MARKET

Τρίχες τέλος! Κάντο όπως οι αθλητές

Τρίχες τέλος! Κάντο όπως οι αθλητές

Η αποτρίχωση με λέιζερ όχι μόνο σας απαλλάσσει από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, αλλά αυξάνει και τις επιδόσεις.

Έχετε υπερβολική τριχοφυΐα στο στέρνο ή την πλάτη; Η αποτρίχωση με λέιζερ είναι μέσα στις πρώτες σε ζήτηση θεραπείες στις οποίες καταφεύγουν οι άντρες στο ιατρείο του δερματολόγου.

Οι αιτίες που τους οδηγούν εκεί είναι κυρίως αισθητικοί, αλλά πιο σπάνια υπάρχουν και ιατρικοί λόγοι π.χ. θυλακίτιδα (εγκλεισμός τρίχας μέσα στο δέρμα). Μάλιστα, έρευνες δείχνουν ότι οι αθλητές έχουν έναν επιπλέον λόγο που ζητούν την αποτρίχωση: μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι ένα άτριχο σώμα αυξάνει τις επιδόσεις ενός αθλητή (π.χ. στην κολύμβηση).

Τι πρέπει να γνωρίζετε;

Όπως επισημαίνει η δερματολόγος-αφροδισιολόγος δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του δερματολογικού τμήματος της Cosmetic Derma Medicine: «Η πιο δυνατή τεχνολογία για μαύρες τρίχες και λευκό δέρμα είναι εκείνη του Alexandrite laser (λέιζερ αλεξανδρίτης). Η ακτίνα του λέιζερ απορροφάται από τη μελανίνη της τρίχας χωρίς να επηρεάζονται οι γύρω ιστοί. Επιπλέον υπάρχει μηχανισμός ψύξης ενσωματωμένος στη συσκευή, γεγονός που καθιστά την συνεδρία ανώδυνη».

Η προετοιμασία

Γενικά οι τρίχες καλό είναι να έχουν μήκος 2-3 mm. Η δερματολόγος θα σαρώσει την περιοχή προς αποτρίχωση με το λέιζερ Αλεξανδρίτη. Όταν φύγετε από το ιατρείο το δέρμα σας θα είναι λείο, καθώς το λέιζερ Αλεξανδρίτη, σε αντίθεση με άλλες τεχνολογίες όπως το IPL (που δεν είναι λέιζερ), εξαχνώνει την τρίχα εκείνη τη στιγμή. Θα πρέπει να επαναλάβετε την ίδια διαδικασία ακόμα λίγες φορές περίπου ανά 2 περίπου μήνες, ώστε να έχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Τι να προσέχετε

Το μηχάνημα: Όπως αναφέρει η δρ Τσιατούρα «το είδος του μηχανήματος και η τεχνολογία που υποστηρίζει είναι δύο σημαντικά κριτήρια που ανεβάζουν ή κατεβάζουν το κόστος της αποτρίχωσης. Για παράδειγμα, η τελευταία γενιά μηχανημάτων του λέιζερ Αλεξανδρίτη έχει περισσότερες παραμέτρους, όπως μεταβαλλόμενη διάρκεια παλμού και βοηθά σε δύσκολες περιπτώσεις καστανής ή ανοιχτόχρωμης τρίχας (όχι ξανθιάς)».

Τι να προσέξετε: «Τα μηχανήματα που κάνουν φωτόλυση ή IPL δεν είναι λέιζερ, ενώ μπορεί να διαφημίζονται ως τέτοια. Γι’ αυτό και η τιμή της θεραπείας που θα βρείτε στην αγορά είναι χαμηλότερη. Όμως, στο IPL οι τρίχες πέφτουν λίγες μέρες μετά την συνεδρία και το αποτέλεσμα δεν είναι εξίσου καλό.

Τι να κάνετε: Μπορείτε να δείτε τι αναγράφεται στο μηχάνημα, να ζητήσετε φυλλάδια και να κάνετε έρευνα μόνοι σας online.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ