...

Η βάση είναι σημαντική, αλλά εξίσου σημαντικό είναι το μέρος. Τα Τρίκαλα Κορινθίας δίνουν αρκετές δυνατότητες, ακόμα και σε όσους θέλουν να γεμίσουν τη μέρα τους με δραστηριότητες. Μπορείς να επισκεφτείς το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας και να εξασκηθείς στο σκι ή απλώς να απολαύσεις τη θέα και τη φύση. Από το χιονοδρομικό μπορείτε να νοικιάσετε snow mobiles ή τα ATV ή να κάνετε σκι αντοχής (cross country - δηλαδή μεγάλες πεζοπορικές διαδρομές πεζοπορία με ελαφριά πέδιλα) στο οροπέδιο της Ζήρειας.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο προορισμός για ένα ξεκούραστο διήμερο

Το όρος Ζήρεια δεν έχει μόνο το Χιονοδρομικό, αλλά προσφέρεται για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Ανάμεσα στο ελατόδασος έχουν διανοιχτεί οργανωμένα μονοπάτια που καταλήγουν μέχρι και στην κορυφή, για όσους έχουν μεγαλύτερη αντοχή.

Βέβαια, επειδή η απόδραση συνδυάζεται με την ξεκούραση, δεν θα είσαι όλη μέρα στο δρόμο... Προς το απόγευμα, θα γυρίσεις στη βάση σου και θα θες να φας ή να πιεις έναν καφέ. Δεν χρειάζεται να ρωτήσεις που θα πας ή να αναζητάς στο Ίντερνετ, απλώς αρκεί να μπεις στην κατηγορία " gastronomy" της ιστοσελίδας "Trikala Korinthias Network" και θα βρεις το μαγαζί που ταιριάζει με τα "θέλω" σου. Αργότερα, τσεκάροντας την κατηγορία " cafe-bar", έχει τη δυνατότητα να διαλέξεις που θα πιεις το ποτό ή το κρασί σου, πριν τον ύπνο.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο προορισμός για ένα ξεκούραστο διήμερο

Η δεύτερη μέρα της εκδρομής σου θα αρχίσει υποχρεωτικά με ένα "γερό" πρωινό. Ο μπουφές που διατίθεται σε όλες τις μονάδες του "Trikala Korinthias Network" είναι πλούσιος και παραδοσιακός και περιλαμβάνει ζυμωτό ψωμί, σπιτικές μαρμελάδες, χειροποίητα κέικ, λουκουμάδες με μέλι και άλλες λιχουδιές. Φάε και απόλαυσε, γιατί σε περιμένει μία κοπιαστική μέρα!

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο προορισμός για ένα ξεκούραστο διήμερο

Κατόπιν, μία επίσκεψη στη γειτονική λίμνη Στυμφαλία είναι μία καλή επιλογή. Μπορεί να μην δεις τις μυθολογικές Στυμφαλίδες Όρνιθες, που τις εξόντωσε ο Ηρακλής, αλλά η περιοχή προσφέρεται για θέαση πτηνών, ειδικά αν είσαι λάτρης. Επίσης, ίσως να βρεις ανοιχτό το Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, που φιλοξενεί ενδιαφέροντα εκθέματα για την περιοχή.

Η κοιλάδα της Φλαμπουρίτσας, που έχει ενταχθεί στη Natura 2000, παρουσιάζει μεγάλη βιοποικιλότητα και είναι ένα όμορφος μέρος για επίσκεψη. Αν η Στυμφαλία δεν σου φτάνει και θες και άλλο... νερό, τότε η λίμνη Δασίου και η τεχνητή λίμνη Δόξα μπορούν να μπουν στην ατζέντα σου. Επιπροσθέτως, τα Τρίκαλα Κορινθίας έχουν τα δικά τους Μετέωρα, όπως τα αντίστοιχα της Θεσσαλίας. Πρόκειται για τον βράχο σε μία σχισμή του οποίο έχει χτιστεί το μοναστήρι της Παναγίας των Βράχων, που αξίζει τον κόπο να το δεις.

Τα Τρίκαλα Κορινθίας είναι ο προορισμός για ένα ξεκούραστο διήμερο

Λίγο από τον χρόνο σου μπορείς να αφιερώσεις και στον Πύργο των Νοταραίων, στα Άνω Τρίκαλα. Η οικογένεια Νοταρά έχει τις ρίζες της στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία και τα μέλη της κατέχουν εξέχουσες θέσεις στην ιστορία της Ελλάδας, όντα παρόντα στην Άλωση, στα Ορλωφικά, στην Επανάσταση του 1821, μέχρι και στον Εμφύλιο. Μία επίσκεψη στον Πύργο τους είναι μία μικρή αναδρομή στο παρελθόν...

Φυσικά, στο ενδιάμεσο ή μετά τις βόλτες του, θα θελήσεις να πιεις τον καφέ σου ή να δοκιμάσεις ένα γλυκό. Φυσικά, το "Trikala Korinthias Network" σου δίνει άφθονες επιλογές και το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να ανοίξει την κατηγορία " cafe-bar" για την επιλογή σου.

Για έναν τυχερό αναγνώστη, το TKN - Trikala Korinthias Network προσφέρει μια διήμερη διανυκτέρευση σε 1 ξενοδοχείο- μέλη του δικτύου με πρωινό,την περίοδο Μαρτίου - Μαΐου, εκτός της Μεγάλης Εβδομάδας και της Δευτέρας του Πάσχα (2-9 Απριλίου). Η διαμονή θα πραγματοποιηθεί στο ξενώνα " Μαυραγανέικο", μία από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του Δικτύου, που βρίσκεται στα Μεσαία Τρίκαλα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ