MARKET

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics "Λουτράκι 2016"

Πανελλήνιοι Αγώνες Special Olympics "Λουτράκι 2016"

Σε μία νέα εποχή μπαίνουν τα Special Olympics Hellas καθώς διοργανώνουν Πανελλήνιους Αγώνες, που σε παρόμοιο μέγεθος, διάρκεια, εύρος αθλημάτων και με τόσο μεγάλη συμμετοχή, έχουν να πραγματοποιηθούν εδώ και έξι χρόνια.

Στη Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τα Special Olympics Ηellas στο ξενοδοχείο Athens Plaza συμμετείχαν ο Πρέσβυς ε.τ και Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Διονύσιος Κοδέλλας, η Πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος της Επίτιμης Επιτροπής των Special Olympics Hellas κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης. Την συνέντευξη τύπου συντόνισε η δημοσιογράφος Ζέτα Θεοδωρακοπούλου.

Ο αθλητής των Special Olympics Hellas Γιάννης Στρατηγόπουλος καλωσόρισε τους ομιλητές και τους δημοσιογράφους και εκ μέρους όλων των αθλητών ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες.

Ο Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κ. Διονύσιος Κοδέλλας παρουσίασε την διοργάνωση των Πανελληνίων Αγώνων Special Olympics ''Λουτράκι 2016'' οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν από 18-22 Απριλίου και οι οποίοι βρίσκονται στην τελική ευθεία. Επίσης κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου ανέλυσε την προσεχή πορεία και τους στόχους του οργανισμού.

Η κ. Μαριάννα Βαρδινογιάννη εξέφρασε τη συγκίνησή της που βρίσκεται στην οικογένεια των Special Olympics και διαβεβαίωσε ότι σαν Πρόεδρος της Επίτιμης Επιτροπής θα είναι πάντα αρωγός σε όλες τις δραστηριότητες του οργανισμού.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης απαντώντας στις ευχαριστίες του Προέδρου για την αμέριστη υποστήριξη που από την πρώτη στιγμή έδωσε για την διοργάνωση των Πανελληνίων Αγώνων, δήλωσε ότι θα παραμένει πάντα δίπλα στα Special Olympics Hellas με όποιο τρόπο μπορεί.

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων κ. Γιώργος Γκιώνης αναφέρθηκε στην πόλη του Λουτρακίου η οποία είναι πανέτοιμη να δεχθεί τους Αθλητές, τα Μέλη των Οικογενειών, τους Εθελοντές από όλη την Ελλάδα Διαβεβαίωσε ότι και στο μέλλον, με προθυμία, θα θέτει στη διάθεση των Special Olympics όχι μόνο τις Δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις, αλλά και όλες τις δομές του Δήμου. Όλοι μαζί ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους Αθλητές!

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

Οι Αγώνες, οι οποίοι τελούν Υπό την Αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου και έχουν την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Λουτρακίου, θα πραγματοποιηθούν από 18 έως 22 Απριλίου 2016, στις αθλητικές εγκαταστάσεις SportCamp Λουτράκι, στο Θώδειο Δημοτικό Στάδιο και στο Korinthos Bowling Center.

Στους Αγώνες θα συμμετάσχουν 700 αθλητές και προπονητές σε 6 αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, Ποδόσφαιρο, Τένις, Βοcce, Bowling από Ειδικά Σχολεία και Φορείς Ειδικής Αγωγής, από όλα τα προπονητικά προγράμματα Special Olympics της χώρας μας, καθώς επίσης και 25μελής Αποστολή από τα Special Olympics της Κύπρου. Τις αποστολές θα πλαισιώνουν 100 εθελοντές, 50 κριτές/διαιτητές μέλη οικογενειών και εκπρόσωποι του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.

Παράλληλα με τους Αγώνες θα πραγματοποιηθούν και μη αθλητικά προγράμματα όπως το Πρόγραμμα «Υγιείς Αθλητές» (Healthy Athletes Program), το Πρόγραμμα Οικογενειών (Family Program), η δράση Special Olympics Hellas Family Health Forum αλλά και επίδειξη του Προγράμματος «Νεαροί Αθλητές» (Young Athletes) των Special Olympics Hellas.

Η Τελετή Έναρξης των Αγώνων θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 και ώρα 19.00 στο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο «Γιώργος Γαλανόπουλος» του Δήμου Λουτρακίου. Την Τελετή θα παρουσιάσει ο κ. Αλέξης Κωστάλας και τον Ύμνο των Special Olympics θα ερμηνεύσει στο πιάνο ο σολίστ-μουσικοσυνθέτης και δημιουργός του κ. Στέφανος Κορκολής με τη συνοδεία της ερμηνεύτριας κ. Σοφίας Μανουσάκη. Στην Τελετή θα παρουσιάσουν χορευτικά δρώμενα, αθλήτριες του Προπονητικού Προγράμματος Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Hellas, καθώς και Oμάδα του CosmoGym Festival με τη συμμετοχή των Ολυμπιονικών της Ρυθμικής Γυμναστικής Κλέλιας και Άννυς Πανταζή.

Η οικογένεια των Special Olympics Ηellas εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στους: ΜΕΓΑ ΔΩΡΗΤΗ: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΧΟΡΗΓΟΥΣ: Ίδρυμα Μ. Βαρδινογιάννη, Eastern Mediterranean Maritime Limited (EASTMED), ΤΕΜΕΣ Α.Ε, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - Όμιλος Επιχειρήσεων, Aegean Airlines, Κaoussis A.E, VISA Hellas, Όμιλο Alpha Bank, Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών - Hellenic Duty Free Shops, Όμιλο ΟΤΕ, Πλαίσιο, Panolympia, Ε.Ι.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε, AUTOHELLAS HERTZ, Colgate, EY Club, Anastasiades Optica Stores ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Αlpha TV, Sport24, Sport24 Radio ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ: Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ