Το σκαλοπάτι για την επαγγελματική εξέλιξη των νέων από την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Το σκαλοπάτι για την επαγγελματική εξέλιξη των νέων από την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Πιστή στο ραντεβού της με τους νέους αποφοίτους, η Coca-Cola Τρία Έψιλον υλοποιεί για 26η χρονιά το Graduate Trainee Program, με στόχο να τους δώσει τη δυνατότητα και όλα τα εφόδια να ξεκινήσουν μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

Με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης διαδικασίας, καθώς σήμερα (15/7) λήγει η προθεσμία συμμετοχής, γνωρίζουμε καλύτερα το πρόγραμμα και τα στάδια.

Όσοι περάσουν στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας, που ολοκληρώνεται σήμερα (15/7), θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα ολοήμερο κέντρο αξιολόγησης, που αποτελεί μια πολύτιμη και εποικοδομητική εμπειρία για την μετέπειτα επαγγελματική τους σταδιοδρομία καθώς θα πρέπει να συναγωνιστούν, να συνεργαστούν και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν σε ρεαλιστικές συνθήκες εργασίας.

Όσοι επιλεγούν και ενταχθούν στο Graduate Trainee Program, προσλαμβάνονται και ξεκινούν μια μοναδική διαδρομή, διάρκειας 2 ετών, πλούσια σε εμπειρίες που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, αλλά και να εξοικειωθούν με τον τρόπο λειτουργίας μίας δυναμικής, σύγχρονης εταιρείας. Στο πλαίσιο του προγράμματος, σχεδιάζεται για τον κάθε συμμετέχοντα ένα ατομικό πλάνο ανάπτυξης, το οποίο συνδυάζει εκπαίδευση και πρακτική ενασχόληση σε projects καθώς και ανάληψη θέσεων ευθύνης. Απώτερος στόχος για τους Graduate Trainees είναι να εξελιχθούν μέσα στην εταιρεία, αποκτώντας υψηλόβαθμες θέσεις τόσο στην Ελλάδα όσοι και στο εξωτερικό, στις χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Coca-Cola HBC, όπως έχει συμβεί και με περισσότερους από 150 παλαιότερους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Με αφορμή λοιπόν την  ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου, οι παλιοί και τωρινοί συμμετέχοντες μοιράζονται την εμπειρία τους και πολύτιμες συμβουλές!

Ο Βίκτωρας, Graduate Trainee στο εμπορικό τμήμα, λέει για πρόγραμμα: «Μου δίνει καθημερινά την ευκαιρία να δουλεύω και να μαθαίνω δίπλα στους καλύτερους. Από την πρώτη στιγμή ένιωσα πως είμαι μέλος αυτής της ομάδας που λέγεται Coca-Cola Τρία Έψιλον και αυτό οφείλεται στο θερμό καλωσόρισμα, στον τρόπο με τον οποίο δουλεύουμε όλοι μαζί, αλλά και στο γεγονός πως νιώθω υπεύθυνος για την υλοποίηση και παράδοση σημαντικού έργου. Μέσα από το πρόγραμμα και τον τρόπο που έχει δομηθεί, η ανάπτυξη και εξέλιξή μου είναι συνεχής, ενώ το ενδιαφέρον μου παραμένει ανεξάντλητο.»

Η Αμάντα, από τις πρώτες κιόλας ημέρα, ένιωσε κομμάτι της εταιρείας, όπως μας είπε: «Μέσα σε αυτό το διάστημα από τότε που ξεκίνησα, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι το πρόγραμμα έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μου. Το κλίμα, οι ευκαιρίες, η ανάληψη ευθυνών και οι άνθρωποι που με χαρά αποκαλώ συναδέλφους, έχουν ξεπεράσει κατά πολύ αυτό που περίμενα να συναντήσω.»

Η Κωνσταντίνα, επίσης Graduate Trainee στο εμπορικό τμήμα, μας είπε: «Η διαδικασία επιλογής αποτελεί από μόνη της μια ξεχωριστή εμπειρία, ιδιαίτερα το στάδιο του Κέντρου Αξιολόγησης. Η συγκεκριμένη μέρα αποτέλεσε μια προσομοίωση της καθημερινότητας της εταιρίας και η έκθεση των υποψηφίων σε μια τέτοια διαδικασία ήταν συναρπαστική και καθηλωτική..»

Η Ειρήνη, που έχει ενταχθεί στο τμήμα του Supply Chain δήλωσε χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που μπαίνεις στην εταιρεία ξεκινάει το ταξίδι! Στην αρχή ήταν κάτι άπιαστο στο μυαλό μου. Πλέον είναι η επαγγελματική  μου οικογένεια».

Παράλληλα, οι άνθρωποι που εξεκίχθηκαν μέσα από το Graduate Trainee Program , δίνουν τη δική τους οπτική.

 

Όπως αναφέρει ο Μάριος Βέβες, που εργάζεται ως National Promotions Manager και ξεκίνησε την καριέρα του στην Coca-Cola Τρία Έψιλον ως Graduate Trainee το 2009, το «πρόγραμμα είναι ιδανικό για νέους και νέες αποφοίτους με διάθεση να διευρύνουν τους επαγγελματικούς ορίζοντές τους, αναλαμβάνοντας από την πρώτη μέρα την κύρια ευθύνη σε απαιτητικά projects και εμπειρία σε διατμηματικές συνεργασίες που θα τους δώσουν δυνατά εφόδια»

Από τη μεριά της η Σουζάνα Ραρή, Graduate Trainee το 1999, η οποία κατέχει τη θέση τηςSupply Chain Services Manager, Ελλάδας - Κύπρου, τονίζει ότι «Στην εταιρεία μας, οι νέοι έχουν την ευκαιρία να εργαστούν για μερικά από τα πιο αγαπημένα προϊόντα και να μάθουν πως λειτουργεί η αγορά. Θα αποκτήσουν γνώσεις από μια εταιρεία με σημαντικό βιομηχανικό αποτύπωμα και εκτεταμένο δίκτυο διανομής. Θα συνεργαστούν με ανθρώπους που έχουν πάθος και μεράκι».

«Είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα που προσφέρει πλήρη και οργανωμένη εκπαίδευση σε νέους ανθρώπους που ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους σε μια μεγάλη εταιρεία, και επενδύει στην ανάπτυξη τόσο των hard όσο και των soft skills», λέει ο Νίκος Γκαρής, Value Chain Financial Manager και Graduate Trainee του 2012.

Ο Στέφανος Μουτεβελλής, Knowledge & Insights Manager και Graduate Trainee το 2007, συμβουλεύει από τη μεριά του «Δηλώνοντας συμμετοχή οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την καριέρα τους σε μια εταιρεία που έχει ως βασική προτεραιότητα τους ανθρώπους, έχει αδιαπραγμάτευτες αξίες και πάθος για αποτελέσματα. Το πρόγραμμα των Graduate Trainees ήταν μία μοναδική εμπειρία γιατί μου έδωσε την ευκαιρία να ασχοληθώ σε διαφορετικά project και να αποκτήσω σφαιρική εμπειρία».

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Τα τρόφιμα που θα σε σώσουν σε περίπτωση πολέμου

Η Σουηδία τύπωσε ένα εγχειρίδιο με το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες της αν ξεσπάσει πόλεμος, και όλοι αναρωτιόμαστε αν ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24