MARKET

Ποιοι ποδοσφαιριστές απέκτησαν μαλλιά;

Ποιοι ποδοσφαιριστές απέκτησαν μαλλιά;

Μια νέα τεχνική με το όνομα FUE προσφέρει πυκνά μαλλιά και γένια χωρίς πόνο και ουλές. Ποιοι έχουν υποβληθεί σε αυτήν;

Γουέιν Ρούνεϊ: Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν 2 χρόνια ήταν αγνώριστος, καθώς είχε μεγάλη αραίωση στην κορυφή του κεφαλιού, την οποία άλλοτε κάλυπτε φέρνοντας τα μαλλιά του μπροστά και άλλοτε όχι. Ακολούθησαν δύο συνεδρίες μεταμόσχευσης που τον έκαναν να δείχνει νεότερος και του κάλυψαν μεγάλο μέρος της περιοχής όπου δεν είχε μαλλιά. Η τεχνική που εφαρμόστηκε στο κεφάλι του ονομάζεται FUE.

Μάθετε περισσότερα για τη μεταμόσχευση μαλλιών fue

Όπως εξηγεί ο δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός με εξειδίκευση στην FUE, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών (ISHRS) και επιστημονικός διευθυντής στην Advanced Hair Clinics με έδρα την Αθήνα: «η FUE είναι η πιο σύγχρονη τεχνική αποκατάστασης μαλλιών: Δεν αφήνει ουλές, προσφέρει 100% φυσικό αποτέλεσμα, είναι ελάχιστα τραυματική και γίνεται με τοπική αναισθησία. Επίσης το ποσοστό επαναφύτρωσης μετά την επέμβαση φτάνει μέχρι και το 98%».

Τζέιμς Μακφάντεν: Η μέθοδος έχει επεκταθεί σε τέτοιο σημείο ώστε και άλλοι διάσημοι αθλητές, εγχώριοι και μη, έχουν σπεύσει να υποβληθούν στη μέθοδο. Ένας από αυτούς είναι ο Τζέιμς Μακφάντεν: Η νέα σεζόν υποδέχεται με περισσότερα μαλλιά τον Σκοτσέζο ποδοσφαιριστή, πρώην παίκτη της Motherwell, καθώς αποφάσισε να εμπιστευτεί τη μέθοδο FUE.

Ο δρ Βεκρής αναφέρει: «Η αλήθεια είναι ότι παρά την οικονομική κρίση που υπάρχει διεθνώς, έχουμε αύξηση στη ζήτηση για μεταμόσχευση μαλλιών και γενίου από άντρες και φρυδιών από γυναίκες. Σκεφτείτε ότι στην Ευρώπη την περίοδο 2010-2012 η αύξηση έφτασε το 39%, που είναι εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό».

Ποιοι ποδοσφαιριστές απέκτησαν μαλλιά;

Το κόστος μιας επέμβασης ξεκινά από € 1000. Ιδανικοί υποψήφιοι για τη διαδικασία είναι όσοι έχουν τη λεγόμενη ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία, αραίωση από τραύμα ή έγκαυμα κ.λπ. Η ανδρογενετικού τύπου αλωπεκία είναι η κυριότερη αιτία τριχόπτωσης στους άντρες, σε βαθμό 80%, και οφείλεται σε μια διαταραχή των θυλάκων της τρίχας εξαιτίας ενός παραγώγου της τεστοστερόνης. Ειδικότερα, η αναγενής φάση που είναι το στάδιο ανάπτυξης της τρίχας είναι πολύ σύντομη, με αποτέλεσμα εκείνη να πέφτει πρόωρα και να υπάρχει αραίωση.

Οι λύσεις που έχει κάποιος αν δεν κάνει μεταμόσχευση μαλλιών είναι να χρησιμοποιεί εξειδικευμένα προϊόντα (π.χ. με μινοξιδίλη) που επιβραδύνουν ή σταματούν την τριχόπτωση, αλλά όχι πάντα και όχι σε όλους τους ασθενείς. «Η σύγχρονη τεχνική FUE είναι η πλέον αποτελεσματική μέθοδος σε περιπτώσεις ανδρογενετικής αλωπεκίας. Είναι σημαντικό κάποιος να κάνει μεταμόσχευση όσο είναι νέος και όχι να περιμένει τα μαλλιά να πέσουν, καθώς με αυτό τον τρόπο θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε περισσότερα τριχοθυλάκια» τονίζει ο δρ Βεκρής.

Για τις ανάγκες της μεταμόσχευσης με τη μέθοδο FUE ο γιατρός λαμβάνει τριχοθυλάκια από μια γερή δότρια περιοχή και τα εμφυτεύει εκεί όπου υπάρχει αραίωση. Το αποτέλεσμα της επαναφύτρωσης φαίνεται ολοκληρωμένο σε 1 χρόνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ