Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν με τον Stoiximan

Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν με τον Stoiximan

Ένα γεμάτο μάθηση και διασκέδαση ταξίδι ξεκινά για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με στόχο τη χαρά της ανακάλυψης και την ενίσχυση της βιωματικής εκπαιδευτικής εμπειρίας για τους ίδιους.

Στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης «Μικροί Ήρωες» που τοποθετεί τα παιδιά και τις οικογένειες υψηλά στις προτεραιότητές της, η Stoiximan  δημιούργησε το πρόγραμμα "Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν'" θέλοντας να προσφέρει σε όλα τα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων την ευκαιρία να μάθουν για όλα όσα εκείνα η περιέργεια και η φαντασία τους τους καλεί να ανακαλύψουν έξω από τις τάξεις τους και πέρα από την παραδοσιακή διδασκαλία που ήδη τους παρέχεται.

Οι Μικροί Ήρωες, χρειάζονται όλο και περισσότερα ερεθίσματα, για να ξεκλειδώσουν τις ικανότητες και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους. Το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» δημιουργήθηκε με στόχο  κάθε χρόνο περισσότερα από 10.000 μαθητές, στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη να λάβουν μέρος, χωρίς κόστος, σε εκπαιδευτικά προγράμματα, επισκέψεις Μουσείων και ιδρυμάτων,

Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα περιλαμβάνει δωρεάν επισκέψεις:

Στην Αθήνα:

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο

Εθνικό Αστεροσκοπείο

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο 

Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών 

Μουσείο Πειραμάτων

Στη Θεσσαλονίκη:

Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

ΝΟΗΣΙΣ - Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας

Ολυμπιακό Μουσείο

Η διαδικασία για την ένταξη των μαθητών στο  Πρόγραμμα είναι πολύ απλή. Εκπαιδευτικοί και Σύλλογοι Γονέων, μπορούν να επιλέξουν ένα από τα διαθέσιμα Εκπαιδευτικά Προγράμματα, τα οποία είναι διαθέσιμα και βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.iroes.gr/mikroi-iroes, να συμπληρώσουν την αίτηση ανά πόλη ενδιαφέροντος  και στη συνέχεια να προχωρήσουν στην απευθείας επικοινωνία με τον αρμόδιο υπεύθυνο, κάνοντας τη σχετική κράτηση ημέρας και ώρας για την τάξη τους.

Tο κόστος των εισιτηρίων θα καλυφθεί από την Stoiximan. Σημειώνεται ότι με κάθε αίτηση του προγράμματος "Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν", δηλώνεται και ότι γίνονται αυτόματα δικαιούχοι των δωρεάν εισιτηρίων του προγράμματος. Σε πρώτη φάση, δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλες οι τάξεις Γ' και Δ' Δημοτικού όλων των Δημοτικών Σχολείων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης.

Το μέλος του Δ.Σ κ. Ιωάννης Σπανουδάκης, σε δήλωσή του για την έναρξη του προγράμματος σημείωσε: "Η ιδέα να δημιουργήσουμε το πρόγραμμα "Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν" προέκυψε από την κοινή αντίληψη που στη Stoiximan μοιραζόμαστε, να προσφέρουμε σε όλους περισσότερα. Περισσότερες ευκαιρίες για πρόοδο, εξέλιξη, συμμετοχή. Να προκαλούμε τις συνθήκες στους ανθρώπους να μπορούν να εξερευνούν τις δυνατότητές τους και να φτάνουν εκεί που μπορούν και επιθυμούν. Με αυτή τη σκέψη, και αυτή τη φορά με προτεραιότητα τα παιδιά, ή αλλιώς όπως τους αποκαλούμε "Μικρούς Ήρωες", προγραμματίσαμε μια σειρά από εκπαιδευτικές δράσεις με στόχο να τους προσφέρουμε ερεθίσματα να ανακαλύψουν τη γνώση  μέσα από τα δικά τους μάτια και ενθουσιασμό.

"Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν" πιστεύουμε ότι είναι μια πρωτοβουλία να ενθαρρύνουμε και να βοηθήσουμε στην πράξη την εκπαιδευτική κοινότητα, προσκαλώντας περισσότερο από 10.000 μαθητές δημοτικών σχολείων από την κεντρική αλλά και ακριτική Ελλάδα να πραγματοποιήσουν ένα διασκεδαστικό και πολύτιμο ταξίδι μάθησης και γνώσης. Είμαστε υπερήφανοι που συνεχίζουμε υπεύθυνα να προσφέρουμε μέσα από ενέργειες και δράσεις ουσίας και ιδιαίτερα όταν αυτές βρίσκουν παιδιά και μαθητές πρωταγωνιστές".

Ο Διευθυντής Marketing & Επικοινωνίας κ. Πάνος Κωνσταντόπουλος ανέφερε με τη σειρά του: "Στη Stoiximan επιδιώκουμε να δρούμε πάντα για ένα καλύτερο μέλλον, έχοντας ενσωματώσει αυτή τη δέσμευση σε κάθε μας δραστηριότητα. Για το λόγο αυτό, στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας, υλοποιούμε δράσεις που επικοινωνούν και συνεισφέρουν ό,τι καλύτερο από το αύριο που θα θέλαμε να συναντήσουμε. Για τους μικρούς ήρωες, τους μαθητές των δημοτικών σχολείων και μέσα από το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν", επιχειρούμε να συμβάλλουμε στη διεύρυνση των πολιτισμικών ερεθισμάτων,  προτρέποντας τους μέσα από μια βιωματική εκπαιδευτική εμπειρία να συναντήσουν τη δημιουργικότητά τους και τη γνώση. Το πρόγραμμα υλοποιείται όλη τη διάρκεια του έτους και τα σχολεία μπορούν μέσα από μια πολύ απλή διαδικασία να διεκδικήσουν ένα από τα πολύ έξυπνα και διασκεδαστικά προγράμματα που είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα μας www.iroes.gr/mikroi-iroes/. Ευχόμαστε τα παιδιά να απολαύσουν αυτό το ξεχωριστό ταξίδι γνώσης".

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Έθνος της Κυριακής: Μακεδονικό έθνος δεν υπήρξε ποτέ

Μη χάσετε την αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Έθνος της Κυριακής, που θα συζητηθεί: Ανοίγει τα χαρτιά του για το θέμα των Σκοπίων και περιγράφει την ονομασία που θα δεχόταν η ελληνική κυβέρνηση

Τι πίνει ένας barman όταν βγαίνει για ποτό

Μιλήσαμε με bartenders για να δούμε τι αγαπάνε, τι προσέχουν και κυρίως τι πίνουν όταν βρίσκονται από την άλλη μεριά της μπάρας.

Το 'καυτό' αγγελάκι που βγάζει 70.000 δολάρια για κάθε ανάρτηση στο Instagram

Η 29χρονη Νοτιοαφρικανή είναι μια περήφανη μητέρα, ακτιβίστρια κατά του AIDS και celebrity στα κοινωνικά δίκτυα

3 ταινίες και 5 σειρές για το ΣΚ σου

Όλες οι ταινίες και σειρές που αξίζει να τσεκάρεις αυτό το σαββατοκύριακο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

Ειδικό αφιέρωμα για το Bitcoin στην Ημερησία

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής κυκλοφορεί στις 14 Ιανουαρίου με συνολικά επτά πλούσια ένθετα για ολόκληρη την οικογένεια και ειδικό αφιέρωμα για το bitcoin

Ο γ' τόμος της "Εγκυκλοπαίδειας του Κρασιού" με τη σφραγίδα της LAROUSSE

Μη χάσετε στο "Εθνος της Κυριακής" που κυλοφορεί στις 21/01 τον τρίτο και τελευταίο τόμο από την "Εγκυκλοπαίδεια του Κρασιού"

Κερδίστε προσκλήσεις για το "Δον Παναγιώτης" και "Όταν σβήνουν τα φώτα"

Το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής σας δίνει την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις δημοφιλέστερες μουσικές και θεατρικές παραστάσεις

ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24