MARKET

Το Spetses mini Marathon επιστρέφει καλύτερο από ποτέ!

Το Spetses mini Marathon επιστρέφει καλύτερο από ποτέ!

Tο τριήμερο 7-9 Οκτωβρίου 2016 θα διεξαχθεί στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού το 6ο Spetses mini Marathon υπό την αιγίδα του Δήμου Σπετσών και του Ε.Ο.Τ.

Παρουσιάζοντας διαρκή ανάπτυξη από το 2011 οπότε και διοργανώθηκε για πρώτη φορά, ο αγώνας αποτελεί πια θεσμό έχοντας εδραιωθεί στο ετήσιο calendar της ελληνικής και διεθνούς φίλαθλης κοινής γνώμης (Διεξάγεται κάθε χρονιά το 2ο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου).

Με 27 βραβεία για την προσφορά του στον τουρισμό, τον αθλητισμό και την οικονομία και πιο πρόσφατη την ανάδειξή του σε National Champion 2016-17 από τα διεθνούς κύρους European Business Awards, το μεγάλο event αναμένεται και φέτος να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο σε συμμετοχές και προσέλευση.

Οι περσινοί 12.000 αθλητές και επισκέπτες αναμένεται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις να ξεπεραστούν από τη φετινή διοργάνωση που αποτελεί χωρίς αντίπαλο το κορυφαίο event αθλητικού τουρισμού στην Ελλάδα, έχοντας υπάρξει πρότυπο για ανάλογες εκδηλώσεις και το κυριότερο έχοντας δημιουργήσει ένα καινοτόμο προϊόν για την τουριστική βιομηχανία της χώρας. Φέτος μάλιστα οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες που θα δώσουν το "παρών" αναμένεται να προέρχονται από περισσότερες από 20 διαφορετικές χώρες.

Το Spetses mini Marathon παραδοσιακά προσελκύει παγκοσμίου φήμης αθλητές που δίνουν άλλη διάσταση στη διοργάνωση και η φετινή χρονιά δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Έτσι, την παράδοση αθλητών όπως ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Αθανασία Τσουμελέκα θα συνεχίσουν φέτος μεταξύ άλλων οι χάλκινοι ολυμπιονίκες του Ρίο, Παναγιώτης Μάντης – Παύλος Καγιαλής, ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο Στέφανος Δημητριάδης, η Κρίστελ Βουρνά και η Νόρα Δράκου. Επιπλέον, για μια ακόμα χρονιά το "παρών" θα δώσουν η Βούλα Κοζομπόλη και ο σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών όπως και ο παραολυμπιονίκης Αλέξανδρος Ταξιλδάρης με την ομαδα του συλλόγου Περπατώ.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε κάποιο ή κάποια από τα καθιερωμένα πλέον 8 δρομικά και κολυμβητικά αγωνίσματα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα και καλύπτουν όλες τις ηλικιακές κατηγορίες και όλα τα διαφορετικά ενδιαφέροντα. Από το μη αγωνιστικό My 1st Spetses mini Marathon για βρέφη και γονείς και τους παιδικούς αγώνες δρόμου και κολύμβησης μέχρι τους αγώνες δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων και από τον μίνι μαραθώνιο των 25 χιλιομέτρων μέχρι τον Διάπλου των Σπετσών που, με βάση τις συμμετοχές, είναι ο μεγαλύτερος αγώνας ανοιχτής θάλασσας στην Ευρώπη.

Το Spetses mini Marathon επιστρέφει καλύτερο από ποτέ!
NIKOS KARANIKOLAS © 2015

Η καινοτομία στο φετινό αγωνιστικό πρόγραμμα αφορά στη διεξαγωγή για πρώτη φορά του Spetses SUP event, μίας επίδειξης όρθιας σανιδοκωπηλασίας (Stand Up Paddle), που θα διοργανωθεί το μεσημέρι του Σαββάτου! Επιπλέον, ο Πάνος Βασιλαράς, πρεσβευτής του προγράμματος #Charity4U της Holmes Place θα κολυμπήσει το Γύρο του νησιού παίρνοντας τη σκυτάλη από τον πρωτοπόρο του εγχειρήματος, Αλέξανδρο Πατούνη που ολοκλήρωσε τον άθλο σε λιγότερο από 9 ώρες, κατά τη διάρκεια των περσινών αγώνων!

Ασφαλώς, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έχει προγραμματιστεί πληθώρα κοινωνικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Ανάμεσά τους τα "Σπετσιώτικα Κεράσματα" από το Σύλλογο Γυναικών Σπετσών, αλλά και το καθιερωμένο πια Melissa Pasta Night. Οι φορείς του νησιού και ο Εμπορικός Σύλλογος στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση προσφέροντας σε αθλητές και επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν ειδικές τιμές και προνόμια στο σύνολο των τοπικών επιχειρήσεων.

Η ιδρύτρια του θεσμού και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Δρ. Μαρίνα - Λύδα Κουταρέλλη επισήμανε: "Αποτελεί τεράστια δικαίωση για τις προσπάθειές μας το γεγονός ότι το Spetses mini Marathon έχει δημιουργήσει ουσιαστικά ένα νέο προϊόν για την ελληνική τουριστική οικονομία. Η επιμονή μας στη μόνιμη διεξαγωγή του κάθε χρόνο το δεύτερο Σ/Κ του Οκτωβρίου, σε μια σταθερή δηλαδή ημερομηνία αντιπροσωπεύει τη συνέχεια και τη συνέπεια που έχουν καθιερώσει τον αγώνα στη συνείδηση όλου του κόσμου και γι’ αυτό μπορούμε κάθε χρόνο, όπως και φέτος να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερη ανταπόκριση και συμμετοχή".

Αντίστοιχα, ο Δήμαρχος Σπετσών, κ. Παναγιώτης Λυράκης, τόνισε: "Το Spetses mini Marathon έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του νησιού μας. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό και θα δώσουμε και φέτος τον καλύτερο εαυτό μας για να υποδεχτούμε όπως πρέπει συμμετέχοντες και επισκέπτες. Σας περιμένουμε και φέτος όλους για να σας φιλοξενήσουμε με τον παραδοσιακό σπετσιώτικο τρόπο".

Της ανανεωμένης χορηγικής ομάδας του αγώνα ηγείται η WIND, Grand Sponsor & Telecoms Provider του Spetses mini Marathon. Ο Γιώργος Τσαπρούνης, Δντης Εταιρικών Σχέσεων WIND, σχολίασε: "Είδαμε στο Spetses mini Marathon τις αξίες της συμμετοχής, του ευγενούς ανταγωνισμού και της συλλογικής δράσης που εκφράζουν και τη WIND και γι’ αυτό στηρίξαμε ενεργά αυτή την προσπάθεια από την πρώτη μέρα. Είμαστε επιπλέον περήφανοι που στον αγώνα θα λάβει μέρος για μια ακόμα φορά και η WIND Running Team, μια πολυπληθής ομάδα δρομέων μεταξύ των οποίων και ξεχωριστοί αθλητές όπως η Μάγδα Γαζέα, η Αναστασία Καρακατσάνη η Αναστασία Μαρινάκου, o Γιώργος Διαλεκτός, ο Μάρκος Γκούρλιας και ο Κώστας Γκελαούζος".

Το Spetses mini Marathon επιστρέφει καλύτερο από ποτέ!
NIKOS KARANIKOLAS © 2015

Χορηγοί του Spetses mini Marathon 2016 είναι η DHL, ο ηγέτης των διεθνών ταχυμεταφορών, η ταχύτητα της οποίας συγκρίνεται μόνο με την αντίστοιχη της πρωταθλήτριάς Ντενίζ Δημάκη η οποία μάλιστα θα τρέξει στις διαδρομές των Σπετσών με τα χρώματα της εταιρείας, η HERBALIFE® προσφέροντας στους αθλητές μας τα απαραίτητα συστατικά για έναν υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής, η INTERWETTEN, η πρώτη εταιρεία στο χώρο του Online Gaming, η οποία μπήκε στον κόσμο του διαδικτύου το 1996, ενώ 2 χρόνια αργότερα έγινε και η πρώτη που έκανε την εμφάνισή της στην Ελληνική αγορά και η BIC® που δραστηριοποιείται στον χώρο των γραφικών, αναπτήρων, ξυριστικών και θαλασσίων σπορ.

Η Melissa, τα Νο1 Ελληνικά ζυμαρικά, είναι και πάλι χορηγός του Pasta Night, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους τους απαραίτητους υδατάνθρακες και την ενέργεια που θα χρειαστούν πριν και μετά τους αγώνες, αλλά και απολαυστικές στιγμές χαλάρωσης. Τα Pasta Kids είναι ο Χορηγός των Παιδικών Αγώνων.

Beauty Partner του 6ου Spetses mini Marathon είναι η Biotherm που φροντίζει για την ενυδάτωση και την αντηλιακή προστασία των αθλητών και των θεατών.

Χορηγός Αθλητικού υλικού θα είναι η Under Armour που πρόσφατα συστήθηκε δυναμικά στο ελληνικό κοινό μέσα από το Spetsathlon.

Τα Holmes Place, η διεθνής αλυσίδα premium Fitness & Wellness Clubs, που για ακόμη μία χρονιά θα προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους αθλητές, είναι Wellness Partner της διοργάνωσης.

Η κορυφαία εταιρεία τεχνολογικών προϊόντων για το τρέξιμο, την ποδηλασία, την κολύμβηση και όχι μόνο, GARMIN, θα είναι ο Timing Sponsor των αγώνων με τον Χριστόφορο Μερούση να εκπροσωπεί και αυτός την #teamgarmingreece στην 1η του επίσκεψη στο νησί.

Υποστηρικτές του αγώνα είναι: το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, πολύτιμος σύμμαχος για τη σωστή ενυδάτωση των αγωνιζομένων, ο Μακεδονικός Χαλβάς, το Γλυκό Που Κάνει Καλό και προσφέρει δύναμη και ενέργεια σε αθλητές και όχι μόνο, η πρωτοπόρος στην κατηγορία της και Νο1 εταιρεία ειδών αθλητικής διατροφής στον κόσμο GU Energy με τα πολύτιμα ενεργειακά gels, το αθλητικό ισοτονικό ποτό των μεγαλύτερων αθλητικών διοργανώσεων παγκοσμίως POWERADE, η Coca-Cola, η Α. Ισμαήλος Α.Ε. που προσφέρει τα οχήματα υποστήριξης των αγώνων, η κορυφαία εταιρεία στο χώρο της ασφάλισης MetLife, η Technohull, κορυφαία εταιρεία στο χώρο των ταχύπλοων με ειδίκευση στα φουσκωτά που θα βοηθήσει στους αγώνες με τα εντυπωσιακά σκάφη της και η ODEON που προβάλει το cine trailer του SMM πριν τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές επιτυχίες.

Το Spetses mini Marathon επιστρέφει καλύτερο από ποτέ!

Επιπλέον, οι Μύλοι Αγίου Γεωργίου θα προσφέρουν ποικιλία προϊόντων από τη νέα, καινοτόμα σειρά προϊόντων Easy Bake στους μικρούς αθλητές των παιδικών αγώνων, που πρόκειται να λατρέψουν τη ευκολία και την πλούσια γεύση τους.

Το ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center με την υπερσύγχρονη κινητή μονάδα του και την αποστολή εξειδικευμένης ομάδας ιατρών που αριθμεί τα 17 άτομα (!), θα έχει την ιατρική κάλυψη του αγώνα. Παράλληλα, ναυαγοσωστικές υπηρεσίες θα παρέχει η Lifeguard Hellas.

Η Hellenic Seaways είναι ο Transportation Partner της διοργάνωσης προσφέροντας έκπτωση 10% σε όλους τους συμμετέχοντες που θα ταξιδέψουν ακτοπλοϊκώς στο νησί.

Πρεσβεύοντας τη φιλοσοφία "Η ζωή είναι ωραία όταν συμμετέχεις", η LG Electronics Hellas, κορυφαία εταιρεία στο χώρο της τεχνολογίας, θα υποστηρίξει για μία ακόμη χρονιά τη διοργάνωση του SMM ως “Τechnology Ρartner”, προσφέροντας τα πιο καινοτόμα προϊόντα τεχνολογίας αλλά και δράσεις που θα ενθουσιάσουν τους επισκέπτες.

Φορέας Πρωτοβουλιών είναι το Poseidonion Grand Hotel, και αρωγοί του αγώνα είναι ο Εμπορικός Σύλλογος Σπετσών, το Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες και ο Ναυτικός Όμιλος Σπετσών.

Media Partner της διοργάνωσης είναι η INNEWS.

Χορηγοί Επικοινωνίας του 6ου Spetses mini Marathon είναι το Μen’s Health, το Sport24.gr, η The Huffington Post Greece, και το Sport24 Radio 103,3.

Για περισσότερες πληροφορίες: Spetsesmarathon.com

Μείνετε συντονισμένοι:

Facebook.com/spetsesmarathon

Instagram.com/spetses_marathon/

Τα αγωνίσματα του Spetses mini Marathon 2016:

1. 25 χλμ. Island Round – Πλήρης Φυσιολατρικός Γύρος του Νησιού

2. 10 χλμ. Run

3. 5 χλμ. Fun Run – Ιστορικός Γύρος της Πόλης

4. Κολυμβητικός Αγώνας 3 χλμ. (Κόστα-Σπέτσες)

5. Κολυμβητικός Αγώνας 5 χλμ. (Σπέτσες-Κόστα-Σπέτσες)

6. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. (0-5 ετών) – My 1st Spetses mini Marathon

7. Παιδικός Αγώνας Δρόμου 500 μ. / 1000 μ. (μαθητές Δημοτικού)

8. Παιδικός Κολυμβητικός Αγώνας 150 μ. / 300 μ. (ηλικίες 8-15 ετών)

9. Spetses SUP event by BIC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ