Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE: δίπλα στους νέους που δίνουν μαθήματα ζωής

Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE: δίπλα στους νέους που δίνουν μαθήματα ζωής

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών της COSMOTE ανακουφίζει από τα οικονομικά βάρη των σπουδών και επιβραβεύει τις προσπάθειες χρόνων των μαθητών και των οικογενειών τους.

Μπορεί με την εισαγωγή ενός μαθητή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ο βραχνάς των φροντιστηρίων να έχει διαγραφεί από τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τα έξοδα όμως ενός πρωτοετή φοιτητή παραμένουν ένα υπολογίσιμο έξοδο, ιδίως όταν δεν σπουδάζει στην πόλη του. Τα έξοδα σε αυτήν την περίπτωση μπορεί να είναι έως και απαγορευτικά για ορισμένες οικογένειες που δεν μπορούν να συντηρήσουν ένα δεύτερο σπίτι, με τα ενοίκια και τους λογαριασμούς τους. Ειδικά για το πρώτο διάστημα, αυτό της μετάβασης, πολλοί γονείς πιέζονται πρακτικά και ψυχολογικά, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν. Αυτές τις οικογένειες, με τους πρωτοετείς φοιτητές που πιέστηκαν τόσο πολύ τα προηγούμενα χρόνια και τελικά κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους, στηρίζει η COSMOTE με το Πρόγραμμα Υποτροφιών για το νέο ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

 

Το συνολικό ύψος των υποτροφιών φτάνει στα 620.000 ευρώ και απευθύνεται σε όσους αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2017-2018 περιλαμβάνει: α) 40 υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ (15.000€) η καθεμία για πρωτοετείς φοιτητές όλων των σχολών και β) 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000€) για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Επιπλέον των υποτροφιών η COSMOTE προσφέρει στους υποτρόφους δωρεάν τηλεπικοινωνιακά προϊόντα και υπηρεσίες για όλα τα έτη σπουδών τους.

Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η COSMOTE επιβραβεύει τους πρωτοετείς, καθώς το πρόγραμμά  στα 16 χρόνια της ιστορίας του, έχει απονείμει 581 υποτροφίες συνολικής αξίας άνω των 4,4 εκατ. ευρώ. Το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE εντάσσεται στις δράσεις Βιώσιμης Ανάπτυξης του Ομίλου ΟΤΕ.

 

Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας www.cosmote-scholarships.gr, έως και τις 2 Οκτωβρίου 2017. Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

 
SHARE

BEST OF NETWORK

INFOGRAPHIC

Τα υποβρύχια της Μεσογείου. Οι συσχετισμοί δυνάμεων Ελλάδας Τουρκίας

Ποια είναι η χώρα που διαθέτει τα περισσότερα υποβρύχια στην Ευρώπη και ποιες είναι οι οκτώ χώρες της Μεσογείου που έχουν στην κατοχή τους

Γνωρίσαμε τον Κορεάτη του Παναθηναϊκού στο LoL

Το νέο τμήμα του συλλόγου ανεβαίνει συνεχώς επίπεδο και το εννοούμε κυριολεκτικά.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κόλαση στο Αφρίν: Στο έλεος λεηλασιών και καταστροφών από τους 'απελευθερωτές΄ του Ερντογάν

Οι δυνάμεις που κατέλαβαν την πόλη αρπάζουν τα πάντα στο πέρασμά τους, από τρόφιμα μέχρι κοσμήματα, μεταφέροντας ότι λεηλατούν εκτός πόλης με κομβόι φορτηγών

To Skroutz δεν θέλει να γίνει Google

Μπήκαμε στα γραφεία της εταιρείας και μάθαμε από πρώτο χέρι πώς είναι τελικά να δουλεύεις εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24