MARKET

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: Βάζουν... ΦΩΤΙΕΣ

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: Βάζουν... ΦΩΤΙΕΣ

Επιστροφή στη δράση! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο», που κυκλοφορούν την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

Μεσoβδόμαδα ακολουθεί τριήμερο με αγώνες ευρωπαϊκών διοργανώσεων, αλλά οι κορυφαίες ομάδες δεν μπορούν να κοιτάξουν τόσο μπροστά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το σαββατοκύριακο διεξάγονται σπουδαία ματς, με έντονο τον χαρακτήρα της «μάχης».

Η έννοια του κλασικού ντέρμπι βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή της στο Μάντσεστερ. Η Σίτι υποδέχεται τη Γιουνάιτεντ και αμφότερες, πέραν του γοήτρου, δεν έχουν τα περιθώρια «γκέλας» για αγωνιστικούς λόγους. Η πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι ηττήθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Γουέστ Χαμ, ενώ μεσοβδόμαδα αποκλείστηκε στους «16» του Λιγκ Καπ με θύτη τη Νιουκάστλ και μάλιστα εντός έδρας. Προηγουμένως είχε μείνει στο 2-2 με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για το Τσάμπιονς Λιγκ και η κατάσταση δεν είναι... ρόδινη για τους «πολίτες», οι οποίοι απέχουν έξι βαθμούς από την πρωτοπόρο Τσέλσι. Κινδυνεύουν να... εκτροχιαστούν από νωρίς, τόσο εντός, όσο και εκτός Αγγλίας, την ώρα που η συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ απέχει δέκα βαθμούς από την κορυφή και το τελευταίο πράγμα που θέλει είναι να χάσει ακόμη περισσότερο έδαφος από την τετράδα (οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ). Οι φιλοξενούμενοι του Λουίς Φαν Χάαλ ήταν βελτιωμένοι την περασμένη Κυριακή στο ματς με την Τσέλσι, απέσπασαν, έστω και στο φινάλε το 1-1, αποτέλεσμα που αναμένεται να παίξει το ρόλο της στο ψυχολογικό κομμάτι.

Σπουδαία αναμέτρηση έχουμε και στην Ιταλία. Η Ρόμα εκμεταλλεύτηκε την ήττα της Γιουβέντους την Τετάρτη στη Γένοβα, εκείνη νίκησε 2-0 την Τσεζένα και «έπιασε» Γηραιά Κυρία στην κορυφή. Για να μείνει, όμως, εκεί, θα πρέπει να περάσει από τη Νάπολι. Στις τελευταίες τρεις επισκέψεις της στο «Σαν Πάολο»... εισέπραξε οκτώ γκολ και έδειξε ότι δεν νιώθει άνετα στον ιταλικό Νότο. Οι γηπεδούχοι έχουν πολλά σκαμπανεβάσματα φέτος, αλλά στα τελευταία ματς βρήκαν τα πατήματά τους στο επιθετικό κομμάτι και είναι αποφασισμένοι να στείλουν το μήνυμα ότι ο τίτλος δεν είναι κούρσα μεταξύ δύο... αλόγων.

Στη γερμανική Μπουντεσλίγκα, διεξάγεται το πιο εμπορικό ματς των τελευταίων ετών. Μπάγερν και Ντόρτμουντ... καθάρισαν στο Κύπελλο Αμβούργο και Σαν Πάουλι αντίστοιχα, τώρα οι Βαυαροί του Πεπ Γκουαρντιόλα περιμένουν στο Μόναχο τους Βεστφαλούς του Γιούργκεν Κλοπ. Από τη στιγμή που η Μπάγερν έχει απόσταση 14 βαθμών από τους φιλοξενούμενους, είναι εμφανές ότι το βαθμολογικό διακύβευμα δεν αφορά στην κορυφή, αλλά οι πρωταθλητές Γερμανίας έχουν παραχωρήσει τρεις ισοπαλίες στα πρώτα εννέα ματς και η Ντόρτμουντ είναι δεδομένα μία από τις ομάδες που μπορεί να τους αμφισβητήσει περαιτέρω. Αρκεί, βέβαια, να βρεθεί σε καλή μέρα στο αμυντικό σκέλος, στο οποίο έχει και τα περισσότερα προβλήματα.

Στην ελληνική Σούπερ Λίγκα δεν υπάρχει το ντέρμπι με τη στενή έννοια του όρου, αλλά από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός έχει τα... θέματά του εκτός έδρας, η δοκιμασία στην Τρίπολη αποκτά ξεχωριστό χαρακτήρα. Τις δύο ομάδες χωρίζει ένα «τρίποντο», την ώρα που οι Πειραιώτες έχουν στο μυαλό τους και το ματς με τη Γιουβέντους για το Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά βλέπουν και τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στο... ρετιρέ της βαθμολογίας.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

-«ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ», με τον Ηλία Ζυματούρα

-«Ο ΒΕΤΕΡΑΝΟΣ»

-«EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!» με τον Σταύρο Κολίλα

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ