MARKET

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γι' αυτόν που πέταξε το σκυλί από τον τρίτο όροφο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γι' αυτόν που πέταξε το σκυλί από τον τρίτο όροφο

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή (5/8) στον τόπο κατοικίας του φερόμενου ως δράστη της υπόθεσης με τον άτυχο σκύλο στην Πλατεία Αμερικής. Κατέθεσαν εναντίον του αυτόπτες μάρτυρας, σε δύο χρόνια θα δικαστεί. Η δήλωση του Τέρενς Κουίκ.

Συγκέντρωση στη Νέα Φιλαδέλφεια στο Πάρκο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων (οδός Πίνδου και Λ. Δεκελείας) διοργανώνουν στις 5 Αυγούστου στις 19:00 φιλόζωοι για να διαμαρτυρηθούν, στον τόπο κατοικίας του φερόμενου ως δράστη, για το έγκλημα εις βάρος της Λέιλα, του θηλυκού σκύλου που σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν και στην Αστυνομία αυτόπτες μάρτυρες ο Χρήστος Ζαρίφης έσπρωξε με μια σκάλα από το μπαλκόνι 3ορόφου στο κενό στην οδό Ιεροσολύμων 19-21 στην πλατεία Αμερικής την περασμένη Παρασκευή με αποτέλεσμα το ζώο να είναι τώρα με δύο σπασμένα πόδια.

Θυμίζουμε ότι δύο αυτόπτες μάρτυρες, που εργάζονται απέναντι από την πολυκατοικία, όπου και συνέβη το έγκλημα, κατέθεσαν στο Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα τι είδαν την Παρασκευή 29 Ιουλίου. Η πτώση του ζώου από το μπαλκόνι δεν οφείλεται στην «κακιά στιγμή» όπως ισχυρίστηκε ο φερόμενος δράστης. Μιλώντας στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ είπαν χθες ότι τον είδαν να χτυπάει το ζώο και αφού το είχε στριμώξει στην γωνία του μπαλκονιού να το εξωθεί στο κενό. Πλέον μετά και από αυτές τις μαρτυρίες αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος του αλλά η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει σε περίπου δύο χρόνια από τώρα…

Τη συντονιστική ομάδα που διοργανώνει την διαμαρτυρία και την πορεία που θα καταλήξει στο σπίτι του φερόμενου ως δράστη απαρτίζουν η Μάρθα Πουλτίδου, η Ευτυχία Παπαλουκά, ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος και ο Ιωνάθαν Κωνσταντίνου. Μέσω facebook απευθύνουν πρόσκληση σε όσους παλεύουν για τα δικαιώματα των ζώων για να παραβρεθούν, συγκεκριμένα επισημαίνουν: «Με αφορμή την βάναυση επίθεση του Χ. Ζαρίφη σε βάρος της ανυπεράσπιστης σκυλίτσας Λειλά διοργανώνουμε συνάντηση – πορεία διαμαρτυρίας στην Νέα Φιλαδέλφεια την Παρασκευή, 5 Αυγούστου στις 7 μμ στην χαρακτηριστική τρίγωνη πλατεία "Πάρκο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων" που βρίσκεται στην συμβολή της οδού Πίνδου και Λεωφόρου Δεκελείας.

Παρόντες θα είναι αγωνιστές από τα κινήματα για τα δικαιώματα των ζώων, καθώς και άλλες συλλογικότητες, που έχουν κοινό τόπο το ότι πολεμάνε για τα δικαιώματα των αδυνάτων. Η συγκέντρωση, αφού γίνει μια ενημέρωση σε εσάς που θα παραστείτε για περιστατικά κακοποίησης, αλλά και για τις λεπτομέρειες του τι ακριβώς συνέβη στην Λειλά, αλλά και πώς οδηγήθηκε ο δράστης στην Δικαιοσύνη ως κατηγορούμενος πλέον, θα κατευθυνθεί στην κατοικία του που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο συνάντησης. Απαιτούμε δικαιοσύνη, αλλά κυρίως απαιτούμε να σταματήσουν τέτοια φαινόμενα βίας, όποιον και να έχουν ως αποδέκτη».

Πηγή: zoosos.gr

(Οι φωτογραφίες είναι από το άτυχο σκυλί που έχει σπασμένα και τα δύο του αριστερά πόδια)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας γι' αυτόν που πέταξε το σκυλί από τον τρίτο όροφο

Τέρενς Κουίκ: "Αυτή ιστορία δεν μπορεί να μείνει νομικά αναπάντητη"

Ο υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Τέρενς Κουίκ, με αφορμή το περιστατικό έκανε την εξής δήλωση:

"Η ιστορία με το σκυλάκι που πετάχτηκε από τον τρίτο όροφο πολυκατοικίας, νομικά δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη. Από το οικείο Αστυνομικό Τμήμα ο Φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Συνομιλώντας με τον Υποδιοικητή του Τμήματος, πληροφορήθηκα, ότι ο δράστης αφέθηκε ελεύθερος με εντολή του Εισαγγελέα, ίσως από ενδεχόμενα κενά που έχει το νομικό πλαίσιο προστασίας των οικόσιτων ζώων. Το θέμα εξετάζει η νομική μου σύμβουλος. Για το θέμα είχα ενημέρωση και από τον Υπαρχηγό της ΕΛΑΣ.

Εάν δεν στοιχειοθετείται για την διερεύνηση αυτής της απάνθρωπης υπόθεσης το δικαίωμα της αυτεπάγγελτης δίωξης, τότε θα καταθέσω προσωπικά μηνυτήρια αναφορά. Η "απίστευτη κτηνωδία", όπως περιγράφεται από τα ΜΜΕ αλλά και από το βίντεο - σοκ που έβγαλαν τα κανάλια και κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, δεν μπορεί να περάσει ούτε χωρίς ενδελεχή έρευνα, ούτε απαρατήρητη ούτε ατιμώρητη. Ταυτόχρονα, θα ζητήσω από την αρμόδια Γραμματεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, με τη συνδρομή της Νομικής μας υποστήριξης, να καταθέσουν άμεσα προτάσεις στα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης για την αυστηροποίηση των ποινών σε εκείνους που δεν σέβονται τη ζωή των τετράποδων φίλων μας. Τελικά, αποδεικνύεται, ότι τα ζώα και οι άνθρωποι έχουν πολύ διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Στις περισσότερες των περιπτώσεων προτιμώ την πρώτη κατηγορία".

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΑΥΤΟΠΤΕΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ