MARKET

Το Nike Mercurial είναι εδώ, πιο γρήγορο από ποτέ

Το Nike Mercurial είναι εδώ, πιο γρήγορο από ποτέ

Η Nike μας αποκαλύπτει το μυστικό της ταχύτητας: Mercurial Superfly 360 & Mercurial Vapor 360.

Τι είναι αυτό που κάνει ένα παπούτσι γρήγορο; Τα Mercurial Superfly 360 και Mercurial Vapor 360 φαίνεται ότι ξέρουν καλά το μυστικό κι αυτό βρίσκεται στην καλή εφαρμογή. Ανεξάρτητα από το πόσο καινοτόμο μπορεί να είναι ένα παπούτσι ποδοσφαίρου, η σωστή εφαρμογή μπορεί να επηρεάσει την ταχύτητα. Γι' αυτό τον λόγο η Nike εστίασε στην εφαρμογή κατά το σχεδιασμό του νέου Mercurial, αλλάζοντας το παιχνίδι με τη χρήση της ανατρεπτικής τεχνολογίας Nike Flyknit.

Στο Mercurial Superfly 360 και το Mercurial Vapor 360, ολόκληρο το πόδι καλύπτεται από το Nike Flyknit. "Η νέα καινοτομία αγκαλιάζει το πόδι και εξαφανίζει τα κενά ανάμεσα στο πέλμα και στην εξωτερική σόλα. Στην πραγματικότητα, εξαφανίζει την ίδια την εξωτερική σόλα", σημειώνει ο Max Blau, VP Nike Football Footwear.

Το Nike Mercurial είναι εδώ, πιο γρήγορο από ποτέ

Πώς όμως έγινε το Nike Mercurial ακόμη πιο γρήγορο; Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω στο 1996 για ένα μίνι μάθημα ιστορίας.

Το 1996, η Nike συνεργάστηκε με την πιο διακεκριμένη εθνική ομάδα, την Εθνική Ομάδα της Βραζιλίας, και ξεκίνησε την αποστολή της για τη δημιουργία ενός παπουτσιού που να είναι αντάξιο του επιπέδου παιχνιδιού αυτής της ομάδας. Ο Ronaldo, τότε νεαρός επιθετικός της ομάδας, επιλέχθηκε ως έμπνευση για το νέο μοντέλο. Στο γήπεδο ήταν πάντα υπομονετικός — ήξερε να καραδοκεί και να περιμένει την κατάλληλη στιγμή. Και όταν εμφανιζόταν η ευκαιρία, έκανε την επίθεσή του, επιταχύνοντας προς την μπάλα με αμείλικτο ρυθμό. Όταν είχε πρόθεση το γκολ, ο Ronaldo μεταμορφωνόταν. Ήταν ευμετάβλητος, όπως ο Ερμής (Mercury) απ' τον οποίο πήρε το όνομά του το Mercurial.

Για να δημιουργήσουν ένα παπούτσι που να ταιριάζει με το εκρηκτικό στυλ του Ronaldo, οι σχεδιαστές της Nike εξέτασαν το γήπεδο. Αρχικά επινόησαν «κρυφές» αγωνιστικές τάπες σε συνδυασμό με το επάνω μέρος του Nike Tiempo, με στόχο την πρωτόγνωρη μείωση του βάρους σε ένα παπούτσι ποδοσφαίρου. Για να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση, η ομάδα σχεδιαστών ξέφυγε από παραδοσιακές τεχνικές αποφεύγοντας το φυσικό δέρμα καγκουρό και χρησιμοποιώντας ένα συνθετικό υποκατάστατο, το KNG-100. Η δεύτερη μεγάλη καινοτομία ήταν η μείωση του πάχους της σόλας από τα καθιερωμένα 3 mm στην πρωτοποριακή τιμή των 1,75 mm.

Ο Ronaldo σκόραρε το πρώτο γκολ, με ένα εκπληκτικό μισό βολέ, στην παρθενική εμφάνιση του Mercurial στις 16 Ιουνίου 1998. Περίπου 20 χρόνια αργότερα, έχουν μεσολαβήσει χιλιάδες άλλα γκολ, όπως μεταξύ άλλων χαλαρά γκολ σε ποδόσφαιρο 5x5 και νικητήρια πέναλτι σε διάφορα τουρνουά. Το παπούτσι εξελίχθηκε και αυτό, για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σύγχρονων αθλητών με ευμετάβλητο χαρακτήρα και για να προσδώσει μια νέα καινοτόμο θέση και αισθητική στο ποδόσφαιρο ως σύνολο.

Και επιστρέφουμε στο 2018 και στο Mercurial Superfly 360 & Mercurial Vapor 360.

ΠΡΟΣΦΥΣΗ: ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ ΠΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΕ ΝΥΧΙ ΠΑΡΑ ΜΕ ΟΠΛΗ

Η πρόσφυση εξασφαλίζεται από τις τάπες που βρίσκονται μπροστά και πίσω. Η Nike εμπνεύστηκε από τον ευκίνητο γατόπαρδο και εστίασε στην πρόσφυση σε μεγάλες ταχύτητες, καταλήγοντας σε μια μινιμαλιστική προσέγγιση, την οποία ονομάζει χαϊδευτικά "η πατούσα του γατόπαρδου". "Το 'επιθετικό' μπροστινό μέρος έχει σχεδιαστεί για μεγάλη επιτάχυνση προς κάθε κατεύθυνση, ενώ οι τάπες στο τακούνι βοηθούν τον παίκτη να φρενάρει γρήγορα", σημειώνει ο Jeongwoo Lee, Nike Football Senior Design Director.

Ο Cristiano Ronaldo αγάπησε το Mercurial Superfly 360 από την πρώτη στιγμή. "Η πρώτη μου αντίδραση όταν είδα το νέο Mercurial ήταν ότι είχα στα χέρια μου το καλύτερο παπούτσι που υπήρξε ποτέ! Είχε τέλεια εφαρμογή από την πρώτη κιόλας φορά. Το υλικό, ο σχεδιασμός, η νέα τεχνολογία, όλα είναι εκπληκτικά", δηλώνει.

ΑΙΣΘΗΣΗ: ΑΠΑΛΟΤΕΡΗ ΑΙΣΘΗΣΗ, ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ

Η αίσθηση σαν φλις του Mercurial 360 οφείλεται επίσης στην εξέλιξη της τεχνολογίας ACC (έλεγχος σε οποιεσδήποτε συνθήκες) της Nike.

Το Nike Mercurial είναι εδώ, πιο γρήγορο από ποτέ

ΕΜΦΑΝΙΣΗ: ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΜΕ ΚΑΘΑΡΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Για την 20ή επέτειό του, το Mercurial υιοθετεί μια αισθητική με καθαρές γραμμές, ένα μικρό λογότυπο της Nike στο μπροστινό μέρος και ένα τολμηρό «Μ» στο τακούνι. Οι παίκτες που επιλέγουν το Mercurial είναι συνήθως πολύ γρήγοροι. Έτσι, το «Μ» είναι το τελευταίο πράγμα που θα δουν οι αμυντικοί κάθε φορά που θα τους προσπερνά ένας τέτοιος παίκτης.

Αποκτήστε τα νέα Mercurial Superfly 360 και Mercurial Vapor 360 στο nike.com.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ