MARKET

Ηλεκτρολύτες, το μυστικό για την πιο αποτελεσματική προπόνηση

Ηλεκτρολύτες, το μυστικό για την πιο αποτελεσματική προπόνηση

Όσο καλά κι αν προπονείσαι και τρέφεσαι, το σώμα σου χρειάζεται ένα παραπάνω «καύσιμο» για να διατηρήσει την αντοχή του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι πιο «ψαγμένοι» το γνωρίζουν ήδη, είναι όμως ώρα λάβουμε όλοι μας σοβαρά υπόψη τη σημασία που έχουν για μια αποτελεσματική προπόνηση οι ηλεκτρολύτες.

Όταν η αδρεναλίνη εκτοξεύεται στα ύψη και οι επιδόσεις σου ξαφνιάζουν ακόμα και εσένα τον ίδιο, το τελευταίο πράγμα που θέλεις να συμβεί, είναι να αναγκαστείς να σταματήσεις λόγω ενός τραυματισμού ή μιας κράμπας.

Όσο καλά κι αν προπονείσαι και τρέφεσαι, το σώμα σου χρειάζεται ένα παραπάνω «καύσιμο» για να διατηρήσει την αντοχή του καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι πιο «ψαγμένοι» το γνωρίζουν ήδη, είναι όμως ώρα λάβουμε όλοι μας σοβαρά υπόψη τη σημασία που έχουν για μια αποτελεσματική προπόνηση οι ηλεκτρολύτες.

Τι είναι και ποια είναι η λειτουργία τους:

Όπως φανερώνει και το όνομά τους, πρόκειται για ουσίες που, όταν διαλυθούν σε κάποιο υγρό, παρέχουν ελεύθερα ιόντα και το μετατρέπουν σε ηλεκτρικά αγώγιμο. Στη δική σου περίπτωση, χρησιμεύουν μεταλλικά ιόντα όπως το μαγνήσιο, το κάλιο και το νάτριο: αποτελούν το μέσο με το οποίο περνά η ενέργεια ανάμεσα στους μύες, για να πραγματοποιηθούν οι συσπάσεις που σχηματίζουν την κάθε σου κίνηση.

Λόγω της σύστασής τους, όμως, οι ηλεκτρολύτες είναι υδατοδιαλυτοί, συνεπώς αποβάλλονται εύκολα από τον οργανισμό με τις εκκρίσεις και, όπως είναι φυσικό, πρέπει να τους αναπληρώνουμε συνέχεια για να «βγάλουμε» την προπόνηση. Καταλαβαίνεις λοιπόν, από πού προκύπτουν οι τραυματισμοί, οι κράμπες και η υπερβολική εξάντληση, αλλά και γιατί το πολύ νερό που πίνεις πριν και κατά τη διάρκεια της γυμναστικής δεν είναι αρκετό από μόνο του.

Πώς μπορούμε να τους αξιοποιήσουμε:

Ο Πρωταθλητής Μεσαίων Αποστάσεων Κώστας Νακόπουλος εξηγεί τι θα πει αποτελεσματική προπόνηση: Κατ’ αρχάς, «χωρίς να ιδρώσεις δε βελτιώνεσαι». Απαραίτητες είναι όμως οι «σωστές διατάσεις και η σωστή προθέρμανση», για να βοηθήσεις το σώμα σου να αποδώσει.

« Μην ξεχνάς να φέρνεις το σώμα σου στην αρχική του κατάσταση με την σωστή αποθεραπεία, κλείνοντας την προπόνηση. Φρόντισε να εκτοξεύεις την ενέργειά σου καθημερινά λαμβάνοντας το κατάλληλο συμπλήρωμα διατροφής. Οι ηλεκτρολύτες είναι βασικό συστατικό για την αναπλήρωση των βασικών ιχνοστοιχείων του οργανισμού. Η κατάλληλη στιγμή λήψης είναι είτε κατά τη διάρκεια της άσκησης για τη σωστή ενυδάτωση, είτε μετά από την έντονη μυϊκή επιβάρυνση».

Πώς επιλέγουμε το κατάλληλο συμπλήρωμα ηλεκτρολυτών;

Στην αγορά θα βρεις πολλά σκευάσματα με ηλεκτρολύτες, όμως δεν κάνουν όλα αυτά που υπόσχονται. Η σωστή περιεκτικότητα αλλά και ο συνδυασμός με άλλες ωφέλιμες ουσίες και βιταμίνες είναι το άλφα και το ωμέγα για να καλύψουμε τις ανάγκες του οργανισμού μας όταν αθλούμαστε.

Αναζητώντας, λοιπόν, ένα πλήρες συμπλήρωμα, ανακαλύψαμε τους Ηλεκτρολύτες με Βιταμίνες B, C, E της πάντα πρωτοποριακής εταιρείας Lanes, με σύνθεση πλούσια σε μαγνήσιο για την ενίσχυση των μυϊκών ιστών και την ισορροπία των ηλεκτρολυτών, κάλιο για τη σωστή λειτουργία του νευρικού συστήματος και τη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης και νάτριο, που ειδικά αν προσέχεις τη διατροφή σου και καταναλώνεις λίγο ή καθόλου αλάτι, το έχεις ιδιαίτερη ανάγκη κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Τα παραπάνω μεταλλικά ιόντα ενισχύονται από τις κατάλληλες βιταμίνες: βιταμίνη C για υγιείς χόνδρους και οστά αλλά και γερό ανοσοποιητικό σύστημα, βιταμίνη Ε για τη θωράκιση του οργανισμού ενάντια στο οξειδωτικό στρες και βιταμίνες Β3, Β5, Β6, Β12 και βιοτίνη για τόνωση, ενέργεια και αντοχή σε αντίξοες συνθήκες και εξαντλητικές προπονήσεις.

Η βελτίωση της τεχνικής σου και της απόδοσής σου απαιτεί, λοιπόν, σωστή ενυδάτωση που μόνο οι ηλεκτρολύτες μπορούν να σου προσφέρουν. Βάλε στο σάκο σου ένα μπουκάλι νερό με διαλυμένη μια ταμπλέτα Ηλεκτρολυτών και Βιταμινών Lanes και… πάρε την κάθε προπόνηση και τον κάθε αγώνα στα χέρια σου.

Τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα διατροφής Lanes, έχοντας ως γνώμονα τις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή, αναπτύσσονται διαρκώς για να καλύψουν τις ιδιαίτερες ανάγκες του. Προσφέρουν καινοτομικές συνθέσεις με συστατικά που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα με στόχο τη φροντίδα της υγείας εκ των έσω.

Δώσε τον καλύτερό σου εαυτό σε κάθε προπόνηση, αφού οι Ηλεκτρολύτες με Βιταμίνες B, C, E της Lanes ενδυναμώνουν τον οργανισμό σου μόνο με 4,90 ευρώ. Αναζήτησε τους στα φαρμακεία ή μάθε περισσότερα στο http://laneshealth.gr/products/categories/electrolytes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ