MARKET

Έχετε τριχόπτωση; Μάθετε τι κάνουν οι αθλητές

Έχετε τριχόπτωση; Μάθετε τι κάνουν οι αθλητές

Συντηρητική θεραπεία με μινοξιδίλη ή αποκατάσταση με μεταμόσχευση μαλλιών είναι μερικές από τις μεθόδους που εφαρμόζουν για την τριχόπτωση διάσημοι αθλητές.

Περίπου 7 στους 10 άντρες κάποια στιγμή στη ζωή τους θα εμφανίσουν ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία. Τα μαλλιά ή τα γένια θα αρχίσουν να αραιώνουν στην κροταφική ζώνη, την κορυφή του κεφαλιού και το πρόσθιο τρίγωνο του μετώπου. Οι λύσεις διαφέρουν ανάλογα με την έκταση της αραίωσης. Ας δούμε τι κάνουν διάσημοι αθλητές και τι προτείνει ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός, επιστημονικός διευθυντής της Advanced Hair Clinics που εξειδικεύεται στην μεταμόσχευση μαλλιών.

Wayne Rooney: Μεταμόσχευση μαλλιών FUE

Ο ποδοσφαιριστής της Manchester United υποβλήθηκε επίσημα 2 φορές σε μεταμόσχευση μαλλιών με τη μέθοδο FUE για να καλύψει διαφορετικές ζώνες. Σήμερα αν συγκρίνει κάποιος το αποτέλεσμα με την εικόνα του πριν λίγα χρόνια, η βελτίωση είναι εντυπωσιακή.

Όπως εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής που επίσης εφαρμόζει την FUE: "Η μέθοδος πλέον θεωρείται η πιο σύγχρονη διεθνώς γιατί είναι ελάχιστα τραυματική και δεν αφήνει μόνιμη ουλή. Αρχικά πρέπει να εκτιμήσουμε με το λογισμικό Follysis, ένα high tech σύστημα με κάμερα, τον αριθμό τριχοθυλακίων που πρέπει να εξάγουμε για να καλύψουμε την αραίωση.

Στην συνέχεια εξάγουμε ένα προς ένα τριχοθυλάκια από τη γερή δότρια περιοχή στο πίσω μέρος του κεφαλιού με τοπική αναισθησία. Το τελικό βήμα είναι να τα εμφυτεύσουμε ένα προς ένα στην ζώνη που παρουσιάζει αραίωση». Το αποτέλεσμα είναι απολύτως φυσικό και η επαναφύτρωση των τριχοθυλακίων ολοκληρώνεται περίπου κατά 98% μετά από 1 χρόνο.

Έχετε τριχόπτωση; Μάθετε τι κάνουν οι αθλητές

Δρ Αναστάσιος Βεκρής

David Beckham: Μινοξιδίλη

Η τριχόπτωση που αντιμετωπίζει είναι σε αρχικό στάδιο και εξελίσσεται αργά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ακολουθεί την συντηρητική θεραπεία κατά της τριχόπτωσης με μινοξιδίλη. Όπως εξηγεί ο Δρ Βεκρής η συγκεκριμένη ουσία θεωρείται ασφαλής και αποτελεσματική και επιβραδύνει σημαντικά την πορεία της τριχόπτωσης. Ωστόσο, δεν την ανακόπτει ούτε αποκαθιστά τριχοθυλάκια που έχουν πέσει.

Tom Brady

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Brady επισκέφτηκε κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών το 2010. Τα μαλλιά του πλέον δείχνουν πιο πυκνά και εικάζεται πως αυτό οφείλεται στην εμφύτευση μαλλιών, παρόλο που ο ίδιος δεν το έχει επιβεβαιώσει.

Τι να έχετε υπόψη σας:

-Η μεταμόσχευση μαλλιών με την τεχνική FUE είναι ελάχιστα επεμβατική και δεν αφήνει μόνιμη ουλή

-Ο χρόνος αποθεραπείας είναι άμεσος. Μάλιστα με την ακούρευτη συνεδρία κανείς δεν αντιλαμβάνεται ότι υποβληθήκατε σε εμφύτευση μαλλιών

-Το αποτέλεσμα είναι ολοκληρωμένο μετά από 1 χρόνο και η τριχοφυΐα αναπτύσσεται σταδιακά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ