MARKET

Στην Κρήτη πας για καφέ και φεύγεις με -το δικό σου- γλυκό

Στην Κρήτη πας για καφέ και φεύγεις με -το δικό σου- γλυκό

Δύο τεχνικοί κινητής τηλεφωνίας κάνουν τη δουλειά τους και με το παραπάνω κι ανταμείβονται αναλόγως...

Είναι γνωστό ότι στην Κρήτη δεν χαρίζονται στους φιλοξενούμενους, αλλά αυτό ισχύει μόνο στην μπάλα. Μπορεί στο Γεντί Κουλέ και τα άλλα γήπεδα του νησιού να πέφτουν κορμιά την ώρα του αγώνα, κατά τα άλλα όμως οι ξένοι δεν αισθάνονται ποτέ ξένοι στο νησί του ξένιου Δία. Κι όταν λέμε ξένοι, δεν εννοούμε μόνο τους τουρίστες και γενικά τους εξωτερικούς επισκέπτες, αλλά και κάθε άλλον που περνά ένα κρητικό κατώφλι - και γνωρίζει ότι θα τον καλοδεχθούν, θα τον κεράσουν και γενικά θα τον περιποιηθούν. Βέβαια, σε αυτό το νησί πάντοτε υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης.

Αν ο "γηπεδούχος" έχει κέφια, ο φιλοξενούμενος είναι καλό να έχει χρόνο. Μπορεί το "πέρνα για μια ρακή", να γίνει "κάτσε να φάμε" και μετά "στρώνω να κοιμηθείς". Ή μπορεί να πας για έναν καφέ και να περιμένεις μέχρι να βγει από το φούρνο το γλυκό που φτιάχτηκε ειδικά για σένα. Δεν θα σε χαλάσει καθόλου...

Συνέβη πρόσφατα σε δύο τεχνικούς κινητής τηλεφωνίας: μπήκαν σε ένα χανιώτικο ζαχαροπλαστείο για να πάρουν καφέ και η τύχη τα έφερε έτσι που έγιναν σύντεκνοι με τον ιδιοκτήτη. Ο καφές συνοδεύτηκε από το πιο πρωτότυπο γλυκό που είχαν ποτέ την ευκαιρία να γευτούν - και το τίμησαν δεόντως, αφού προηγουμένως το φωτογράφισαν για να το θυμούνται.

Εξυπηρέτηση Cosmote - μοναδική, όπως εσύ

Οι σκηνές διαδραματίστηκαν στο μαγαζί του Κώστα Μπίστιχα που, ως αθεράπευτος γλυκατζής, μάλλον δεν θα μπορούσε να είναι τίποτα άλλο εκτός από εξαιρετικός ζαχαροπλάστης, για να παρασύρει κι άλλους σε αυτό που απολαμβάνει ο ίδιος. Είναι αλήθεια ότι δύσκολα μπορεί κανείς να αντισταθεί στα γλυκά του, που δεν είναι μόνο ακαταμάχητα στη γεύση αλλά κι ελκυστικά στην όψη. Επίσης, εξελίσσονται: ο κύριος Μπίστιχας παίζει με το περιεχόμενο και με τη φόρμα των προϊόντων του, φτιάχνοντας νέες δημιουργίες. Εννοείται ότι παράλληλα προσφέρεται να κάνει πράξη και τα "οράματα" των πελατών του.

Ένα τέτοιο όραμα -κάτι σε λαχταριστή τούρτα- είχε τις προάλλες μια πελάτισσά του η οποία έστειλε στο ζαχαροπλάστη φωτογραφίες για να προχωρήσει στην παρασκευή της. Όμως η σύνδεση έπεσε και οι φωτογραφίες δεν έφθαναν. Ακριβώς εδώ είναι που μπαίνουν στην ιστορία, και στο μαγαζί, οι δύο τεχνικοί που, ως ειδικοί, προθυμοποιήθηκαν να αποκαταστήσουν τη βλάβη. Λίγα λεπτά μετά, το προσχέδιο-τούρτα κατέφθασε στον παραλήπτη του, ο οποίος -θυμίζουμε- ζει στα Χανιά, έχει πάθος με τα γλυκά, είναι "γηπεδούχος" και, επιπλέον, δέχτηκε από τους δύο ξένους το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να του προσφέρουν εκείνη τη στιγμή. Επομένως, κάνει για αυτούς ό,τι πιο κρητικό και, κυριολεκτικά, γλυκό, μπορούσε να σκεφτεί: μπισκότα για να γλείφουν τα δάχτυλά τους, με το σήμα της εταιρείας που εκπροσωπούν - της Cosmote.

Τους βάζει έτσι ένα γκολ που κάθε φιλοξενούμενος θα ήθελε να δεχθεί, κάνοντάς τους συγχρόνως περήφανους που έδωσαν και πήραν, χωρίς την προσδοκία να ανταμειφθούν. Είναι μια νοοτροπία που χαρακτηρίζει και την εταιρεία στην οποία δουλεύουν. Μια αρχή που διαχέεται στους ανθρώπους της και παράγει μικρά όμορφα στιγμιότυπα όπως το παραπάνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ