MARKET

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: ΚΑΥΣΩΝΑΣ στην Ευρώπη

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: ΚΑΥΣΩΝΑΣ στην Ευρώπη

Ωρα Ευρώπης! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο», που κυκλοφορούν την Τρίτη 19 Αυγούστου, προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

Μπήκαμε αισίως στο δεύτερο μισό του Αυγούστου, κοινώς στο διάστημα στο οποίο κρίνονται πολύ σημαντικά πράγματα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τη διεξαγωγή των πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα (οι πρώτοι αγώνες διεξάγονται από την Τρίτη έως την Πέμπτη, την επόμενη εβδομάδα οι ρεβάνς).

Η κατάληξη που θα έχουν οι 41 διπλές αναμετρήσεις των δύο διοργανώσεων αναμένεται να «στιγματίσει» τη φετινή πορεία αρκετών ομάδων, κάτι λογικό, από τη στιγμή που «μπαίνει στη μέση» το εγγυημένο χρήμα (είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ) και οι αυξημένες ποδοσφαιρικές υποχρεώσεις (από τις 82 ομάδες που ρίχνονται στη μάχη, οι 51 θα δώσουν ακόμη έξι ευρωπαϊκά ματς «βρέξει-χιονίσει»).

Οσον αφορά στο ελληνικό ενδιαφέρον, αυτό είναι τεράστιο. Ο Παναθηναϊκός δεν τα κατάφερε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης, αποκλείστηκε, και τώρα... συναντά τους ΠΑΟΚ και Αστέρα Τρίπολης. Οι «πράσινοι» αντιμετωπίζουν τη δανική Μίντιλαντ, μία ομάδα που «ακούγεται» πιο εύκολη απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα, κάτι που μπορούν να πιστοποιήσουν όσοι την έχουν δει φέτος σε... δράση. Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου δεν έχουν πολυτέλεια... στραβοπατήματος αυτή τη φορά, με το ταμείο να έχει απόλυτη ανάγκη τα οικονομικά οφέλη (έστω) του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο ΠΑΟΚ έχει μάλλον το ευκολότερο έργο, τουλάχιστον στη θεωρία) από τους τρεις «εκπροσώπους». Αντίπαλός του είναι η Ζίμπρου από τη Μολδαβία, η οποία μέχρι να δώσει το «παρών» στο... ραντεβού με τον «Δικέφαλο», απέκλεισε τις ΤΣΣΚΑ Σόφιας και Γκρόντιγκ. Δεν πρόκειται για κάποιο... μεγαθήριο, αρκεί οι παίκτες του Αγγελου Αναστασιάδη να είναι σοβαροί και να κάνουν τα... απαραίτητα για να τσεκάρουν το εισιτήριο για το γκρουπ του Γιουρόπα. Πολύ πιο δύσκολη είναι η αποστολή του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος αντιμετωπίζει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα από το Ισραήλ είναι πρωταθλήτρια στη χώρα της, λειτουργεί με αμιγώς ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά, από τη στιγμή που οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη απέκλεισαν τη γερμανική Μάιντζ, είναι λογικό να θεωρούν ότι έχουν καλές πιθανότητες για ακόμη μία τεράστια πρόκριση. Αλλωστε, αν γίνει το ιδανικό και οι τρεις ελληνικές ομάδες δώσουν το «παρών» στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τότε θα μιλάμε για ακόμη 24 ευρωπαϊκά ματς που θα δώσουν, στη χειρότερη περίπτωση, οι ελληνικοί σύλλογοι, την τρέχουσα σεζόν (ο Ολυμπιακός ήδη περιμένει για να μάθει τους τρεις αντιπάλους του στο Τσάμπιονς Λιγκ). Μπορεί η γενικότερη εικόνα του ποδοσφαίρου μας να μην είναι η καλύτερη δυνατή, αλλά η συγκομιδή βαθμών μπορεί να... φτιάξει και το μέλλον.

Οι αγώνες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων είναι η... βιτρίνα του μεσοβδόμαδου κουπονιού, αλλά η δράση απλώνεται και σε άλλα... μέτωπα. Στην Αγγλία έχουμε πλήρη αγωνιστική σε Τσάμπιονσιπ, Α' και Β' κατηγορία, με την απαραίτητη... συνοδεία από το Τσάλεντζ Καπ της Σκωτίας.

Εξάλλου, το Κόπα Σουνταμερικάνα κάνει πρεμιέρα, και η... περιπλάνηση στα... άδυτα της Λατινικής Αμερικής έχει το δικό της, ξεχωριστό, κοινό.

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: ΚΑΥΣΩΝΑΣ στην Ευρώπη
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ