MARKET

Εκρήξεις με αρκετούς νεκρούς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Εκρήξεις με αρκετούς νεκρούς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Διπλή έκρηξη και πυροβολισμοί στο αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Για 31 νεκρούς και 147 τραυματίες κάνουν λόγο οι πληροφορίες (VIDEOS, PHOTOS)

Τρόμος στην Κωνσταντινούπολη από τις δυο εκρήξεις, που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ, μετά από συντονισμένη επίθεση τριών βομβιστών αυτοκτονίας, ο ένας εκ των οποίων συνελήφθη από την αστυνομία.

Τουλάχιστον 31 άτομα σκοτώθηκαν και 147 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων πολλοί βαριά, σύμφωνα με ανακοίνωση του νομάρχη Κωνσταντινούπολης, Βασίπ Σαχίν, ο οποίος έκανε λόγο για τρεις επιθέσεις αυτοκτονίας. Οι περισσότεροι νεκροί ήταν Τούρκοι υπήκοοι, αλλά υπήρξαν και ξένοι μεταξύ των θυμάτων, είπε αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το CNN Turk ακούστηκαν επίσης πυροβολισμοί, ενώ ο αριθμός των νεκρών υπολογίζεται στους 31, μεταξύ αυτών και οι δράστες, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, ο οποίος σημείωσε πως πρόκειται για τις πρώτες πληροφορίες, σημειώνοντας ότι αυτές μπορεί να αλλάξουν.

Σύμφωνα με όσα είπε, ο δράστης αρχικά πυροβόλησε και στη συνέχεια προκάλεσε την έκρηξη των εκρηκτικών, με τα οποία ήταν ζωσμένος. Παράλληλα, δεκάδες είναι και οι τραυματίες, με τις πληροφορίες να μιλούν για 147 ανθρώπους. Στις εικόνες που μεταδίδονται, διακρίνονται ασθενοφόρα να σπεύδουν στο σημείο.

Τα τηλεοπτικά κανάλια κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις, μία στις αφίξεις, μία στις αναχωρήσεις των διεθνών πτήσεων και μία στο πάρκινγκ του αεροδρομίου. Αυτόπτης μάρτυρας, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk, είπε πως δύο δράστες επιχείρησαν να περάσουν από το σημείο ελέγχου των διεθνών πτήσεων. Ακολούθησαν πυροβολισμοί και η έκρηξη. Προς το παρόν δεν είναι ξεκάθαρο σε ποια σημεία έγιναν οι εκρήξεις.

Εκρήξεις με αρκετούς νεκρούς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, ενώ υποστηρίζουν ότι είδαν τρεις ένοπλους άνδρες να τρέχουν μακριά από το σημείο, αμέσως μετά τις εκρήξεις.

Άλλοι αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πυροβολισμοί ακούστηκαν από τον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου, ενώ υποστηρίζουν ότι είδαν τέσσερις ένοπλους άνδρες να τρέχουν μακριά από το σημείο, αμέσως μετά της εκρήξεις. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επίθεση αυτοκτονίας.

Οι Αρχές επισημαίνουν πως δυο άτομα πυροδότησαν τα εκρηκτικά, πριν περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου. Ο ένας εκ των οποίων στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου και ο άλλος στον χώρο αναχώρησης των εξωτερικών γραμμών.

Οι Αρχές επισημαίνουν πως δυο άτομα πυροδότησαν τα εκρηκτικά, πριν περάσουν από τον έλεγχο του αεροδρομίου. Ο ένας εκ των οποίων στον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου και ο άλλος στον χώρο αναχώρησης των εξωτερικών γραμμών.

Ένας αστυνομικός πάλεψε, ρίχνοντάς τον στο έδαφος, με έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, προτού εκείνος πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό του, μετέδωσε δημοσιογράφος του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC News επικαλούμενος έναν αυτόπτη μάρτυρα.

Τα πρώτα βίντεο και οι φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν τους τρομοκρατημένους επιβάτες να έχουν πέσει στο έδαφος, ενώ μεγάλες φαίνεται να είναι και οι υλικές ζημιές, που έχουν προκληθεί από την έκρηξη.

Εκρήξεις με αρκετούς νεκρούς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Παράλληλα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντήθηκε στο προεδρικό μέγαρο με τον πρωθυπουργό και τον επικεφαλής των ένοπλων δυνάμεων, είπαν στο Reuters προεδρικές πηγές. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Γιλντιρίμ, προχώρησε στη σύσταση γραφείου διαχείρισης κρίσεων, το οποίο συνεδριάζει και παρακολουθεί την κρίση.

Σημειώνεται πως, έχει απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος στο αεροδρόμιο, ενώ προς το παρόν δεν γίνονται απογειώσεις και προσγειώσεις αεροσκαφών. Παράλληλα, η βραδινή πτήση της Aegean πρόλαβε και αναχώρησε από το αεροδρόμιο, προτού σημειωθεί η έκρηξη και έχει ήδη προσγειωθεί στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οδηγίες προς τους ταξιδιώτες που έχουν εισιτήρια προς και από την Κωνσταντινούπολη δίνει η Aegean μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας "λόγω των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο αεροδρόμιο Ατατούρκ οι επιβάτες που έχουν εισιτήρια από/προς Κωνσταντινούπολη με ημερομηνία ταξιδιού έως και 6 Ιουλίου 2016 και ημερομηνία έκδοσης εισιτηρίου έως και 28 Ιουνίου 2016, σε περίπτωση που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα είτε να ακυρώσουν το εισιτήριο με πλήρη επιστροφή χρημάτων ή να πραγματοποιήσουν αλλαγή ημερομηνίας χωρίς χρέωση αλλαγής και τέλος εξυπηρέτησης. Για ακυρώσεις ή τροποποιήσεις καλέστε στο τμήμα κρατήσεων στα τηλέφωνα 801112000 ή 2106261000".

Εκρήξεις με αρκετούς νεκρούς στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης

Την ίδια ώρα ορισμένες πτήσεις που κατευθύνονταν προς το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης άλλαξαν πορεία προς άλλα αεροδρόμια, γνωστοποίησε ένας αξιωματούχος του αεροδρομίου. Τα αεροσκάφη θα μπορούν να προσγειώνονται στο αεροδρόμιο Ατατούρκ μέχρι τις 00.10 ώρα Ελλάδας, ενώ όλες οι απογειώσεις έχουν ήδη ματαιωθεί.

Η τουρκική αστυνομία εκκενώνει το αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης μετά την επίθεση, γνωστοποίησε ένα στέλεχος των δυνάμεων ασφαλείας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Εν τω μεταξύ, οι αμερικανικές Αρχές καλούν τους πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία να επικοινωνήσουν με τους οικείους τους, προκειμένου να τους διαβεβαιώσουν ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Πηγή: news247.gr



























ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ