MARKET

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: 90 λεπτά... ΑΓΩΝΙΑΣ!

«ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο»: 90 λεπτά... ΑΓΩΝΙΑΣ!

«Ολα ανοικτά» στο Ρεάλ Μαδρίτης – Μάντσεστερ Σίτι! Οι «ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο», που κυκλοφορούν ΕΚΤΑΚΤΩΣ την Τετάρτη 4 Μαϊου, προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης των 10 τροπαίων στο Τσάμπιονς Λιγκ (άλλοτε Κύπελλο Πρωταθλητριών) φιλοξενεί απόψε τη Μάντσεστερ Σίτι που για 1η φορά στην ιστορία της βρίσκεται σε τόσο προχωρημένο στάδιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η λογική υπαγορεύει ότι οι παίκτες του Ζινεντίν Ζιντάν είναι το ακλόνητο φαβορί, αλλά ο «άγραφος νόμος» αναφέρει ότι καμία ομάδα δεν βρέθηκε σε τόσο προχωρημένο στάδιο από τύχη, οπότε αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη ρεβάνς του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Η διαφορά εμπειρίας και παραστάσεων, βέβαια, είναι χαώδης και μία ματιά στους αριθμούς είναι αρκετή για να το διαπιστώσουμε. Η ισπανική ομάδα ψάχνει τον 14ο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ αυτός είναι ο 27ος ημιτελικός (από 13 προκρίσεις και αποκλεισμούς). Για 6η σερί χρονιά βρίσκεται στους «4» της διοργάνωσης. Στις προηγούμενες 5 πήρε 1 πρόκριση, το 2014, επί της Μπάγερν και στη συνέχεια κατέκτησε το τρόπαιο. Συνολικά, έχει 32 παρουσίες στα ημιτελικά σε οποιοδήποτε ευρωπαϊκό θεσμό (17 προκρίσεις και 14 αποκλεισμοί). Η Σίτι βρίσκεται στους «4» για 3η φορά, σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το 1970 απέκλεισε τη Σάλκε στους «4» του Κυπελλούχων (νίκησε 2-1 την Γκόρνικ στον τελικό), ενώ την επόμενη σεζόν, στην ίδια διοργάνωση και στο ίδιο στάδιο, στα ημιτελικά, αποκλείστηκε από την Τσέλσι.

Το βράδυ της Πέμπτης σειρά παίρνουν οι ρεβάνς των ημιτελικών για το Γιουρόπα Λιγκ. Σεβίλλη και Βιγιαρεάλ έκαναν το πρώτο βήμα απέναντι σε Σαχτάρ Ντόνετσκ και Λίβερπουλ αντίστοιχα, αλλά το ενδιαφέρον παραμένει στα ύψη. Η Σεβίλλη, η μοναδική ομάδα που κατέκτησε τέσσερις φορές το Γιουρόπα (πάει για το 3ο σερί τρόπαιο και 5ο συνολικά) είναι το φαβορί απέναντι στο συγκρότημα του Μιρτσέα Λουτσέσκου μετά το 2-2 του Λβιβ, αλλά δεν ξεχνάμε ότι η ουκρανική ομάδα έχει μόνο νίκες εκτός έδρας (3-0-0) φέτος στον θεσμό. Η Λίβερπουλ έχασε 1-0 στο «Μαδριγάλ», πλην όμως έχει να επιδείξει πλήθος σπουδαίων και φαινομενικά απίθανων ανατροπών, με αποκορύφωμα ίσως το ματς του «Ανφιλντ» απέναντι στην Ντόρτμουντ προ εβδομάδων. Hθελε νίκη για να προκριθεί, στο 57’ δέχθηκε το 1-3, αλλά κατάφερε στις καθυστερήσεις να διαμορφώσει το τελικό 4-3, το οποίο την κρατάει «ζωντανή».

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται το Κόπα Λιμπερταδόρες, καθώς το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξι ρεβάνς της φάσης των «16». Από τα «βαριά ονόματα» του θεσμού, σε πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Ρίβερ Πλέιτ, η οποία έχασε 2-0 από την Ιντεπεντιέντε Ντελ Βάλε στο υψόμετρο του Ισημερινού και τώρα καλείται να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση στο Μπουένος Άιρες.

Διαβάστε και τις στήλες:

-«ΠΟΝΗΡΟ», «ΛΟΓΙΚΟ» και «ΦΑΝΤΑΣΜΑ»

-«ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

-«EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!» με τον Σταύρο Κολίλα

-«ΜΠΑΜΠΑ... ΣΦΥΡΙΞΕ!»

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ