MARKET

Το Nike ATMOS AIR MAX 1 επιστρέφει δυναμικά με το εμβληματικό elephant print του Air Jordan III

Το Nike ATMOS AIR MAX 1 επιστρέφει δυναμικά με το εμβληματικό elephant print του Air Jordan III

Στο περσινό Air Max Day το Nike Air Max 1 Atmos Elephant επιλέχθηκε ως το αγαπημένο σχέδιο που οι περισσότεροι θα ήθελαν να επιστρέψει. Κι έτσι κι έγινε.

Το Nike Air Max 1 σχεδιάστηκε αρχικά ως μοντέλο υψηλών επιδόσεων. Έμπνευση για το σχεδιασμό του αποτέλεσε το μουσείο στο Παρίσι ενώ το σχήμα του καθορίστηκε με κριτήριο τη λειτουργικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία ενός μοντέλου κατάλληλο για δρομείς το οποίο είχε τη μεγαλύτερη, μέχρι τότε, αερόσολα.

Ωστόσο, το σχήμα του μοντέλου αυτού ήταν αυτό που έκλεψε τις εντυπώσεις. Η αερόσολα έπαιξε σπουδαίο ρόλο, καθώς παρείχε τα απόλυτα μαξιλαράκια, ενώ ταυτόχρονα ήταν από μόνη της ένα οπτικό στοιχείο που χαρακτήριζε το στυλ του σχεδιαστή Tinker Hatfield. Αυτό ήταν αρκετό ώστε να αποτελέσει σημείο εκκίνησης για τη φαντασία πολλών άλλων.

Το Nike ATMOS AIR MAX 1 επιστρέφει δυναμικά με το εμβληματικό elephant print του Air Jordan III

Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του 2000, μερικοί από αυτούς τους σχεδιαστές - "οραματιστές" από όλο τον κόσμο είχαν την ευκαιρία να φανταστούν εκ νέου αυτό το εμβληματικό μοντέλο. Καταστήματα από το Άμστερνταμ μέχρι το Σαν Φρανσίσκο, συμπεριλαμβανομένης της αλυσίδας atmos στο Τόκιο, συνεργάστηκαν για τη δημιουργία του Nike Air Max 1, δίνοντας στο κλασικό μοντέλο για δρομείς μια εντελώς νέα εμφάνιση. Αυτό έγινε στο πλαίσιο της συνεργασίας για την πλήρη ανανέωση όλων των μοντέλων Air Max— από το Nike Air Max BW μέχρι το Nike Air Max 97.

Το Nike ATMOS AIR MAX 1 επιστρέφει δυναμικά με το εμβληματικό elephant print του Air Jordan III

Η συλλογή atmos, που κυκλοφόρησε το 2007, ήταν εξ αρχής η πιο αναγνωρίσιμη μεταξύ της οικογένειας των Air Max. Αυτή τη φορά επανέρχονται δυναμικά με το εμβληματικό elephant print του μοντέλου Air Jordan III σε ένα βασικό μαυρόασπρο φόντο, με επάνω μέρος από σουέντ και δέρμα, το οποίο αναδεικνύεται με το λογότυπο της Nike (Swoosh) σε διακριτικό πράσινο χρώμα.

Ο σχεδιαστής της Atmos Hirofumi Kojima αναφερόμενος στα μοντέλα Jordan και Air Max αναφέρει σχετικά: "Μεγάλωσα βλέποντας τον Michael Jordan να παίζει και το πρώτο μου Nike (Jordan) ήταν το Air Jordan 1 Chicago που κυκλοφόρησε το 1994. Προσωπικά, το αγαπημένο μου είναι το Air Jordan III, το πρώτο που χρησιμοποίησε το elephant print σε παπούτσι. Το Air Max 1 Elephant ήταν 1 από τα 3 μοντέλα εμπνευσμένα από τον ζωολογικό κήπο. Το συγκεκριμένο το εμπνευστήκαμε βλέποντας τους ελέφαντες να κολυμπούν στον ζωολογικό κήπο".

Εκτός από την ψηφοφορία για την επιστροφή του atmos Air Max 1 "Elephant", Nike και Jordan ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα διπλό πακέτο περιορισμένης έκδοσης προς τιμήν τόσο των δημιουργιών του Hirofumi Kojima όσο και του εμβληματικού Air Jordan III. Στο Air Max 1 που περιλαμβάνεται σε αυτή τη σειρά, το λογότυπο του Τζόρνταν (Jumpman) βρίσκεται στη σόλα. Από την άλλη πλευρά, στο Air Jordan III προστίθεται για πρώτη φορά το εμβληματικό Safari print της Nike — φόρος τιμής στο Nike Air Safari του 1987 (το ένα από τα τέσσερα μοντέλα της πρωτοποριακής σειράς "Air Pack"), και το σχέδιο του Air Max 1 του 2002 με τη σόλα από καουτσούκ.

Το Nike ATMOS AIR MAX 1 επιστρέφει δυναμικά με το εμβληματικό elephant print του Air Jordan III

Η σειρά Air Jordan - Air Max κυκλοφορεί στις 18 Μαρτίου σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο.Το Nike Air Max 1 atmos "Elephant" θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής πώλησης σε όλο τον κόσμο από τις 18 Μαρτίου.

Επισκεφθείτε το nike.com και κάντε εγγραφή για να λάβετε όλες τις πληροφορίες και ενημερώσεις για τη διαθεσιμότητα του Air Max 1 Atmos Elephant: http://gonike.me/atmosgr

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε: http://news.nike.com/news/atmos-air-max-1-jordan-3

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ