Τα δικά μας Χριστούγεννα ήρθαν μαζί με το FM 2016

Τα δικά μας Χριστούγεννα ήρθαν μαζί με το FM 2016

To Football Manager 2016 κυκλοφόρησε και το Sport24.gr σας ενημερώνει για όλες τις σημαντικές αλλαγές της φετινής έκδοσης. Από τα δυο νέα game modes μέχρι τη δημιουργία σεναρίων στις στημένες φάσεις.

Τα Χριστούγεννα των λίγο μεγαλύτερων... παιδιών έρχονται κάθε χρόνο περίπου ένα με ενάμιση μήνα νωρίτερα. Τέλη Οκτωβρίου, εκεί μέσα Νοεμβρίου. Τα δικά μας “Χριστούγεννα” δεν έχουν στολίδια, δένδρα και λαμπάκια, αλλά κουκίδες, ατελείωτο ψάξιμο παικτών και... λαμπάκια που ανάβουν στο κεφάλι μας με κάτι κουφές ισοπαλίες. Καλά καταλάβατε, είναι η εποχή που κυκλοφορεί το νέο Football Manager και φέτος η αλήθεια είναι πως είχαμε αρκετές αλλαγές.

Τόσο στα game modes, όσο και στην τακτική, μεταγραφές, μενού κτλπ. Σίγουρα για έναν έμπειρο παίκτη αυτά είναι ψιλά γράμματα, αλλά καλό είναι να τα δούμε αναλυτικά.

Αλλαγή με το καλημέρα

Φέτος η Sports Interactive δίνει τη δυνατότητα να φτιάξουμε το δικό μας χαρακτήρα (avatar). Μην φανταστείτε customization στο επίπεδο του Fallout 4, αλλά με λίγες λεπτομέρειες που καλύπτουν τις απαιτήσεις ενός τέτοιου παιχνιδιού.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι μας συστήνει δυο νέα modes. Το “Create-a-club” που κάνει ακριβώς ότι λέει, δηλαδή φτιάχνετε τη δική σας ομάδα από την αρχή! Μπορείτε να βάλετε μέχρι και δικό σας logo, να δώσετε nickname και το όνομα του σταδίου που θα παίζετε. Το άλλο mode λέγεται “Fantasy Draft” και είναι για τους λάτρεις του Fantasy (φτιάχνετε τη δική σας ομάδα, πρωτάθλημα, αγωνιστικές κτλπ με προκαθορισμένο μπάτζετ).

Τακτική, συνεντεύξεις Τύπου, μεταγραφές και... στημένα!

Πάμε όμως στο κυρίως μενού που ενδιαφέρει και τους περισσότερους. Αφού φτιάξετε το προφίλ σας, διαλέξετε πρωταθλήματα για να κάνει load και επιλέξετε ομάδα, θα προσέξετε κάποιες σημαντικές αλλαγές. Ας τις δούμε:

-- Πιο αναλυτικές καρτέλες για το staff σας. Ξέρετε ποιος είναι καλύτερος και που. Επίσης φέτος μπορούν να αναλαμβάνουν και δεύτερο ρόλο, όπως και περισσότερες ευθύνες.

-- Δίνετε συνεντεύξεις, ενώ οι συνεντεύξεις Τύπου περιλαμβάνουν ερωτήσεις με μεγαλύτερη ποικιλία που μπορούν να σας φέρουν σε κόντρα με κάποιον... συνάδελφο.

-- Έχει αλλάξει το μενού της τακτικής. Μπορείτε επίσης να δίνετε συγκεκριμένες οδηγίες στις στημένες φάσεις, τοποθετώντας τους παίκτες σε θέσεις που θέλετε εσείς, δημιουργώντας διάφορα σενάρια. Θέλει προσοχή βέβαια γιατί μπορεί να αποδειχθεί... καταστροφή!

-- Οι αντίπαλοι είναι πιο έξυπνοι πλέον και γι αυτό πρέπει να είστε πιο ενεργοί κατά τη διάρκεια των αγώνων, ειδικότερα όταν παίζετε απέναντι σε μία καλύτερη ομάδα.

-- Οι μεταγραφές έχουν βελτιωθεί. Και στο θέμα πωλήσεων και στο θέμα αγορών. Δεν υπάρχει πλέον... χάος προτάσεων. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις σας προσφέρουν χρήματα κοντά στην αξία του παίκτη και όχι πολύ λιγότερα όπως γινόταν παλαιότερα.

-- Η match engine δεν άλλαξε αρκετά, απλά φέτος οι παίκτες μοιάζουν πιο “ζωντανοί”.

-- Παρατηρούνται κάπως εύκολα τραυματισμοί παικτών, όμως είναι μέρος του παιχνιδιού, αφού πλέον πρέπει να δώσετε προσοχή στη διαχείριση των ποδοσφαιριστών και του staff που ασχολείται με την αποκατάσταση.

-- Τέλος καλύτερο news feed. Βλέπετε χρήσιμες πληροφορίες και μεταγραφές που μπορείτε να... κλέψετε αν σας αρέσει να πατάτε πάνω στους παίκτες που ενδιαφέρονται οι αντίπαλοι.

Οι δημιουργοί του FM παίζουν στα σίγουρα και δεν ρισκάρουν. Κάθε χρόνο προχωρούν σε μικρές αλλαγές που θα ανακαλύψετε και μόνοι σας μέσα στις υποκατηγορίες και τις καρτέλες του παιχνιδιού. Και φέτος λοιπόν κατάφεραν να μας προσφέρουν μία πλήρη και χορταστική έκδοση που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Καλό... λιώσιμο.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΑ ΠΟΛΥΠΑΘΑ ΧΩΡΙΑ

Ηλεία 10 χρόνια μετά: Οι σπαρακτικές αφηγήσεις των πρωταγωνιστών

Το NEWS 24/7 γυρίζει τον χρόνο πίσω, θυμάται τα δραματικά γεγονότα του Αυγούστου του 2007 και καταγράφει τη σημερινή πραγματικότητα στα πολύπαθα χωριά Αρτέμιδα και Μάκιστο της Ηλείας, που δέχτηκαν το μεγαλύτερο πλήγμα μέσα από τα μάτια των ίδιων των πρωταγωνιστών

Πώς θα ήταν οι τίτλοι γνωστών σειρών αν ανέβαιναν σε porn site

Μισή ντροπή δική μας. Μισή ντροπή δική σας.

Μαύρη επέτειος: Όσα η Δικαιοσύνη καταλόγισε στους υπεύθυνους της τραγωδίας

Δέκα χρόνια ύστερα από τη φονική πυρκαγιά στο Νομό Ηλείας τον Αύγουστο του 2007, το News 24/7 καταγράφει τα όσα η ελληνική Δικαιοσύνη καταλόγισε στους υπεύθυνους της τραγωδίας για την έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών, την ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου ετοιμότητας ή αντιμετώπισης της πυρκαγιάς και σειρά άλλων παραλείψεων. Τραγικός απολογισμός τα 36 θύματα, ανάμεσά τους μικρά παιδιά, που εγκλωβίστηκαν στις φλόγες και τα χιλιόμετρα καμμένης γης

Ίσως τελικά, να μην μας αξίζει ο Γιάννης

Μερικές σκέψεις για ένα σίριαλ που μας προσγείωσε απότομα στην -ελληνική- πραγματικότητα.

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24