MARKET

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: Δύσκολες αποστολές

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: Δύσκολες αποστολές

Ωρα Ευρώπης! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο», που κυκλοφορούν την Τρίτη 21 Οκτωβρίου, προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

Τα κορυφαία ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα μπαίνουν στην άκρη, καθώς το ερχόμενο τριήμερο ακολουθεί η πανδαισία που συνοδεύει Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα. Προ των πυλών βρίσκεται η 3η αγωνιστική, κοινώς οι στόχοι οριοθετούνται, και πλέον τα περιθώρια λάθους λιγοστεύουν όλο και περισσότερο.

Το προαναφερθέν το έχουν αντιληφθεί πλήρως στον Ολυμπιακό. Η άδοξη, όσο και οδυνηρή, ήττα από τη Μάλμε (2-0), κράτησε τους πρωταθλητές Ελλάδος στους τρεις βαθμούς της πρεμιέρας επί της Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα του Μίτσελ έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την 3η θέση και να βάλει πλώρη για την πρώτη δυάδα, αλλά δεν υπάρχει χρόνος για... δάκρυα.

Στη... γωνία περιμένει η Γιουβέντους, η οποία την τελευταία τριετία διέλυσε τον ανταγωνισμό στο ιταλικό ποδόσφαιρο και, μετά την ήττα από την Ατλέτικο Μαδρίτης (όλες οι ομάδες έχουν τρεις βαθμούς!), δεν μπορεί να δει αψήφιστα το ματς του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η τριάδα της μεσαίας γραμμής (Πίρλο, Πογκμπά, Βιδάλ, αν παίξουν) και η εξουδετέρωσή της είναι το «μεγάλο στοίχημα» των «ερυθρόλευκων», οι οποίοι καλούνται να εκμεταλλευτούν για ακόμη μία φορά τη δύναμη της έδρας. Στο άλλο ματς, η Ατλέτικο Μαδρίτης υποδέχεται τη Μάλμε και είναι το ξεκάθαρο φαβορί, αλλά σε αυτό το γκρουπ έχουμε ήδη δει αρκετά, οπότε καλό είναι να κρατάμε μικρό καλάθι.

Αφήνοντας το Τσάμπιονς Λιγκ, περνάμε στο Γιουρόπα, στο οποίο έχουμε τριπλή εκπροσώπηση. Ο Αστέρας Τρίπολης πήρε σπουδαία νίκη επί της Παρτιζάν και, από τη στιγμή που έχει μαζέψει τέσσερις βαθμούς, κάθε... όνειρο πρόκρισης είναι δικαιολογημένο για τους Αρκάδες, οι οποίοι πορεύονται από υπέρβαση σε υπέρβαση. Τώρα, όμως, η αποστολή δυσκολεύει αφάνταστα, καθώς αντίπαλος είναι η Τότεναμ, και δη στο Λονδίνο, αν και «ποτέ μη λες "ποτέ"» με τους εξαιρετικούς παίκτες του Στάικου Βεργέτη.

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε στην έδρα της Γκινγκάμπ για τη δεύτερη αγωνιστική, και αυτό το... στραβοπάτημα καθιστά εξόχως σημαντικό το εντός έδρας ματς απέναντι στη Φιορεντίνα. Οι «βιόλα» αποτελούν υπολογίσιμο μέγεθος στο ιταλικό πρωτάθλημα, έχουν ορισμένες μονάδες παγκόσμιας κλάσης (Κουαδράδο, Γκόμεζ, Ακουιλάνι), αλλά αν η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη παρουσιαστεί συμπαγής και υπομονετική, το θετικό αποτέλεσμα δεν θα απέχει πολύ.

Σαφώς πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος «κουβαλάει» δύο ήττες, από Εστορίλ και Ντιναμό Μόσχας. Βρίσκεται στο «μηδέν», και το εκτός έδρας ματς με την ολλανδική Αϊντχόφεν φαντάζει... βουνό τη δεδομένη στιγμή. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος είχαν την ευκαιρία να δουλέψουν στη διακοπή, αλλά η εντός έδρας ήττα από τον ΟΦΗ για το πρωτάθλημα βύθισε το «τριφύλλι» στην εσωστρέφεια, και η αντίδραση επί ολλανδικού εδάφους ίσως να είναι υπερβολική απαίτηση. Να σημειώσουμε ότι οι «πράσινοι» παίζουν στο «Γ. Καραϊσκάκης» την ερχόμενη Κυριακή, στο απόλυτο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό. Σημαντική εβδομάδα, αναμένεται να κρίνει πολλά.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ», με τον «psagmeno»

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

-«ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ», με τον Ηλία Ζυματούρα

-«EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!» με τον Σταύρο Κολίλα

- «ΜΠΑΜΠΑ... ΣΦΥΡΙΞΕ» με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ