MARKET

Earth Refugee: Γιατί, δεν πρέπει να κρυφτείς απ’ τα παιδιά!

Earth Refugee: Γιατί, δεν πρέπει να κρυφτείς απ’ τα παιδιά!

Δες αυτή την φωτογραφία, διάβασε την ιστορία της και μάθε για τον τρόπο που μπορείς να βοηθήσεις μέσα από το πρόγραμμα που γνώρισαν από κοντά το Sport24.gr και η 24MEDIA.

Στο υπέροχο 'Τι έπαιξα στο Λαύριο', ο Διονύσης Σαββόπουλος αναρωτιέται "Πώς να κρυφτείς απ’ τα παιδιά; Έτσι κι αλλιώς τα ξέρουν όλα". Όταν λοιπόν ένα παιδί απαντά "δεν ξέρω" σε αυτονόητα πράγματα, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε τι λάθος έχουμε κάνει ως κοινωνία αλλά και να δράσουμε. Άμεσα!

Αυτή η ζωγραφιά που βλέπετε στην κεντρική φωτογραφία είναι από τα χέρια ενός παιδιού από τη Συρία. Όταν ρωτήθηκε, εάν το συγκεκριμένο πλοίο έρχεται ή φεύγει από την Ελλάδα, απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Ένα παιδί χαμένο σε αυτό τον κόσμο, μαζί με χιλιάδες άλλους πρόσφυγες, που δεν γνωρίζουν αυτή τη στιγμή ποιο είναι το σπίτι τους, πού πάνε...

Αν βλέποντας αυτή την εικόνα, δεν νιώθεις την ανάγκη να κάνεις κάτι, να βοηθήσεις έστω και λίγο, όσο και όπως μπορείς, τότε- συγνώμη- αλλά κάποιον λάθος δρόμο έχεις πάρει στην πορεία σου. Σε διαφορετική περίπτωση, απλά δράσε. Τρόποι υπάρχουν πάρα πολλοί, κάποιον θα μπορείς να ακολουθήσεις. Έναν από αυτούς γνώρισαν το βράδυ της Δευτέρας από κοντά, το Sport24.gr και η οικογένεια της 24MEDIA, στο ζεστό και υπέροχα στολισμένο Noel, στην φιλανθρωπική εκδήλωση του προγράμματος "Earth Refugee".

Το πρόγραμμα "Earth Refugee" είναι ένα τμήμα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης "Οργάνωση Γη" που εδρεύει στην Αθήνα και δημιουργήθηκε το 2010 από ανθρώπους που πιστεύουν σε έναν πολιτισμό Περιβαλλοντικής και Κοινωνικής Νοημοσύνης. Στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου, όταν τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας έκλεισαν, τα μέλη της οργάνωσης μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά για να συμβάλουν στον καλύτερο συντονισμό του αυτοσχέδιου καταυλισμού των προσφύγων που δημιουργήθηκε εκεί.

Μέσα σε λίγες ημέρες είχαν αναλάβει την ευθύνη για το μεγαλύτερο μέρος της σίτισης των προσφύγων, ετοιμάζοντας επί τόπου περισσότερα από 110.000 γεύματα στις 60 ημέρες που παρέμειναν στο λιμάνι. Παράλληλα βοήθησαν τις Αρχές στη διέλευση των προσφύγων από την Πύλη Ε2, αναζητώντας μεταξύ άλλων τα κατάλληλα καταλύματα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως έγκυες γυναίκες ή ηλικιωμένους.

Οι προσπάθειες του "Earth Refugee" δεν σταμάτησαν μετά το κλείσιμο του καταυλισμού στο λιμάνι, αλλά συνεχίζονται και σήμερα με παρουσία σε τρεις περιοχές όπου βρίσκονται πρόσφυγες, στην Αθήνα και τα περίχωρα. Παράλληλα είναι συνεχής η επαφή του γραφείου της οργάνωσης στο κέντρο της πρωτεύουσας ( Κωνσταντινουπόλεως 44) με τις Αρχές, τοπικές και διεθνείς ΜΚΟ αλλά και εθελοντικές οργανώσεις, ώστε το ταξίδι των προσφύγων να γίνεται κάτω από ανθρώπινες, αξιοπρεπείς συνθήκες.

Μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος μπορείς και εσύ να βάλεις ένα λιθαράκι ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που αυτή τη στιγμή βρίσκονται χωρίς πατρίδα. Και σύντομα να κάνουν "Καλά Χριστούγεννα" στο σπίτι τους! Μπες στη σελίδα του "Earth Refugee" στο facebook για όλες τις λεπτομέρειες ή επικοινώνησε με την "Οργάνωση Γη" στο 2102325380 και στο [email protected]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ