Μπες στο παιχνίδι

Μπες στο παιχνίδι

Ακαδημίες μπάσκετ υπάρχουν πολλές σε όλη τη χώρα. ΔΩΡΕΑΝ Ακαδημία, όμως, δημιουργήθηκε μόνο στην Κάτω Αχαΐα. Και το ξεκίνημά της ήταν εντυπωσιακό, αφού -όπως τόνισαν όλοι όσοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα- το γεγονός ότι οι γονείς δεν θα χρειαστεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να μάθουν τα παιδιά τους μπάσκετ, δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει η ελάχιστη έκπτωση στην ποιότητα.

Παρούσης της Μιρέλας Μανιάνι, του Γιάννη Γιαννούλη, ανθρώπων του αθλητισμού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου για την έναρξη των Ακαδημιών "Αχαγιά ‘82".

Μεταξύ άλλων οι ομιλητές τόνισαν:

Τάσος Αναγνωστόπουλος (πρόεδρος "Αχαγιά ‘82"): "Αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε ΔΩΡΕΑΝ ακαδημίες για μπάσκετ και βόλεϊ. Είχαμε πέρυσι συνδρομή 10 ευρώ, αλλά διαπιστώσαμε πως υπάρχει πρόβλημα στους γονείς και γι' αυτό αποφασίσαμε να τις κάνουμε φέτος δωρεάν. Η Αχαγιά συμπληρώνει 30 χρόνια από την ίδρυσή της κι εμείς δεν θα κάνουμε εκδηλώσεις, ώστε όποια χρήματα συγκεντρώσουμε να δοθούν στο πρόγραμμα και στους προπονητές μας. Δεν θέλουμε κανένα παιδί να στερηθεί τον αθλητισμό".

Άκης Μπαχράς (Πρόεδρος Οργανισμού Τοπικής Ανάπτυξης του δήμου Δυμαίων): "Έγινε ένα αίτημα προς τον δήμο από την "Αχαγιά ‘82” και σε συνεργασία με τον δήμαρχο και το συμβούλιο στηρίζουμε την προσπάθεια. Θέλουμε να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία, αυτό που μπορεί να παρέχει ο δήμος είναι οι αθλητικές υποδομές και να βοηθήσει όπου αλλού μπορεί. Αυτό το εγχείρημα δεν είναι μόνο της Αχαγιάς, πρέπει να το αγκαλιάσουν όλοι, γονείς, δήμος, κοινωνία".

Βασίλης Γεωργίου (δημοσιογράφος): "Το χθες, το παρόν και το αύριο είναι εδώ. Βλέπω ωραίες παρουσίες (Γιαννούλη, Παπαδάκο, Μανιάνι) σε μία συνέντευξη Τύπου με μεγάλο κοινωνικό σκοπό. Είναι μεγάλη υπόθεση να μην πληρώνουν τα παιδιά, σε μια δύσκολη εποχή. Ξεκινάμε από εδώ την Αχαγιά κι ελπίζω το πρόγραμμα να γίνει παράδειγμα για όλη την Ελλάδα".

 

Ανδρέας Παναγιωτόπουλος (δήμαρχος Δυμαίων): "Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υποδεχόμαστε την πρωτοβουλία και τη στηρίζουμε. Δεν έχει πατέρα αυτή η πρωτοβουλία, εμείς όλοι μαζί την ανακαλύψαμε. Δεν μπορεί παρά να έχει επιτυχία γιατί στηρίζεται από σύμπασα την κοινωνία της Αχαγιάς και της δυτικής Αχαΐας. Ρωτήσαμε πέρυσι τον Μανώλη Γλέζο ποιος σας καθοδήγησε και η απάντηση ήταν: "κανένας, όταν μπήκαν οι Γερμανοί μαζευτήκαμε και είπαμε πως κάτι πρέπει να κάνουμε". Ο λαός τις ημέρες της κρίσης ξέρει να οργανώνεται να αντιδρά, κι είναι δεδομένο ότι περνάμε κρίση σε όλους τους τομείς, αλλά μήπως είναι η πρώτη φορά; Η κρίση αυτή θα βρει λύση μέσα από την αυτοοργάνωση και την αντίδραση του λαού. Δεν σταματάμε, δεν αναστέλλονται διαδικασίες. Δεν μπορεί τη ζωή να τη σταματήσεις, έχει συνέχεια. Έχουμε χρέος στη νέα γενιά, να εκπαιδεύσουμε, να φτιάξουμε πνεύμα και νου υγιούς ανθρώπου. Επιβάλλεται να πετύχουμε. Είναι μία πρωτοβουλία ενός δρόμου και ευχόμαστε να αποτελέσει παράδειγμα και σε άλλους δήμους".

Αποστόλης Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας): "Συγχαίρω την τοπική πρωτοβουλία, των θεσμών και των προσώπων, που ξεκινούν μία νέα καινοτόμα ιδέα και της δίνουν σχήμα, οργάνωση και πρόγραμμα εφαρμόσιμο. Η πρόκληση είναι μπροστά μας, δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει να στείλουμε μήνυμα στην κοινωνία, ότι από κάτω μπορούμε να χτίσουμε προγράμματα για το αύριο της κοινωνίας μας και της ελληνικής οικογένειας. Αυτή η πρωτοβουλία είναι βιωματική, ενεργοποιεί την κοινωνία και δίνει σε όλους ένα μήνυμα ότι πρέπει να κρατήσουμε την αλληλεγγύη και να πάμε κόντρα στην αντίληψη ότι πρέπει να σηκώσουμε τα χέρια. Αυτή η προσπάθεια να μην μείνει στη μέση. Θα είναι αξιακό κεφάλαιο για την περιοχή και θα το κρατάμε ως κόρη οφθαλμού".

Μαρία Κανελλοπούλου (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ): "Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Προάγει την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή, κάτι που είναι πυλώνας της κοινωνίας και θέση του κόμματός μας. Όπως ένας άλλος πυλώνας είναι η αντίσταση. Καλή δύναμη σε όλους".

 

Τζορτζ Παπαδάκος (Εμπορικός Διευθυντής της Focus On Sports): "Όπως γνωρίζετε, εγώ έμαθα το μπάσκετ στον Καναδά και στην Αμερική. Είμαι σίγουρος πως αρκετοί από εσάς είναι λάτρεις του ΝΒΑ, του πρωταθλήματος που -όχι άδικα- θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο. Έχετε αναρωτηθεί ποιο είναι το στοιχείο που κάνει το ΝΒΑ να ξεχωρίζει; Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που έχουν απίστευτο ταλέντο, σωματικά προσόντα, είναι γρήγοροι, αλτικοί και δυνατοί. Πόσους παίκτες του ΝΒΑ έχετε δει να μην ξέρουν τα βασικά του μπάσκετ; Να μην ξέρουν να πασάρουν, να ντριμπλάρουν, να σουτάρουν; Αυτά είναι τα απλά του μπάσκετ, τα βασικά όπως λέμε, αλλά αυτά είναι και τα πιο δύσκολα. Είναι σημαντικό πως σε δύσκολες εποχές για τον καθένα από εμάς, η ιδιωτική πρωτοβουλία, σε αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δημιουργεί τις συνθήκες ώστε τα παιδιά να απολαύσουν το παιχνίδι, να ακουμπήσουν πάνω στον αθλητισμό, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους, να μάθουν, χωρίς οι γονείς να χρειαστεί να επιβαρυνθούν. Για να μπορέσουμε να πετύχουμε σε αυτό μας το εγχείρημα θα χρειαστούμε την αρωγή "φιλικών εταιριών" από την περιοχή (και όχι μόνο). Το ότι δεν θα χρειαστεί οι γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη, δεν σημαίνει ότι η Ακαδημία είναι ανέξοδη. Μέσα από ένα πλάνο, που μαζί με όλους όσους συνεργάζονται και με την εμπειρία της Focusonsports πιστεύουμε πως -παρότι οι καιροί είναι δύσκολοι- θα πείσουμε εταιρίες να συνδυάσουν την προβολή τους με έναν καλό σκοπό".

Τάκης Πανούλιας (Τεχνικός Διευθυντής Ακαδημιών "Αχαγιά ‘82"): "Σε μια εποχή αποπροσανατολισμού, με τεράστιους κινδύνους να παραμονεύουν για τα παιδιά μας, το μπάσκετ μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία καταφύγια. Κι αυτό μην το υποτιμήσετε. Κάποτε λέγαμε να ασχοληθούν τα παιδιά μας με τον αθλητισμό για να γλιτώσουν από το τσιγάρο. Στις μέρες μας, με παιδιά παχύσαρκα, με παιδιά που βρίσκουν εύκολη πρόσβαση σε τσιγάρα και ναρκωτικές ουσίες, ο αθλητισμός (και το μπάσκετ ειδικότερα) μπορούν να δυναμώσουν την άμυνα, σε συνδυασμό πάντα με την οικογένεια και τον ευρύτερο κοινωνικό ιστό. Γι' αυτό και είναι διπλά σημαντική η παρουσία -και η συμμετοχή- των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πρώτου και δεύτερου βαθμού".

Ακολουθεί η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης των ακαδημιών μπάσκετ της «Αχαγιά ‘82», που σχεδίασε η Active Media:comments powered by Disqus
ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ rss icon

ΑΛΛΑΞΕ ΡΙΖΙΚΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

2010-14: Οι 244 μεταβολές στο ρόστερ του Ολυμπιακού

Διαβάστε τη μεγάλη έρευνα του Sport24.gr, από την οποία προκύπτουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία όσον αφορά τη φιλοσοφία για τη διαχείριση του ρόστερ των ερυθρόλευκων κατά την τελευταία τετραετία. Από τότε δηλαδή που η ΠΑΕ άλλαξε χέρια και πέρασε από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Εκπλήξεις από Μίτσελ στη λίστα για CL

O Oλυμπιακός γνωστοποίησε τη λίστα με τους παίκτες του που θα συμμετάσχουν στους ομίλους του Champions League, με τον Μίτσελ να αφήνει εκτός Ντοσεβί, Γκαζαριάν, Φορτούνη και Ολαϊτάν.

 

ΟΙ "ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΔΙΑΒΟΛΟΙ" ΤΟΥ ΦΑΝ ΧΑΑΛ

Πώς θα είναι η νέα Γιουνάιτεντ;

Ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τις τελευταίες μέρες των μεταγραφών αποκτώντας πολύ ποιοτικούς παίκτες. Πώς θα παρατάσσεται όμως;

ΟΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ... ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Ελεύθεροι και... ωραίοι!

Η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος μόλις έληξε, ωστόσο οι ομάδες μπορούν να προσθέσουν στο δυναμικό τους, ποδοσφαιριστές ελεύθερους. Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τους καλύτερους.

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ

Όλες οι μεταγραφές

Τσιτσαρίτο η Ρεάλ, Τσέρτσι η Ατλέτικο, Φαν Χίνκελ η Μίλαν, Σταμπουλί η Τότεναμ, Χόλτμπι το Αμβούργο, Ποστίγκα η Ντέπορ, Αβραάμ η Τράμπζονσπορ. Όλες οι κινήσεις της τελευταίας ημέρας των μεταγραφών...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Δεν είναι ανεξήγητο

Ο Αντώνης Καρπετόπουλος εξηγεί γιατί ήταν ένα επεισοδιακό καλοκαίρι για τον Ολυμπιακό και γιατί δεν φαίνεται να έχουν ενθουσιαστεί οι φίλοι των "ερυθρολεύκων"

 
Καιρός σήμερα και πρόγνωση καιρού για κάθε περιοχή