MARKET

Απόλυτη επιτυχία στον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2016

Απόλυτη επιτυχία στον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2016
© 2016

Με το πλήθος των συμμετοχών να ξεπερνά τους 6.000 εγγεγραμμένους δρομείς, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία, ο 3Μαραθώνιος του Ναυπλίου.

Ο αγώνας διοργανώθηκε από τον Δήμο Ναυπλιέων, (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ.) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας και υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και του Υπουργείου Αθλητισμού. Έπειτα από την συνεχή και εξαιρετικά επιτυχημένη πορεία 3 ετών, η διοργάνωση έχει καθιερωθεί ως θεσμός στα αθλητικά δρώμενα της χώρας και αποτελεί την μεγαλύτερη γιορτή της Πελοποννήσου.

Περισσότεροι από 250 δρομείς έτρεξαν την Μαραθώνια διαδρομή, ενώ πάνω από 750 συμμετέχοντες πήραν εκκίνηση στον Ημιμαραθώνιο. Στα 5χλμ, οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αγγίζοντας τους 1.700 δρομείς. Ο αγώνας περιλάμβανε επίσης Συμμετοχική Ημιμαραθώνια Ποδηλατοδρονία, με πάνω από 50 ποδηλάτες, καθώς και διαδρομή Κοινωνικής Προσφοράς 2,5χλμ με την αξιοσημείωτη συμμετοχή 2.500 μικρών και μεγάλων δρομέων.

Απόλυτη επιτυχία στον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2016

Στον Μαραθώνιο, νικητής αναδείχθηκε ο Παπαναστασίου Κων/νος (2:43:18), 2 ο Χατζηγιάννης Γεώργιος (2:44:44) και 3 ο Βογιατζής Δημήτρης (2:47:35). Στις γυναίκες, 1η αναδείχθηκε η Μπουλμέτη Ευγενία (3:27:13), 2η η Κανάκη Μαρία (3:37:14) και 3η η Μπάκα Σταυρούλα (3:41:35). Στον Ημιμαραθώνιο πρώτευσε ο Γκελαούζος Κων/νος με ρεκόρ διαδρομής (1:08:01), στην 2η θέση ήρθε ο Μαλτέζος Λάμπρος (1:10:33) και στην 3η θέση ο Πασπάτης Αλέξης (1:14:42). Στις γυναίκες, την 1η θέση κατέλαβε η Δημάκη Ντενίζ (1:23:29), την 2η θέση η Παναγιωτοπούλου Ιουλία-Ελένη (1:30:38) και την 3η θέση η Σαριδάκη Ελένη (1:31:07). Στα 5χλμ, νικητής αναδείχθηκε ο Φράγκου Νικόλαος με ρεκόρ διαδρομής (15:14), την 2η θέση κατέλαβε ο Πασχάλης Ιωάννης (16:41) και την 3η θέση ο Σκουλαρίκης Γρηγόρης (16:56). Στις γυναίκες, νικήτρια ήταν η Καρακατσάνη Αναστασία (16:51), 2η ήρθε η Καραγιάννη Σοφία (19:22) και 3η η Μάρκου Νίνα (20:36). Η Οργανωτική Επιτροπή συγχαίρει τους αθλητές για τις επιδόσεις τους αλλά και όλους τους δρομείς για την συμμετοχή και την προσπάθειά τους.

Απόλυτη επιτυχία στον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2016
© 2016

Την εκκίνηση του Μαραθωνίου έδωσαν από κοινού ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Κωστούρος και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, κ Γιώργος Πατούλης, ενώ των 5χλμ και των 2,5χλμ, ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ.Ηλίας Ψινάκης με τους Βουλευτές του Νομού κ. Γ. Γκιόλα και κ. Γ. Ανδριανό αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Τάσο Χειβιδόπουλο και τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη κ. Β. Σιδέρη. Στα 5χλμ έτρεξε ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, κ. Δημήτρης Κωστούρος, ενώ στα 2,5χλμ συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι κ. Μπουζαλάς και κ. Καχριμάνης, συνοδεύοντας τα παιδιά τους.

Απόλυτη επιτυχία στον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2016

Όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια αξέχαστη δρομική εμπειρία με φόντο το Παλαμήδι, ένα από τα σημαντικότερα φρούρια βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα, την επιβλητική χερσόνησο της Ακροναυπλίας αλλά και το μαγευτικό Μπούρτζι, τοεπιθαλάσσιο φρούριο που αποτελεί σήμα κατατεθέν του Nαυπλίου.

Απόλυτη επιτυχία στον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2016

Η διαδρομή των αγώνων είναι πιστοποιημένη από την Παγκόσμια Ένωση Μαραθωνίων (AIMS) ενώ πέρα από τα αγωνίσματα, το πρόγραμμα περιλάμβανε και πλήθος από παράλληλες πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Απόλυτη επιτυχία στον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2016
© 2016

Η διοργάνωση ευχαριστεί για την πολύ σημαντική συμβολή τους την Αστυνομική Διεύθυνση Αργολίδας, την Τροχαία Ναυπλίου, το Λιμενικό Σώμα και το ΚΕΜΧ Ναυπλίου, την Εκπαιδευτική κοινότητα, τον Εμπορικό Σύλλογο και τις επαγγελματικές τάξεις , τον Σύλλογο Ξενοδόχων Αργολίδας, τους πολίτες, το προσωπικό του Δήμου, όλα τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, τον Δημοτικό Οργανισμού Αθλητισμού Πολιτισμού και Περιβάλλοντος (ΔΟΠΠΑΤ), την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου, το Κέντ ρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard, τον Σύλλογο Μαραθωνοδρόμων Αργολίδας, τους Εθελοντικούς φορείς (1 Σύστημα Προσκόπων Άργους και Ναυπλίου, ΣΚΚΑ Αργολίδας, ΦΙΛΜΑ, Σαμαρείτες ΕΕΣ, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας και Εθελοντές Δήμου Ναυπλίου).

Απόλυτη επιτυχία στον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2016

Επίσης ευχαριστεί για την ευγενική υποστήριξή τους στην διοργάνωση την “ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”, την Αρχαιολογική Υπηρεσία Αργολίδας και το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center.

Απόλυτη επιτυχία στον Μαραθώνιο Ναυπλίου 2016

Μεγάλοι χορηγοίτου 3Μαραθωνίου του Ναυπλίου ήταν η WIND, η Οικογένεια Χριστοδούλου, το Φουγάρο καθώς και η DHL. Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι: AMSTEL Free, PUMA, Βίκος Φυσικό Μεταλλικό Νερό, Chiquita, HIGH5 και το Επιμελητήριο Αργολίδας.

Επίσημοι Προμηθευτές ήταν οι: AMALIA HOTEL, ΚΤΕΛ Αργολίδας, Σ.Ε. Τολού, ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. και MIDEA FRUIT.

Χορηγοί Επικοινωνίας ήταν οι: ΕΡΤ, Sport24, GTP, RUNNER, RunningNews, DiscoverNafplio καθώς και οι Τοπικοί Ραδιοφωνικοί Σταθμοί Sfera, Star και ΣΚΑΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ