MARKET

Ousadia Alegria από την NIKE προς τιμήν του Neymar

Ousadia Alegria από την NIKE προς τιμήν του Neymar

Τα νέα ποδοσφαιρικά παπούτσια «Ousadia Alegria» του Neymar Jr. σχεδιάστηκαν με αφορμή τη φράση που έχει ως τατουάζ στο πόδι του ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής. «Ousadia» θα πει «τόλμη», ενώ «Alegria» σημαίνει «χαρά».

Οι δύο αυτές λέξεις αντιπροσωπεύουν τόσο το στυλ παιχνιδιού του Neymar Jr. όσο και τον τρόπο ζωής του. «Η λέξη “Alegria” έχει να κάνει με τη χαρά της ζωής, αλλά αντιπροσωπεύει επίσης και την ευχαρίστηση του να παίζω ποδόσφαιρο, κάτι το οποίο αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Η λέξη “Ousadia” αντιπροσωπεύει την τόλμη να κάνεις το κάτι διαφορετικό, που ο κόσμος δεν περιμένει να δει», εξηγεί ο Neymar Jr.

Ο Bruno Carneiro Mosciaro, διάσημος Βραζιλιάνος καλλιτέχνης και σχεδιαστής, γνωστός και ως Bruno Big, ανέλαβε να σχεδιάσει το εικαστικό των νέων παπουτσιών.

Παρακολουθείστε στο video που ακολουθεί τη συνέντευξη του Neymar και του Bruno Big σχετικά με τη συνεργασία τους:

«Δημιούργησα δύο διαφορετικές εικόνες, μία για τη λέξη “Ousadia” και μία για τη λέξη “Alegria”. Υπάρχει μια καρδιά και ένα χέρι, επομένως στόχος μου ήταν η ιδέα να είναι πιο παραστατική από ότι ένα άμεσο μήνυμα.Αυτό είναι το ενδιαφέρον σημείο», σημειώνει ο καλλιτέχνης.

Το ιδιαίτερο καλλιτεχνικό σχέδιο του Bruno Big αποτυπώνεται σε όλη την επιφάνεια των παπουτσιών.

«Όταν παρατηρείς τα παπούτσια, παρόλο που με την πρώτη εντύπωση δείχνουν ίδια, τελικά διαπιστώνεις ότι δεν είναι», τονίζει ο Neymar Jr.

Παρόλο που τα σχέδια είναι σκόπιμα αφηρημένα, η θέση τους πάνω στα παπούτσια δεν έχει επιλεχθεί καθόλου τυχαία. Στο παπούτσι που αποτυπώνεται η έννοια «Ousadia», μπορεί κανείς να παρατηρήσει τα δάχτυλα που τυλίγονται γύρω του, σαν να το συγκρατούν. Στο παπούτσι που αποτυπώνεται η έννοια «Alegria», η γροθιά είναι τοποθετημένη στο σημείο που έρχεται σε επαφή με την μπάλα.

Δείτε το installation που δημιούργησε ο Bruno Big, ζωγραφίζοντας έναν καμβά από 1.000 κουτιά παπουτσιών, στο video που ακολουθεί: https://youtu.be/9qQAn-wmUDM

Ο Bruno Big ζωγράφισε έναν τεράστιο καμβά από 1.000 κουτιά παπουτσιών για να τιμήσει την παρουσίαση του «Ousadia Alegria», παραδίδοντας ο ίδιος προσωπικά στον Neymar Jr. το πρώτο ζευγάρι. Τα υπόλοιπα 999 κουτιά -συμπεριλαμβανομένων και των παπουτσιών- που αποτελούν μέρος του έργου του Bruno Big είναι διαθέσιμα αποκλειστικά μέσω του Nike Football App.

Η ολοκληρωμένη συλλογή Ousadia Alegria, η οποία περιλαμβάνει εξοπλισμό προπόνησης καθώς και παπούτσια Nike Sportswear, είναι ήδη διαθέσιμη στο Nike.com.

Ousadia Alegria από την NIKE προς τιμήν του Neymar
Ousadia Alegria από την NIKE προς τιμήν του Neymar
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ