MARKET

Το 4th Kitesurf Festival στο Δρέπανο Αχαΐας, πιο εντυπωσιακό από ποτέ!

Το 4th Kitesurf Festival στο Δρέπανο Αχαΐας, πιο εντυπωσιακό από ποτέ!

Το4ο Kitesurf Festival,το οποίο πραγματοποιήθηκε με μέγα Χορηγό τοΤΙΤΑΝκαι υπό την αιγίδα τηςΠεριφέρειας Δυτικής Ελλάδας, έφτασε στο τέλος του και απέδειξε αναμφισβήτητα πως ήταν ένα από τακορυφαία αθλητικάeventτης χρονιάς!

Το 4ο Kitesurf Festival ήταν μια αθλητική διοργάνωσηαπό τονΌμιλο Αετοσανίδας Cape Δρέπανομε την υποστήριξη τουWBSF που για ακόμα μια χρονιά απέδειξαν ότι η προοπτική του φεστιβάλείναι μεγάλητόσο για την προώθηση του αθλήματος όσο και για την τοπική περιοχή.

Το Σαββατοκύριακο 5 & 6 Σεπτεμβρίου, πάνω από110 αθλητέςαπό όλη την Ελλάδα, μας τίμησαν με την συμμετοχή και παρουσία τους, στην παραλία του Δρεπάνου Αχαΐας. Οι επισκέπτες, που φέτος ξεπέρασαν τους4.000(!!!) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τους αγώνες kitesurf, τις προσπάθειες των αθλητών με εντυπωσιακά moves που κόβουν την ανάσα και σίγουρα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αντίστοιχες επιδόσεις αθλητών του εξωτερικού.

Η πρώτη ημέρα του 4th Kitesurf Festival ξεκίνησε γύρω στις 10 το πρωί με πολλά χαμόγελα! Μετάτις εγγραφές των αθλητών και το απαραίτητο Riders Meeting με όλες τις οδηγίες και κανονισμούς των αγωνισμάτων, οι αθλητές έκαναν ζέσταμα έξω από το νερό, μεstretching υπό τις οδηγίες τηςγυμνάστριας Αστερίας Γκρίλλα.

Το αγωνιστικό μέρος ξεκίνησε μεFreestyle Αντρών. Με τον αέρα σύμμαχό μας, οι αθλητές δεν σταμάτησαν τα κόλπα, αφήνοντας έκπληκτο το κοινό με το θέαμα που προσέφεραν αλλά και κάνοντας το έργο των κριτών ακόμα πιο δύσκολο.

Η μέρα συνεχίστηκε με την κατηγορίαOld School.Εντυπωσιακά κόλπα με στυλ στον αέρα, για τους "παλιούς"του είδους, τα οποίαεπιχειρούσαν πριν ακόμα εμφανιστεί το freestyle.

Η πρώτη μέρα για αυτή την μεγάλη γιορτή των θαλασσίων αθλημάτων σανίδας δεν θα μπορούσε να κλείσει με τίποτα λιγότερο από ένα μεγάλο πάρτυ. Έξι πάπιες μας επισκέφθηκαν και έγινε πραγματικά της ...πάπιας! Οι "The Ducks" , είναι η μπάντα που έκανε απόβαση στο Δρέπανοκαι μας ξεσήκωσε!

Φυσικά το κοινό ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της πάπιας και κάποιοι από αυτούς βρήκαν την ευκαιρία να μας δείξουν τις φωνητικές και χορευτικές τους ικανότητες on stage!

Μετά από ξεκούραση λίγων ωρών και τον αέρα να συνεχίζει να μας κάνει τη χάρη όλα ήταν έτοιμα για την 2η ημέρα του Φεστιβάλ, που τα είχε όλα!

Πριν ακόμα ξεκινήσει το αγωνιστικό μέρος, είχαμε την πιο ευχάριστη επίσκεψη του 2ημέρου! 10 μικροί μας φίλοι από το " Χαμόγελο του Παιδι ού"μας επισκέφθηκαν για να περάσουν το πρωινό μαζί μας καιγνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο των θαλασσίων αθλημάτων σανίδας. Τα χαμόγελά τους όταν ανέβηκαν για πρώτη φορά σε σανίδιwindsurf και SUP, με τους εκπαιδευτές του WBSF δίπλα τους, ήταν για εμάς η μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Παράλληλα οι αθλητές προετοιμάζονταν με τις γυναίκες να έχουν την πρωτιά για την ημέρα. Πρώτο αγώνισμα τοFreestyle γυναικών όπου τα κορίτσια έδειξαν ότι δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις επιδόσεις των αντρών!

Οι αγώνες συνεχίστηκαν μεFreestyle Αντρώνκαι με τους τελικούς τουOld School.

Με τουςαθλητές να τα δίνουνόλα στοOld School, οι παράπλευρες δραστηριότητες για τους επισκέπτες δεν σταματούσαν.Στην μαγευτική τοποθεσία του Δρεπάνου, η Yoga δίπλα στην θάλασσα με την Αστερία, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις όλα αυτά που συνέβαιναν, σε αυτό το μοναδικό μέρος!

Οι αγώνες συνεχίστηκαν με το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφερε τοCourse Racingπου ήταν και το επόμενο αγώνισμα, με μιαδιαδρομή-έκπληξη φέτος. Πάνω από 55 αθλητές βρέθηκαν στο νερό με τους αετούς να πλημμυρίζουν τον ουρανό του Δρεπάνου.

Το αγωνιστικό μέρος έκλεισε μια μια νέα κατηγορία για τα ελληνικά δεδομένα, τοHighest Jump.Μια πρωτοπορία σε συνεργασία με την WOO Sports η οποία καταγράφει αυτόματα τις επιδόσεις των αθλητών και δίνει την νίκη στο υψηλότερο άλμα.

Το ΣΚ όμως δεν αφορούσε μόνο αγώνες kitesurf. Όπως σε κάθε event τουWBSF, και τις 2 ημέρες του Φεστιβάλ, υπήρχε διαθέσιμοςεξοπλισμός SUPαπό την BIC SPORT καιWindsurfαπό το LOOP Extreme Sports .

Οι έμπειροι εκπαιδευτές τουWBSFβρίσκονταν εκεί για να δώσουν τις πρώτες οδηγίες γύρω από αυτά τα αθλήματα και πραγματικά μέτρησαν πολλά χιλιόμετρα μέσα στο νερό, αφού το ενδιαφέρον του κοινού ήταν τεράστιο και πάρα πολλοί θέλησαν να κάνουν τα πρώτα τους "βήματα" πάνω σε ένα σανίδι.

Οι εκπαιδευτές του No Work Kiteschool ήταν επίσης εκεί, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους για ότι αφορά το kitesurf.

Παράλληλα με όοοολα τα παραπάνω, η παραλία του Δρεπάνου είχε διαμορφωθεί ώστε να μην λείψει τίποτα σε αθλητές και επισκέπτες. ΤοMaritsis Repairs ήταν εκεί και οι αθλητές βρήκαντον μάστορά τους για επισκευές/επιδιορθώσεις στους εξοπλισμούς τους.Επιπλέονυπήρχε parking με δυνατό τητα μεταφοράς από και προς την παραλία, φαγητό και ποτό από το EVEREST , fashion συλλογές από την RITCH BITCH POOR DOG , ενημερωτικό υλικό για την SONY Action Cam καιμουσική all day από τονΝίκο Πολυμενάκο

Αξίζει να αναφερθεί για ακόμα μια χρονιά η συμμετοχή του "ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ-ΚΕΔΜΟΠ"! Οι εθελοντές του βρίσκονταν εκείπροκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για εθελοντική δωρεά μυελού των οστών. Μια τόσο σημαντική προσφορά που με μόλις λίγα δευτερόλεπτα, έχεις την δυνατότητα να σώσεις μια ζωή!

Η μέρα έκλεισε με απονομές των νικητών, αλλά και μια επίσκεψη που μας τίμησε ιδιαίτερα. ΟΜάκης Καλαράς, ο άνθρωπος που θαυμάζουμεόχι για τα μετάλλια που έχει κατακτήσει, αλλά για αθλητικό ιδεώδες που εκπροσωπεί,βρέθηκε κοντά μας και βραβεύτηκε τιμητικά για τη συνεισφορά του. Την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Ομίλου Αετοσανίδας Cape Drepano,Αντώνης Σπυρόπουλος. Παράλληλα ο Μάκης Καλαράς απένειμε τα μετάλλια στην πιο σημαντική για εμάς κατηγορία: τους Juiniors!Στα παιδιά που είναι το μέλλον του αθλητισμού!

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ 4TH KITESURF FESTIVAL:

FREESTYLE ΑΝΔΡΩΝ

1οςBen Bowd

2οςΔημήτρης Σοφτάς

3οςΧάρης Κατσαράκης

FREESTYLE ΓΥΝΑΙΚΩΝ

1ηΜαρία Αγριόγιαννη

2ηΒασιλική Παπαγεωργίου

3ηΌλγα Μποτόνη

OLD SCHOOL

1οςΛεωνίδας Σπυρόπουλος

2οςBaptiste Bourdoulus

3οςΛυκούργος Νεοφώτιστος

COURSE RACINGTwin Tip

1ος Baptiste Bourdoulus

2ος Βαγγέλης Αβραμάκος

3οςΘοδωρής Πατρινός

COURSE RACINGDirectional

1οςΒαγγέλης Αβραμάκoς

2οςTom Charlton

3οςΚωνσταντίνος Αβραμάκος

HIGHEST JUMP CONTEST

1ος Νίκος Νικολάου

2ος Γιώργος Βέργαδος

3ος Βαγγέλης ΑβραμάκοςκαιΓιώργος Τσάβαλος

Δείτε αναλυτικά τις επιδόσεις των αθλητών:

http://www.wbsf.gr/i-nikites-tou-4th-kitesuf-festival/

Θα θέλαμε ναευχαριστήσουμε θερμά τονκ. Γιώργο Αγγελόπουλο-Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότηταςκαικ. Γρηγόρη Αλεξόπουλο, Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, καθώς και τα στελέχη του μεγάλου μας χορηγού -ΤΙΤΑΝ - τον κ.Θωμά Γλαβά, Δ/ντη εργοστασίου, την κα Άγκαθα Καρανίκα, Δ/ντρια Επικοινωνίας, τον Δ/ντηασφαλείας του εργοστασίουκ. Νίκο Νικολακόπουλοκαι τονκ. Νίκο Παπαγεωργίου, Μηχανικό Προστασίας Περιβάλλοντος,που μας συμπαραστάθηκαν με όλους τους δυνατούς τρόπους σε αυτό το φεστιβάλ!

Δεν θα μπορούσαμε όμως να μην ευχαριστήσουμε ΟΛΟΥΣ εσάς, που μας στηρίξατε, που ήρθατε από κοντά ή μακρυά το 2ήμερο στο Δρέπανο και μας δίνετε την δύναμη να συνεχίζουμε και να κάνουμε μεγαλύτερη αυτή την γιορτή!

Περισσότερες πληροφορίες στο www.wbsf.gr/kitesurf-festival

Ηλεκτρονικό δελτίο τύπου: http://www.wbsf.gr/4th-kitesurf-festival-recap/

Φωτογραφίες: http://www.wbsf.gr/photos-4th-kitesurf-festival/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ