MARKET

Σάμαρης: Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα για εκείνον

Σάμαρης: Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα για εκείνον

Το γκολ του κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού στο Mundial της Βραζιλίας το 2014 ήταν ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα στην ποδοσφαιρική του σταδιοδρομία, πλάι στην Εθνική Ελλάδος. Παράλληλα, η μεταγραφή του από τον Ολυμπιακό στην S.L. Benfica αποτελεί το μεγαλύτερο βήμα στην καριέρα του έως τώρα.

Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο φάνηκε από πολύ μικρή ηλικία. " Είχα τρομερή αγάπη για το άθλημα αυτό και δεν σκέφτηκα ποτέ κάτι άλλο. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, το ποδόσφαιρο ήταν και είναι τα πάντα για μένα".

Ο Ανδρέας Σάμαρης έχει ξεχωρίσει με τις επιδόσεις στο ποδόσφαιρο τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Για να φτάσει στο επίπεδο που βρίσκεται τώρα, δούλεψε σκληρά. " Οι προπονήσεις είναι καθημερινές. Κάθε φορά ξεπερνώ τον εαυτό μου και τα όρια μου με μοναδικό στόχο να βελτιωθώ και να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο, σε κάθε αγώνα. Ένα γκολ και μια νίκη είναι η δικαίωση στην υπερπροσπάθεια σου. Είναι το κίνητρο για να συνεχίζεις να προσπαθείς", αναφέρει χαρακτηριστικά.

Το σύγχρονο ποδόσφαιρο απαιτεί μέγιστη ταχύτητα και αντοχή. " Η ταχύτητα είναι το πιο βασικό συστατικό για όλες τις θέσεις στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις πλέον αποκλειστικά και μόνο με το ταλέντο σου. Οι ποδοσφαιριστές, πλέον, βασιζόμαστε στην ταχύτητα και δουλεύουμε σκληρά ώστε να την βελτιώσουμε", τονίζει.

Για εκείνον ταχύτητα σημαίνει ταχύτητα σκέψης. " Αυτό που σε κάνει ταχύτερο στο ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα τους κεντρικούς μέσους είναι η ταχύτητα σκέψης, δηλαδή η δυνατότητα να προβλέπεις τη φάση που θα ακολουθήσει και να εφαρμόζεις συγκεκριμένες τεχνικές τρεξίματος στο γήπεδο που θα σου δώσουν ακόμα μεγαλύτερη έκρηξη".

Σε κάθε δυσκολία που συνάντησε στην καριέρα του, κοίταζε πάντα την επόμενη μέρα. " Δεν πρέπει να μένεις στην ήττα και στη δύσκολη στιγμή, αλλά να συνεχίζεις την προσπάθεια, να γίνεσαι καλύτερος και να μην κοιτάς πίσω".

Ο στόχος του παραμένει ο ίδιος από την πρώτη κιόλας μέρας που ασχολήθηκε επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο. " Θέλω να βελτιώνομαι συνεχώς σαν αθλητής. Μέσα από τη συμμετοχή μου στις ομάδες και το πνεύμα που υπάρχει μεταξύ μας, γίνομαι καλύτερος, κατανοώ καλύτερα το άθλημα και βελτιώνομαι σαν άνθρωπος. Παράλληλα, θα ήθελα να συμμετάσχω ξανά, σύντομα, σε μια μεγάλη διοργάνωση με την Εθνική Ελλάδος αλλά και να κάνουμε μια μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία με την Benfica και γιατί όχι, να κατακτήσουμε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο". - Ανδρέας Σάμαρης

Ο Ανδρέας Σάμαρης είναι μέλος της Ομάδας Ταχύτητας του Zoom, μιας ομάδας κορυφαίων αθλητών που ξέρουν τι θα πει ταχύτητα και σε προκαλούν να βγεις έξω και να τρέξεις το πιο γρήγορο μίλι σου αυτό το καλοκαίρι. Για να αποδείξεις πόσο γρήγορος είσαι, συντόνισε το Nike+ Running App σου στη δοκιμασία " Find Your Fast ".

Μείνετε συντονισμένοι στη σελίδα https://www.facebook.com/NikeRunningGreece για να μάθετε όλες τις ενέργειες της Nike για το φετινό καλοκαίρι.

Σάμαρης: Το ποδόσφαιρο είναι τα πάντα για εκείνον
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ