MARKET

Σκότωσαν δημοσιογράφο, επειδή άσκησε κριτική στον Χουσεϊνοφ

Σκότωσαν δημοσιογράφο, επειδή άσκησε κριτική στον Χουσεϊνοφ

Ενας δημοσιογράφος από το Αζερμπαϊτζάν πέθανε σήμερα Κυριακή (9/8), αφού πρώτα ξυλοκοπήθηκε άγρια από αγνώστους, με αφορμή ένα δημοσίευμά του στο facebook, που αφορούσε τον αγώνα του Απόλλωνα Λεμεσού με την προσεχή αντίπαλο του Παναθηναϊκού στο Europa League, Γκαμπάλα.

Πρόκειται για τον 30χρονο φωτορεπόρτερ και βίντεο-ρεπόρτερ, Ρασίμ Αλίγεφ, ο οποίος αρέσκεται στις online αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Ο άτυχος νέος δέχθηκε επίθεση από μια ομάδα 5-6 ανδρών και στη συνέχεια διεκομίσθη σοβαρά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, όπου και κατέληξε.

Ο Αλίγεφ άσκησε σκληρή κριτική για τον επιθετικό της Γκαμπάλα, Γιαβίντ Χουσεϊνοφ, με αφορμή τις χειρονομίες του προς τους Κύπριους ποδοσφαιριστές, στο γκολ που πέτυχε με πέναλτι στο δεύτερο παιχνίδι, αλλά και το γεγονός ότι κυμάτισε μια τούρκικη σημαία στο παιχνίδι της 6ης Αυγούστου.

Εγραψε, λοιπόν, ότι "ο Χουσεϊνοφ δεν ξέρει να συμπεριφέρεται και δεν θα πρέπει να αγωνίζεται σε ευρωπαϊκά παιχνίδια".

Σκότωσαν δημοσιογράφο, επειδή άσκησε κριτική στον Χουσεϊνοφ

Λίγο πριν πεθάνει ο Αλίγεφ ανέφερε στο πρακτορείο "Turan" ότι είχε δεχθεί προσβλητικά σχόλια για τη θέση του αυτή. Επιπλέον, ότι επικοινώνησε μαζί του ένας άνδρας, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι εξάδελφος του παίκτη και τον προσκάλεσε σε ένα τσάι συμφιλιωτικού χαρακτήρα.

"Πήγα μόνος μου. Ηρθαν 5-6 από αυτούς και έπεσαν αμέσως πάνω μου. Με χτυπούσαν", είπε λίγο πριν καταλήξει.

Ο 30χρονος διεκομίσθη βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο, η κατάστασή του επιδεινώθηκε και υπεβλήθη σε έκτακτη χειρουργική επέμβαση. Δεν τα κατάφερε όμως και πέθανε στην μονάδα εντατικής θεραπείας.

Ανθρωπος του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ, δήλωσε στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ότι την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου έχει αναλάβει το υπουργείο εσωτερικών της χώρας και ότι θα υπάρξει μια αντικειμενική έρευνα από τον αρμόδιους.

Σκότωσαν δημοσιογράφο, επειδή άσκησε κριτική στον Χουσεϊνοφ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ